Reklama

Reklama

Krajem čapích hnízd

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 3x26 min

Hrají:

Pavel Soukup (vypravěč)

Obsahy(1)

Unikátní dokumentární série o výjimečnosti přírody jihovýchodní Moravy ve čtyřech ročních obdobích.
Jednotlivé díly:
1.-Tam, kde vládne suchopár
2.-Tam, v království lesa
3.-Tam, kde je vody mnoho (oficiální text distributora)

Recenze (3)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Jen bych doplnil Kimona, opravdu nádherný dokument, mohl být snad ponechán i vcelku, v celovečerním formátu, těch 16:9 opravdu je škoda, že není, ale přeci jen vznik byl spíše díky nadšení a ČT to jen lehce přikryla. To hlavní odvedl zřejmě pan Mikulica v terénu a zaslouží to poklonu. Je vidět, že bychom měli tvůrce, kteří by mohli stát vedle produkcí jako je v dané oblasti nepochybně č.1, a to BBC, nebo i NG. Předpokládám, že tato nádhera vznikala v dramaticky skromnějších podmínkách. Finální produkce ČT pak skutečně Pavla Soukupa ignoruje, což je smutné, protože jeho příjemný projev skutečně dotváří celek. Krásným způsobem podobné filmy uměl "komentovat" také pan Šárský, ale nevím, zda ještě žije. Zájemcům o krásy naší vlasti bych doporučil také nádherný "Třeboňsko - Rok v kraji mokřadů", také pohledem přes různá roční období. Ten byl v koprodukci s Rakušany a i na "technické podpoře" je to znát, myslím, že existuje i v HD a to pak dává skutečně nevšední zážitek. Bylo by velmi milé, kdyby takových filmů bylo více a jejich tvůrcům se dostalo i zasloužené podpory. Umím si dobře představit, kdy by tyto materiály směřovaly i do škol, které dnes z finančních důvodů si moc toho dovolit nemohou a věřím, že diváky by si při vstřícném vstupném našly tyto krásy i na velkém plátně biografu, právě třeba jako vzdělávací i pro školy, rodiny s dětmi a pod.. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument z oblasti jižní Moravy, z oblasti lužních lesů, vyprahlých stepí a zelených rozkvetlých luk. Příjemným hlasem komentovány nádherné obrazy diváka uklidňují a umožňují alespoň na chvíli čas k odpoutání od reality všedních dnů. Nádherné obrazy a vkusný komentář doplněný místy tóny folklórní cimbálové hudby dotváří tento třídílný dokument téměř do dokonalosti. Jednu chybičku bych ale ČT2 a autorům vytknul. V dnešní době si zaslouží tento dokument určitě formát 16:9. Také v závěrečných titulcích jsem postrádal uvedení jména komentátora Pavla Soukupa, jehož hlas je tak moc vhodný k podobným dokumentům a příjemný na poslech. Přece, vždyť i on se nemalou mírou zasloužil na celkovém dojmu z dokumentu, pánové Ptáčku a Mikulico! ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Třídílný dokument o krásách a tajích přírodního bohatství jižní Moravy, který ukazuje od jara až do zimy, unikátní koloběh tamější fauny a flory s doprovodným komentářem. Autor dokumentu: Oldřich Mikulica. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama