Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Exner vyšetřuje smrt nepohodlného svědka. Detektivka s oblíbeným českým kriminalistou. Dramatizace románu Václava Erbena s hlavním hrdinou, vyšetřovatelem, kapitánem Exnerem, tentokrát v podání Petra Kostky. V centru kriminálního příběhu je velmi početná rodina Krempových, žijících v rodinné vile spolu s dalšími příbuznými a podnájemníkem. Rodiče měli čtyři dospělé děti, dva syny a dvě dcery, z nichž jedna nedávno zemřela. Vyšetřování se soustřeďuje na současné úmrtí syna Jana. Mladík byl považován za rodinného „blázna", kterého neměl nikdo kromě matky v oblibě, protože každému prováděl různé škodolibé kousky. Jenže jeho smrt, jak vyšetří kapitán Exner, nebyla nešťastná náhoda, ale vražda. Kdo mohl mít na jeho smrti zájem? Byl vrahem někdo z nejbližší rodiny? Kapitán Exner hledá motiv... (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slaboučká televizní krimi s kapitánem Exnerem. Tentokrát ho hraje Petr Kostka. Táňa Fischerová bohužel bledne při srovnání i s tou Gabi Vránovou z Pokladu byzantského kupce. A pohled na manžele Krempovi v podání Štěpničkové a Marvana je spíše smutnou vzpomínkou na dobu dávno minulou. Ono realizovat za normalizace v televizi látku, která sama sebe definuje hlavním hrdinou, který má zájem o ženy a nosí lepší šaty, je lehce nonsens. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Inscenace této Erbenovy povídky je vlastně klasickou ukázkou normalizačních dramatizací, ale její uvedení v rámci připomínky 80. narozenin Petra Kostky bylo milým zpestřením a dokladem, oč lepší televizní tvorba se dělala před půstoletím než dnes, ale ovšem - byli tu také nepoměrně lepší herci.Snad se mi ta hra líbila i proto, že jsem předlohu neznal, a tak jsem se mohl do vyšetřování kapitána Exnera vžít. A zase jsem si připomněl, že se tehdy nemuselo při zatýkání používat žádného násilí, povalování zatýkaného na zem a kroucení rukama za zády podle metody FBI. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víte, že je zakázáno vyslýchat opilé nebo opíjet vyslýchané?" Kapitán Exner to ví a taky ví, že i zdánlivě nevinný úmrtí může být tak trochu vražda. Taky rád tančí a dokáže být taková vtěrka, že se nastěhuje i s týmem do domu rodiny zavražděnýho. Tak to jsem si užil. Stejně dobrý byly domněnky, postřehy a drby podezřelých. A tím to dobrý končí, protože to celý bylo strašně moc televizní. Nakonec mi bylo celkem jedno, kdo je vrah a to u detektivek nikdy není dobře. Aspoň teda myslím. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Druhý film s kapitánem Exnerem, tentokrát v podání Petra Kostky, žel naráží na příšerné zpracování, které nedokážou zachránit ani herecké hvězdy v čele s Jiřinou Štěpničkovou a Jaroslavem Marvanem. Je to velká škoda, protože zápletka a hledání motivu vraždy mentálně handicapovaného příbuzného slibovala slušný potenciál. Velké plus tu má výborná hudba dirigenta Štěpána Koníčka. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

O proti svižnému a Erbenovsky dobře zpracovanému filmu Poklad byzantského kupce dost slabota. Celý film se utápí v rozvláčném tempu se silným socialistickým podtextem. Jak mám ráda pana Kostku, tak toto mu rozhodně nesedlo. Je to jako dobře rozehraná šachová partie u které oba aktéři po pár tazích neví co dál. Za mne sotva dvě hvězdy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama