Reklama

Reklama

Andělská hra

(TV film)

Obsahy(1)

Nemocných dětí s nádorovým onemocněním přibývá. Nikdo není dostatatečně připraven. Dětem v nemocnicích chybí často komunikace s okolím bez rozpaků, zbytečného soucitu a bariér způsobených nedostatkem informací. Malá Amálka je báječná holčička, která svou nemoc nese velice statečně. Její matka s ní může pobývat v nemocnici, Amálka jí diktuje svůj deník, ve kterém se mísí skutečnost s fantazií. Romana Andělová je výtvarnice, která jako dítě prodělala nemoc, kterou trpí Amálka. Její vyprávění a její kreslený pohádkový svět planety Bimbule zázračně doplňuje svět malé holčičky. Svým osobním příběhem se šťastným koncem i nezdolným optimismem dodává naději i sílu rodičům nemocných dětí a dětem samotným pak radost, rozptýlení a vzrušení v jednotvárném režimu nemocnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Srdceryvné téma jako jalový kamaráčoft a marketingová masáž na nejmenovanou knihu a čísi aktivity? . . . Tak ještě že je Adélka tak vytalentovaná (vrozené vlohy v genech, že...) a nemusí dělat v reklamě, ale vrhla se s kumpány a kamarády na veřejnoprávě dobře placená sociální témata... °-/ - - - P.S. Děkujeme RWE teda, za tu nezištnou(!) podporu vybraných homevideí... Howgh. - - - - - (Poprvé viděno s původně andělským očekáváním na >čertoffském sprostoru< , hodnocení a komentář zde s úšklebkem nad výslednou matérií /a aby nebyla mejlka - ano, nad osudem nemocných dětí samosebou i cynigik uroní slzku!/ jako první - 8.12.2011) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jak natočit dokument o nemocných dětech, které tráví svoje dny na hematologii? Adéla Sirotková to zvládla skvěle - prostřednictvím kreseb Romany Andělové se tu prolíná svět drsné reality, kdy malé dítě mluví o lumbálkách, a světu fantazie, ke kter má blízko každé dítě. Hudba pro dokument vytvořil Jan P. Muchow. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Smutné téma, dobrý přístup. Režisérce se podařilo natočit dokument, který je emočně vyvážený a kde smutné emoce střídá radost. Pro nemocné a jejich blízké snad znamená dokument naději a současně je inspirací... k tomu, že je snadné pomáhat, když se chce, že ve všem lze nalézt pozitivní stránku. Navíc poznáte 4 silné osobnosti: nemocnou Amálku, její maminku, pana doktora a výtvarnici Romanu Andělovou (které tam mohlo být trošku míň)... jo a taky vílu Bimbulku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film získal roku 2012 cenu studentské poroty na festivalu českých filmů Finále v Plzni v kategorii nejlepší dokumentární film. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama