Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

jadran90 

všechny recenze uživatele

Legenda o sokolích strážcích v rytmu Ria. Tři hvězdy od dospělého člověka by byly s odřenými křídly, ne-li zlomenými. Na začátku jsem tomu celkem dával šance - tématická africká hudba, oslava krás přírody a příběh o sounáležitosti ras. Ale s humorem jsem se rychle rozloučil, jen se polidšťoval ptačí svět. Těch ptáků na mě bylo trochu moc. Známý příběh, nedotažená animace pozadí a rušivý český dabing. Bohužel, i dnešní fotbal byl zábavnější. A to hráli Italové. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Moc hezký animák, ke konci se mi chtělo i trochu brečet, ale udržela jsem se. Má to takovou skvělou přátelskou, rodinnou a týmovou tématiku. Rozhodně mě to pobavilo. Akce je tam dostatek a příběh také není nudný. Je lepší to vidět v originále, jelikož je skvěle poznat koho mluví černoši, což je super okořenění. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bájná to země. Zaslíbená všem ptákům bez rozdílu. Ptačí město bylo moc hezky nápaditě vymyšleno. Být ptákem, tak chci žít právě tady. Tvůrci si dali záležet. To se mi líbilo. Byla jsem ohromená stejně jako sokol Kai, jehož očima vše sledujeme. Lítání z jeho pohledu bylo super. Vodní hladina vypadala téměř jako skutečná. Není to kdo ví jak originální příběh, ale byl roztomilý a příjemný. Je tu pár drsných momentů i dojemná scéna. Chvilkami mi tenhle film připomínal Madagaskar. Viděna dabovaná verze. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když vemu v potaz, že jde o africkou produkci, je výsledek uspokojující. V porovnání s americkou konkurencí už Zambezia poněkud kulhá. Libíl se mi dabing a hudba. Zklamala kvalita animací a až moc strohej příběh (na to, že ho psali čtyři lidi). Nicméně si dovedu představit, že příběh u skupiny nejmenších diváků nejspíš sklidí úspěch. A pohodová atmosféra se nedá filmu rozhodně upřít, žánrovej průměr. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady to moc nezafungovalo. Film měl krásnou grafiku a tisíckrát osvědčený a použitý příběh. No a tím jsem s plusy (?) asi skončil. Nebylo to vtipné, napínavé a hlavně ani v nejmenším originální. Musím se přiznat, že na film jsem se díval celé čtyři večery, protože jsem u něj třikrát usnul. Pokud by to byl první animák, který jsem v polední dekádě viděl, možná by si vysloužil i čtyři hvězdy. Bohužel není a tak s bídou dostane dvě. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama