Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Střípky ze života Lakotů, kteří patřili k Siouxům, jednomu z nejslavnějších a nejsilnějších indiánských kmenů. Tento film zachycuje život malého indiánského kmene v době krátce předtím, než se bílí muži stali hrozbou. V centru příběhu je mladík Sky Walker (Zahn McClarnon), jenž si namlouvá dívku Morning Song (Tailinh Agoyo), ale nezdá se, že by jejího otce přesvědčil o svých kvalitách. Toto naruší vyděděnec Kayowa jménem Two Hearts (Steve Reevis), který zaútočí na tábor a zabije přitom jednoho z chlapců, kteří  se teprve učí být válečníky... (Zetwenka)

(více)

Recenze (7)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna oslava života v lone prírody. Normálne som dostal chuť narodiť sa v budúcom živote ako indián. Len tak si behať po planinách, loviť bizóny, chrániť si blízkych, hrať hry s deťmi a riešiť bežné zaláskované problémy. Príbeh sám o sebe síce nie je žiadne terno, ale celkový dojem z filmu a jeho pocitové vyznenie je veľmi pozitívne. 75/100 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Indiánská legenda o dvou bratrech a jedné pomstě. Ukazuje nám velice příjemně život Indiánů neovlivněný bílým mužem. Hlavním tahákem je syrová Kanadská příroda a skuteční indiánští herci v hlavních rolích. Na televizní podmínky poměrně velmi kvalitní věc. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, v níž se na pozadí romantického příběhu dvou bratrů zjevují prostým způsobem, základní životní pravdy platící nejen ve věrně popsaném prostředí prérijních Lakotů. Zabil nechtěně, mrzí ho to už to příště určitě neudělá, máme ho rádi a vážíme si ho, ale je třeba ho potrestat, protože si nikdo nesmí myslet, že je to dovolené. Mimo tyto základní principy zaplňuje vyprávění spousta bizarních postaviček a minipříběhů - moc hezky se na to kouká. ()

inyan 

všechny recenze uživatele

Neotřelý náhled do roku 1826, kdy vrcholila kultura prérijních indiánů. Z mého pohledu na televizní film jedna z kvalitnějších věcí.(ve filmu se objevují i autentické artefakty válečné uzdy atd.) Kdysi tento film dávaly na Nově !? Snad se někdy dočkáme reprízy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne spracovaná sonda do života indiánov, v tomto prípade do kmeňa Lakotov, taká spleť rôznych príbehov. Ich dennodenná nutnosť k ostražitosti, múdrosť starcov, vtip, chuť bojovať za svoj národ a za svoju česť, odovzdvanie skúseností, výučba ale aj mladická prhkosť a ľahkovážnosť, robenie chýb a naivnosť. Zaujímavé bolo, ako deti zosmiešňovali druhé indiánske kmene (čo samozrejme počuli od dospelých), že sú zbabelí a hneď utečú, a že kradnú, pritom to isté si o nich (Lakotoch) rozprávali určite aj indiáni iných kmeňov. Chválim rozprávačský doprovod dejom, ktorý tomu dodáva tú správnu atrmosféru. Bývalá bondgirl Carrera má len malú rolu, ale zapamätateľnú, pričom nezaostávajú ani ďalší herci. Na televízny film veľmi dobré obsadenie. K záveru to síce trochu sklzáva k rozprávke, kde sa všetko vyrieši jedným bojom, napriek tomu celkovo viac než solídne. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama