Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Normálně to asi bývá tak, že někdo (nějakej "filmař" nejspíš) dostane nápad, a tak na něj začne shánět prachy. Tady to bylo evidentně naopak - tady měl nejdřív někdo prachy na reklamu, tak k nim začal shánět filmaře. Konkrétně majitel nějakýho zdechlýho salonu krásy a jednoho hotelu. Pravděpodobně jde o tu samou osobu, a - já po tom nepátral - ale nic bych za to nedal, že to byl někdo z babišovy stáje (nebo babiš sám), protože do jedný z hlavních rolí prosadili toho zmrda stropnickýho, kterej potřeboval ten svůj kuní xicht před volbama trochu mediáně provařit (vzhledem k tomu, že nikdy v ničem pořádným nehrál a nikdo si ho jako herce s ničím nespojuje). Setkáváme se tu tedy se zajímavým novým trendem: product-placement už není "ve filmu", on je to film celý sám. No dobře, no. Taková je halt doba. Magnusek už se uklidnil a sám sobě nadělil roli dobrotivého méďy - tentokrát rezignoval absolutně na kritiku čehokoli a jen svým chlebodárcům poslušně zobe z ruky. Dodatečně nalepená chatrná kostrička děje je zamozřejmě k smíchu, ale ne tak, aby se člověk doopravdy zasmál. Takže celýmu filmu vévodí obskurní vykopávka Dáda (znáte ten trek od Supercroo... "jo, dádo, to je pro tebe! Terorizuješ nás už od osmdesátých či sedmdesátých či padesátých let, děvko! Terorizuješ už mýho fotra!" - můžou si tam přidat "..a budeš terorizovat i mýho vnuka"). Jako jestli jsem se párkrát zasmál, no možná jo. Určitě to není žádný skvost kinematografie. Ale 16% a 63. nejhorší film si to doopravdy nezaslouží. To mám zase pocit, že gényjové z čela žebříčku dali Magnuska do klatby za to, že se kdysi nebál říct trpkou pravdu těm hlupákům do očí. Je to zvláštní, ale pravdoláskaři ze všeho nejmíň rádi slyší pravdu. No a proti tomuhle vymítání Magnuska se snažím protestovat svýma pěti hvězdičkama. Čau, vi voly. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

T. Magnusek si společně s Frekvencí 1 plní další svůj filmový sen, nicméně opět na úkor diváka, kterého vystavuje klasické odfláknuté režii a především scénáře, nejspíše od nějakého svého kamaráda. Dětinský děj i osudy postav, sexismus, vulgarismy a humor, ačkoli je chvílemi docela humorný, je na bázi primitivnosti. Námět je z prvopočátku bez diskuze okopírovaný z filmu Sedm hladových. Nejvíce je to vidět na postavě primáře. Současný ministr obrany ČR, se k roli postavil prakticky totožně jako F. Husák ve jmenovaném snímku. Dokonce se zde objevuje i doslovná fráze. Dobrá duše našeho ústavu. Přesně takto nazval F. Husák pan Ducháčka (Miloslav Štibich), kterého zde měl ASI představovat R. Skamene, jehož postava během děje absolutně ztratila smysl. Je nutné souhlasit s nelogičností, kterou popsal Tetsuo, nicméně vtipné chvilky a sedící hudební doprovod byly překvapením. Vše je ovšem zašlapáno celkovým pojetím. Zběsilé, závěrečné připomínání sponzorů (kterých se k neuvěření našlo zase několik desítek), či Gergovo návrat na výsluní show-businessu (neskutečně odfláknutá závěrečná scéna, stejně jako například Tomášova morální facka...to je opravdu výsměch divákovi) Tomáš Magnusek se dokonce i snižuje k jednomu z největších, filmových klišé. V závěrečných titulcích jsou prostřihy z natáčení, jenž dokazují, že by to Tomáš už opravdu neměl dělat. Pod těmito prostřihy na diváka samozřejmě blikají naši ochotní sponzoři, bez kterých by si jeden přitrouble se usmívající tlouštík své sny jen těžko plnil. ()

Reklama

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Řemeslně i herecky naprosto zoufalé orgie product placementu, které jsou občas přerušeny zoufalým pokusem o komedii. S naprostou jistotou je toto Magnuskovo multineumětelství (režijní, scénáristické, produkční i herecké) nejhorším filmem roku 2013 (Troškovy Babovřesky překonány)! ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Ehm....takže...Sto kilo lásky od mazlíka Tomáše Magnuska, s kterým jsme si už v minulé době trochu nerozuměli... A ani dnes to nebude jinak. Když se pokusím ignorovat naprostou absenci napětí, emocí, hereckých výkonů a minimálně ještě soudnosti, tak mi zbyde jen naprostý miš maš se spoustou sádla. Nepopírám, že smát se tlustým lidem je nemístné a oni sami to asi nemají rádi (znám to sama z vlastní zkušenosti :-D), ale u tohoto paskvilu nejde jinak než se "hercům" smát. Padající "hvězdy" - které měly rozsvíceno asi tak před sto lety a to na hodně krátkou dobu - české scény nemohou zaujmout snad ani jedince druhu homo sapiens sapiens - čili člověk MOUDRÝ.. Pan Magnusek mě nepřestává udivovat se svými výplody. Doufám, že se alespoň trochu škodolibě obohatil na našem (bohužel hloupém) národě, který by šel do kina snad i na Babovřesky.....:-( ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Jaúúú Dáda mi konečně da da dala... Stejně jako je potřeba na vlastnění brokárny průkaz, stejně jako třeba mít na řízení auta papíry, meli by mít i filmaři nějaké povolení na točení filmů... Pak by snad nedocházelo k podobným zvěrstvům na divákovi. Smutný konec kariéry některých dříve opravdu hvězd (Patraska, Andrlice, Ilja Racek...). Smutné. Jdu se kouknout do lednice zda tam není nějaká paštička, kterou bych slupnul polévkovou lžící - to na spravení chuti. ODPAD ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 13 dní. (Mauzicek)

Reklama

Reklama