Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Kajmanských ostrovech (S12E12)

(epizoda)
Česko, 2011, 26 min

Režie:

David Sís

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Kajmanské ostrovy leží v západním Karibiku a jsou tvořeny ostrovy Grand Cayman, Cayman Brac a Little Cayman. Byly objeveny roku 1503 Kryštofem Kolumbem při jeho poslední plavbě do Nového světa. A protože posádka se setkala hlavně s velkým množstvím želv, dostalo souostroví jméno Las Tortugas (Želví). Téměř o století později se kolem plavil anglický korzár Francis Drake. Ten se zase setkal s velkými ještěry a podle nich tedy území pojmenoval ? Kajmanské ostrovy. A pranic mu nevadilo, že nešlo o krokodýly, ale o leguány. Jako by tenhle historický omyl předznamenal lehce bizarní současnost, kdy na ostrovech má sídle mnohem více firem, než kolik je skutečných obyvatel. Ti si ale nestěžují ? žijí totiž ve dvojnásobném ráji ? karibském i daňovém. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Ozo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za okny je zima jako prase, tak proč se alespoň virtuálně nepodívat někam za teplem. Kajmanské ostrovy, daňový ráj se spoustou nádherných pláží. Škoda, že kvůli hotelům, které na nich vznikají, mizí populace želv. Naštěstí ne všem je osud želv lhostejný, a proto zde lidé zakládají želví farmy, díky kterým snad želvy přežijí i v budoucnosti. Také zde můžete zažít úžasnou věc - koupání s rejnoky. Jeden z vynikajících dílů oblíbeného seriálu z produkce České televize. K vidění zde. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na cestě za.. a vlastně od toho se mnohé odvíjí. Účast dvou známých a vážených zástupců české herecké scény je prvním dílem úspěchu. Tomu, že si cestopisný pořad drží stálou sledovanost, pak pochopitelně přispívá nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur. Navíc je to krátké a funkční. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama