Reklama

Reklama

Desetiletý kartograf tajně opustí rodinný ranč v Montaně, kde žije se svým tátou kovbojem a mámou vědkyní, a cestuje napříč zemí na nákladním vlaku, aby si ve Smithsonianském Institutu převzal ocenění. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařená pohádka o malém vědátorovi, který se vydal napříč státy za svým životním posláním. Celkem se mi líbil kontrast mezi poklidným životem na ranči uprostřed ničeho na západě a moderním světem plném lži a přetvářky na východě. V podstatě o tomhle to celé taky je. Jedná se o film s obrovským srdcem, který bohužel nemá moc co jiného nabídnout. Jistě člověka potěší, ale určitě neohromí. Nerozumím zdejším přehnaným ohlasům. Za sebe střílím maximálně slabé 3 *. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

T. S. Spivet je bohužel jen dalším potvrzením Jeunetovy tvůrčí vyčerpanosti, která se s ním táhne od doby, co vypustil do světa Amélii z Montmartru, která zůstává jeho nejproslulejším a zároveň nejzdařilejším filmem. V příběhu malého génia z rurální Montany se ostatně snad všechny formální postupy z Amélie opakují, bohužel však s daleko menším efektem a bez toho, aniž by byly motivované vyprávěním. Vynikající režisér si dovede vyvinout co nejvíc funkční styl pro potřeby konkrétního scénáře, Jeunet je namísto toho spíše jen bravurním výtvarníkem, který se pokouší každou látkou zfilmovat tím samým způsobem. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

je to zvláštní - nejnovější film mého oblíbence Jean-Pierre Jeuneta je starý už 2 roky a hodnotilo ho stále tak málo lidí. Rozhodně má větší ambice, ale je vidět, že i já sám mám s filmem problém. Ten však nesouvisí s tím, jestli ho doporučit nebo ne - rozhodně jo. Proč mu teda dávám jen 3 hvězdičky? Tak za prvé na moji obhajobu to jsou lepší tři hvězdičky ;-) A za druhé se k němu určitě časem vrátím a třeba k němu dozraju. Nemůžu říct, že jsem se při něm nebavil - to jo, ale cítil jsem jako by mě těsně míjel - podobně jako jsem to bylo v jeho "Městě ztracených dětí". Takže na co mám ostatní nalákat? S tímto filmem se projedete s mladým géniem přes kus Ameriky a zažijete s ním nevšední dobrodružství. Když k tomu připojím, že film má příjemně klidnou atmosféru a výrazný výtvarný osobitý projev, tak není snad nad čím váhat. Navíc je to ideální film pro celou rodinu, takže šup do toho! [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v některých momentech na kolejích film ztrácí dech a chvíli mu trvá, než se zase nadechne. Celkově je to ale vydařené dobrodružství, přispívá k tomu povedený závěr filmu a velmi pěkný vizuál snímku. Co mě potěšilo asi úplně nejvíc, je Helena Bonham Carter, která nejenom, že přirozeným výkonem potvrdila svoji hereckou extratřídu, ale naznačila obrovský potenciál v roli matky, rád bych ji v podobných rolích viděl častěji. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si chvílemi říkal, že se tu někdo snaží napodobit režijní styl Wese Andersona. Pak se ale podívám na kolonku režisér a vidím, že Jeunet je autorem skvělé Amélie z Montmartru a Delikates. Ve svém novém režijním počinu se ale moc svého stylu nedrží. Nemůžu říct, že bych se během sledování bavil nebo se u něčeho vůbec usmál. Hlavním hrdinou je chlapec, který žije na ranči v Americe, někde pod horami, asi nejblíže ke Kalifornii. Jeho srdci je nejblíže věda a když se mu podaří vynalézt perpetum mobile, jehož návrh zašle do muzea ve Washingtonu, rozhodne se utéci od rodiny a vydat se tam na vlastní pěst. Rodinka ho totiž nechápe a po smrti druhého syna ve stejném věku je jako vyměněná. Nikdo se spolu moc nebaví. Klučina se dostane až do New Yorku vlakem, a tam ho všichni oslavují. Tam už byl děj trochu zvláštní. Kluka se ujme kurátorka muzea a nikdo nezpochybňuje to, kde jsou jeho rodiče. Tahle část byla také nejnudnější. No nakonec všechno dobře dopadne a kluk se vrátí k rodině. Alespoň že práce s kamerou byla krásná, zvláště ve spojení se záběry přírody. Jinak bych se unudil k smrti. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Pes Tapioca je pojmenován po jedné z produkčních společností, jež se na filmu podílela. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama