Reklama

Reklama

Vlkodlak: Bestie mezi námi

  • USA Werewolf: The Beast Among Us (více)
Z natáčení 5 - Louis Morneau, Ed Quinn

VOD (1)

Píše se 19. století. V lesní samotě je rodina napadena vlkodlakem. Otec je záhy zabit a těsně před smrtí dává matka malému chlapci Charlesovi stříbrný amulet vyjící vlčí hlavy, který patřil jeho dědečkovi. Ten byl „velkým lovcem“ vlkodlaků. Charles pak unikne smrti pomocí otcovy pasti, když pád lustru zabije útočícího vlkodlaka. O dvacet pět let později si Charles vydělává jako lovec vlkodlaků. Spolupracuje společně s partou dalších lovců, aby zbavili svět všech těchto monster. Vlkodlaci mohou způsobit lykantropii – nakažení jedinci sice nejsou pravými vlkodlaky, ale zuřivě útočí na lidi a jejich smrti lze dosáhnout pouze ustřelením hlavy. Jejich těla jsou pak spálena. Vlkodlaci jsou obvykle schopni transformovat se pouze během úplňku, avšak Charles a jeho tým dostanou nabídku na dopadení obzvlášť brutálního vlkodlaka nového plemene. Tento nový typ vlkodlaka je schopen transformovat se tři noci za sebou… (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 5 - Louis Morneau, Ed Quinn

Recenze (56)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Průměrné vlkodlačí béčko, které si to putovalo rovnou na video. Příběh diváka přivádí do blíže nespecifikované vesničky krkolomného jména o dvě století v čase zpět. Hlavní postavou příběhu je mladiček aspirující na doktorský titul, vzhledem k okolnostem však volí cestu lovce a se skupinkou profesionálních lovců bestií se vydává na hon na vlkodlaka, který zalívá krví jeho rodnou vesnici. Lovený vlkodlak však nepatří mezi snadné cíle a odhalit jedince, který se na bestii mění není vůbec lehké. Snímek ačkoliv evidentně disponuje skromným rozpočtem není ve svém ranku zdaleka nejhorším, krví se opravdu nešetří, usekané končetiny a střeva na diváka jukají celkem často. Postavy nejsou špatné, ovšem některé herecké výkony jsou marné i na podobné béčko. Vtipné pasáže nepůsobí, jak tvůrci původně nejspíš zamýšleli a občas se dostavuje lehká trapnost. Stejně jako v daleko slavnějších snímcích se divák dočká i fantaskních zbraní, což zde neurazí. Prostředí snímku je velmi vkusné, i když by se dalo určitě dosáhnout větší ponurosti. Konec je jaký je, hlavně, že není odhadnutelný od prvních scén. Ve výsledném dojmu se jedná o průměrný vlkodlačí horor, který nenadchne ani neurazí – ovšem krve v něm bylo zatraceně dost – za mě tři hvězdy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak tak, naozaj mi to pripadalo, ako keby som pozeral kópiu Underworldu v omnoho lacnejšej forme, bez akéhokoľvek režisérskeho či hereckého talentu. Akčný úvod vyzeral ešte ako tak nádejne, ďalšiu celú hodinu som musel dať zrýchlene, lebo pre mňa to bolo úplne nepozerateľné a v záverečnej cca. polhodinke som sa už len zabával na lacných trikoch a márnej snahe tvorcov z toho niečo vykúzliť. Už aj Syfy dokáže nakrútiť (vo výnimočných prípadoch) presvedčivejšie horory, a to sa jedná o TV produkciu. Odpad... čo ja viem... dosť sa to teda k nemu približuje, ale nevytočilo ma to zase až tak :-) Možno preto, že som tú pohromu už dopredu tušil. ()

Reklama

George Stobbart odpad!

všechny recenze uživatele

Od začiatku som sa dosť nudil a rozmýšľal čím to tak môže byť. Potom som si klikol na meno režiséra a keď som zbadal, že ide o "tvorcu", ktorý dobabral hororové pokračovania Hitcher 2 a Joy Ride 2, pochopil som odkiaľ fúka vietor, resp. v tomto prípade smrad. Ale objektívne to samozrejme nie je len jeho chyba; celé to pôsobí ako nejaká blbosť od Asylumu, čo však na začiatku vyvracia staré známe Universal logo. Dej sa motá v 19. storočí, kde tlupa extra trápnych osôb behá po dedine a vedie prázdne reči o tom, že chce chytiť vlkolaka, no pri ich neschopnosti je jasné, že môžu chytiť akurát tak vlka (a nemyslím tým zviera). Obrovsky nezaujímavá a nezáživne natočená nuda, ktorá sa na záver ešte úboho pokúsila vykradnúť Underworld a Van Helsinga. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Je to sice blbé jak hrnec, ale na to, že se jedná o prvotřídní béčkovou zábavu, tu máme poměrně dobře zvládnuté efekty a finální dosti překvapivou otočku - a teď mi dovolte zaspoilerovat = kdy všichni přemýšlí, kdo že je ten další vlkodlak a on se z toho cápka vyklube upír ty vole !!!!!!! No tak jsme se zasmáli.................... moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som ako skalný horrorový fanúšik značne interesovaný lykantropiou. Fascinuje ma premena človeka na krvylačné zviera, transformácia na bezcitnú vlkodlačiu beštiu. Videl som veľa rôznych filmov, ktoré sa zaoberajú touto tématikou. Mnohé z nich boli béčkové braky, niektoré boli aj hodne podarené snímky. Každý z nich ma však niečím obohatil. Werewolf horror mi má vždy čo ponúknuť. Teraz som si pozrel americký titul "Vlkodlak: Beštia medzi nami" (Werewolf: The Beast Among Us), ktorý v roku 2012 natočil režisér Louis Morneau. Určite to nepatrí medzi kultovú top extraligu v oblasti vlkodlačích horrorov, ale verím tomu, že to padne vhod každému werewolf expertovi, aby si s tým trocha rozšíril obzory. Ja to vidím tak na dve hviezdičky. ** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Stephen Rea (doktor) si v roce 2012 zahrál dohromady ve dvou filmech, přičemž oba byly o vlkodlacích – vedle Vlkodlak: Bestie mezi námi se objevil ve čtvrtém dílu upírsko-vlkodlačí série Underworld: Probuzení. (Stanislaus)
  • Jako mnoho nízkorozpočtových filmů se i tento natáčel v Rumunsku – štáb zavítal na hrad Bethlen ve městě Deva a též využil ateliéry Castel Film Studio (Bukurešť). Rozpočet činil přibližně 5 milionů USD. (fiLLthe3DD)
  • Film měl být původně pokračováním Vlkodlaka (2010), v němž ztvárnil hlavní roli Benicio Del Toro. Studio Universal se však nakonec rozhodlo, že svou originální „vlkodlačí značku“ nebude rozšiřovat. (Stanislaus)

Reklama

Reklama