Reklama

Reklama

Xi you jiang mo pian

  • Čína 西游降魔篇 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pobřežní vesničce sužované vodním démonem přijde na pomoc kněz, který se vydává za lovce démonů a jako démona označí obyčejnou rybu. Naštěstí pro obyvatele v ten stejný čas do vesnice dorazí opravdový lovec, který má však trochu smůlu a krom přirozeného talentu vidět démony je také poměrně nešikovný,.Ú spěch za skoro poraženého démona mu při závěrečném vymítání sebere krásná a velice talentovaná lovkyně démonů, se kterou se setká i při další výpravě proti velice silnému prasečímu démonovi. Toho ani společně nejsou schopni porazit, a tak se na radu svého mistra náš lovec vydává najít démonického Opičího krále v pohoří Buddhy, aby mu pomohl zdokonalit své schopnosti k porážce prasečího démona. I zde se protne jeho cesta s krásnou lovkyní, která se do něj ke všemu zamiluje a začne jej všemožně uhánět. Nakonec najde Opičího krále, kterého na 500 let uvěznil Buddha, a s pomocí lovkyně a Buddhy změní k lepšímu jak prasečího démona, tak Opičího krále. (Grran)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (27)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná čínská jízda od začátku do konce! Tenhle blockbuster mi sedl dokonale ač jsem od něj vůbec nic nečekal. Nádherný vizuál, opravdu spousta krásných barev, příroda, veškeré postavy, masky a hlavně všechny ulítlé nápady, které je zde možné vidět jsou pro normálního diváka až nepochopitelné. Doporučuji rozhodně všem i né příznivcům Asie či Fantasy, protože tenhle film zaručeně pobaví, překvapí a vtáhne!:) 80 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hongkongský hitmaker Stephen Chow začal snímok s takou gráciou a odhodlaním, až som mal pocit, že zrejme pôjde o jeho najlepšie dielo. Mieša akciu s drámou a komédiou a ani v jednom nejde o nejaké klišé, alebo neoriginalitu. A predsa len mu dôjde dych. Po necelej hodinke film stráca tempo a dokonca aj miestami nudí. Aj napriek tomu ide o svižný kúsok, pri ktorom som sa bavil, ako pri máloktorej novodobej čínskej produkcii. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Chow doslova nacpal do epizodického scénáře snad všechny filmové žánry. Když si v prvních dvou příbězích (voda, hospoda) podává ruku horor s akci a vtipnými scénami, bavil jsem se. Jenže pak najednou začne hrdina řešit své trauma z toho všeho, a následně tu máme dvacetiminutovou komickou vložku ve stylu ochotnické Ringovy Dívčí války. Zívačka. A pak se Chow dostane konečně k Opičímu králi, který od sitkomového humoru skočí do zábavné CGI, a ta se překlopí do supervážné náboženské masáže. Ne tohle neberu. Dvě hvězdy za tu první půlhodinu, pak už je to bizár. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dlouhé roky vyhlížený režijní návrat Stephena Chowa na první ohled překvapí omezenou kadencí fyzického i slovního humoru a naopak přemírou CGI extravagance. Což ale neznamená, že by někdejší mistr kantonské komedie sám sobě zpronevěřil. "Journey To The West: Conquering The Demons" ho pouze ukazuje v trochu jiném světle, než jak byl doposud povětšinou vnímán. Chow vždy vytvářel ryze lidovou podívanou a jeho filmový prequel k notoricky známé Cestě na západ, potažmo Opičímu králi, představuje moderní variaci lidových legend. Přímočarý situační humor se účelně spojuje s fantasknem do výsostně karnevalového celku, kde má své přirozené místo i nerealistická bombastičnost a jistá morbidnost. Ačkoli by se nabízelo srovnání s bláznivými CGI mišmaši Jeffreyho Laua, Chow se tentokrát ještě více ukazuje jako následovník Tsuiho Harka, který také svými projekty typu "A Chinese Ghost Story" oživoval zašlé fantaskní žánry čínské kultury pro moderní publikum. Ostatně celou Chowovu kariéru můžeme vnímat v kontextu oprašování či vzývání stylů minulých desetiletí – počínaje jeho začátky, kdy vlil novou krev do kantonské komedie ustanovené bratry Hui, až po „Kung fu melu“, jež vzdává hold průlomové klasice kantonského filmu "The House of 72 Tenants". ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi nadhodnotiť. Bál som sa toho filmu, pretože nemusím moc digitálne eskapády alá China. Ale tu som príjemne prekvapený. Nie efektami ale peknou rozprávkou, ktorá funguje na základe silných rozprávačských vízií a autorských nápaditostí. Prvý démon a jeho porazenie je také intro - aké som už veľmi dlho nevidel. Dynamické, silné, zábavné a neustále niečim prekvapujúce. Stephen Chow ukazuje, že sa do látky vyzná. Jeden zo 4 klasických románov starej Číny, Journey to the West od Wu Čcheng-ena je fantasy z 15 storočia. Má nespočetné množstvo adaptácií a odkazov cez celý fantasy žáner. Chowov zárez funguje ako prológ. Úvod. Prvé dejstvo. Je vtipný a dynamický. Plný zaujímavých postáv a starých bytostí. Mrzí ma, že kvázi pokračovanie spravil Tsui Hark s úplne inými hercami. Uvidím, aké to bude. Každopádne mimo digitálneho finále, ktoré trošku tú super atmosféru podkopáva, sa jedná o čistokrvné fantasy. A má to nádhernú Qi Shu. Objektívne 80% a 4*. Inak pre mňa guilty pleasure. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o přepracované ztvárnění slavné čínské literární novely "Journey to the West". Ta byla Wu Cheng'enem sepsána v 16. století a obsahuje na 100 kapitol rozdělených mezi čtveřici nestejných částí. Novela je podložena skutečnými událostmi z života budhistického mnicha Xuanzanga z chrámu Jingtu. (Conspi)

Reklama

Reklama