Reklama

Reklama

Obsahy(1)

StředoškolákJerry (Casey Siemaszko) je tak trochu mimoň. Do jeho třídy přichází nový spolužák Buddy (Richard Tyson), který je násilnické povahy. Jerry dostává úkol udělat s Buddym rozhovor pro školní časopis. Jenže Buddy není ochoten spolupracovat, a tak dochází k mnoha potyčkám, které vyvrcholí fyzickým střetem obou spolužáků. (Terva)

(více)

Recenze (7)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Eskapády, svízele a patálie jednoho školního dne Petera Parkera před hryznutím osminohou havětí jakožto (ne?)přiznaný remake Pravého poledne. Krystalicky čisté osmdesátky do morku kostí ve filmu, který jede v tak nekompromisně zběsilém tempu, že veškeré oprávněné výtky (místy je to přestřelené až příliš, konzistentní chování postav neexistuje, jsou tu celé linie vyznívající do ztrace… ehm, kde jsem to byl?) vám v mysli vytanou nejdříve po doběhnutí závěrečných titulků. A to ještě kdo ví jestli. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Stredná škola. Miestny bifľoš a neduživec (skvelý Siemaszko) naštve nového žiaka, školského frajera so znepokojivou povesťou (Tyson) a ten ho vyzve na ´férovku´. Všetko sa má uskutočniť o tretej popoludní. Treba vziať rozum do hrsti. Je ľahšie utiecť či postaviť sa protivníkovi, ktorý je zreteľne vo výhode ... Žeby drsný thriller ? Keďže tu nie sú žiadne hodnotenia tak som jeden z mála, kto Vám môže túto skvelú teenagerskú komédiu (parodujúcu klasický western s Gary Cooperom) vrele odporučiť. Fekálny humor a vulgarizmy tu ale nehľadajte. V časoch totality pod "brutálnym" názvom Pästné právo - teror na strednej škole - jednoznačný hit.(30.3.2004) ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa má ísť pobiť po vyučovaní s iným týpkom, ktorý má reputáciu brutálneho skurvysyna a totálneho killera a je jasné, že z tejto situácie nemá čancu vyviaznuť v jednom celku. Prečo toto píšem, ked to je už zrejmé z obsahu? Preto, lebo mne sa páčili skryté vtipy, ktoré sa odhaľovali nenápadne oku divákovi mimo ohniska hlavnej scény. Napríklad, ked Jerry vstúpil do učebne biologie, kde sa začínal film odpočítavaním. Neskôr na to , pred zápasom v telocvični, na stene visí obrovský nápis ''Annihilation" - zničenie. Alebo v kancelárii riaditeľa školy sú v popredí knihy a jedna z nápisom DEAD. Je to oddychovka na nedeľu, na kompletné resetovanie mozgu. Mňa osobne väčšina vtipov nebrala, takže idem s hodnotením len na 50%. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátá léta to není špatná komedie. Obejde se bez současných klišé, protože Jerry není typický opovrhovaný nerd a jeho kamarádka není tlustá spolužačka všem akorát pro smích. Příběh je taky vcelku originální, akorát hrdinovy patálie jsou trošku přitažené za vlasy a divím se, že ta škola ještě na konci všech tě destrukcí stála. Trošku zklamal konec, kde bych uvítala reálističnější rozuzlení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Výkonný producent filmu byl i Steven Spielberg, který byl však na vlastní žádost z titulků odstraněn. (Terva)

Reklama

Reklama