Reklama

Reklama

Pod Velkou čínskou zdí

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2010, 3x17 min

Obsahy(1)

Moderní Čína očima zvídavého českého dokumentaristy Rudolfa Merknera. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Áno, je pravda, že ide o dokument skôr takého "pasívneho typu" - nenájdete tu žiadneho bláznivého moderátora, ktorý by sa družil s miestnymi a natriasal sa pred kamerou. Avšak vzhľadom na to, koľko je všade bláznivých moderátorov a dokudrám, pre mňa je toto osviežením. Kamera ide, ja sa fascinovaná dívam a pritom počúvam hromadu zaujímavých informácií. Nepotrebujem tam žiadneho poskoka a žiadnu dramatizáciu. Je super, že na svete ešte existujú dokumentaristi, ktorí točia aj takéto filmy :-) Trochu škoda nižšej kvality, ktorá pripomína skôr staršie dokumenty, ale nie je to pre mňa zásadný problém. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

docela nudné, kéž by se autor aspoň trochu víc zajímal o samotné lidi... Zpracováním i hudbou bych hádal datum vzniku o takových deset let zpět ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda Zakázané město a Velká čínská zeď charakterizují moderní Čínu. Suchý komentář mě taky příliš nebavil. Na druhou stranu se člověk dozvěděl zajímavé věci - třeba že při objednání zboží z internetového obchodu se toto platí až po doručení a při nespokojenosti si kurýr jednoduše odveze zboží zpět. Evokuje to myšlenku, že v Číně je obchod posunut ve prospěch zákazníka, zatímco v Česku si obchodníci začínají dělat, co se jim zlíbí. A tak alespoň jeden předsudek dostává na frak sdělením, že se od Číny máme co učit. ()

Reklama

Reklama