Reklama

Reklama

Cesta ohněm

(festivalový název)
  • Indie Agneepath (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vijay je jako malý kluk svědkem toho, jak je jeho otec neprávem obviněn z vraždy mladé dívky a následně oběšen. S těhotnou matkou opouští rodnou vesnici a odchází do Bombaje, kde se hned zaplete s mafiánským gangem. Když dospěje, může se konečně vydat zpátky domů za vrahem svého otce. Pomsta se stává hlavním smyslem jeho života. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Ant 

všechny recenze uživatele

Neumím indické filmy hodnotit ani se na ně ve vážnosti dívat. To musím přiznat hned. Agneepath je, hádám, klasická bollywoodská produkce s těžce emocionálním příběhem o pomstě. Tleskám všem, kdo se u toho dokážou nesmát. Herci jsou zkrátka Bollywood jako vyšitý. Bůď zpívají nebo působivě brečí. I když teda aspoň představitelé Vijaye a Kaali asi nějaký ten talent pobrali. Nicméně příběh je to docela zábavný a dívat se na to dá. Hollywood produkuje každoročně horší blockbusterové braky. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Skúsil som si pustiť zase raz nejakých Indiánov, ale tentoraz som si nabehol. Nie je Malhotra ako Malhotra. Vydržal som to sledovať hodinu a zvyšok som zbežne preklikal. Plus: akcia sa drží celkom pri zemi a je normálna. Ale veľa jej nie je. Mínus. všetko ostatné. Teda aspoň pre divákov, ktorí absolútne nežerú Indickú kinematografiu. Príbehy o pomste mám rád, ale tu to bolo pojaté skoro jak nejaká mýtická bájka. Všetci tam brutálne prehrávali a záporák (holohlavé hovädo) bol jak z inej reality. To nebol človek. Povinné pesničky sú pre mňa tradične mínus, ale to je ten najmenší problém. Proste pojatie príbehu išlo úplne mimo mňa. No tak nič. Snáď nesklame Tiger alebo ten druhý Malhotra. Hviezdice neudelím, keďže som to nedopozeral. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Ač násilí ani pomstu neschvaluju, tento film je dokázal mistrně využít jako určité odstrašující archetypy lidského činění. V pohádkách a mýtech často čteme, že dobro zvítězí a zlo bude po zásluze potrestáno. Tento film je novodobou pohádkou odrážející toto mytické moto doslovně. Herecké výkony nadmíru přesvědčivé a práce kameramana skvělá. Jen bych si přála více filmů plných lásky bez násilí. Zlo dovedené do důsledku musí být vždy vyváženo neskutečnou měrou dobra, aby svět byl v rovnováze. I proto raději více filmů bez násilí. Stačí, kolik si ho lidé dokáží sami vyrobit v běžném světě. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Strašné veľdielo, strašné. Bombastický, chvíľami skĺzavajúci do hrdinskej epopeje, s epickou hudbou, ktorá mi akosi k danej téme absolútne preplnenej násilím, krvou, bezhranične nezmyselnou pomstou, zlobou, zákernosťou zvrhlosťou a neviem ešte čím všetkým. Hrithik mi v tejto roli vôbec nesedel, nehodí sa mi k takejto postave, jeho oči zatúlaného psíčaťa vôbec nesršia hnevom a zlobou po pomste bažiaceho syna, akou by mali takejto postave sršať. V tých krátkych citových scénach to trochu vytrhol, ale celkový dojem mi to nezachránilo. Piesne ako také celkom ušli ale vďaka ich nepreloženiu v titulkoch nemali na mňa ako na diváka taký dopad ako by mať mali, keby som vedela čo sa v nich spieva a to čo som zachytila z hindštiny rozhodne nestačilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze srdce krvácím, když tu filmy jako Agneepath vidím v modrých, zatímco všelijaký hnůj se tu rozvaluje v červených. Moji dva oblíbenci z Mission Kashmir (Hrithik Roshan a Sanjay Dutt) opět spolu v jednom filmu, takže to nemohlo dopadnout špatně. Zatímco však Roshanův Vijay se oproti mladému Altaafovi výrazově příliš nezměnil, onehdy sympatický Dutt se přetransformoval v záporáka par excellence, tak ohavnou a monstrózní figuru jsem už dlouho ve filmu neviděl (naposledy možná Bardemova psychopata Antona Chigurha). Z vizáže tohohle chlapa mocně vyzařují Zkaženost, Šílenství a archetypální Zlo. A slunečná Bombaj pak často připomíná noirové Sin City, i temný Gotham je proti ní celkem civilizované a spořádané město příjemné pro život. Za velkou pochvalu stojí tři ústřední songy, jejichž chytlavost a choreografie jsou přesně takové jaké mají být a jaké mám rád. Scénář filmu je... scénář je indický, to znamená že je ještě praštěnější než třeba čínský nebo japonský, tolik ke scénáři (tedy popravdě - ten konec už byl ale tentokrát moc i na mě, perverzního ctitele bollywoodské perverzity). Nejšílenější scéna? Kromě poslední čtvrthodinky ještě mačetový pogrom hinduistických transvestitů na musulmanské kuplíře. / ZAJÍMAVOST: Hrithik Roshan (Vijay) jí při návštěvě matčina domu rýži levou, tzn. nečistou rukou, což je v tamních končinách (tedy nejen v arabském světě) dost velký prohřešek proti dobrým společenským mravům. A to proto, že na pravé ruce má dva palce (vrozená polydaktylie) a ve filmech se to většinou snaží skrývat. (http://www.handresearch.com/thumbs/hrithik-roshan-double-thumb-photos.htm) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Hrithik Roshan (Vijay) jí při návštěvě matčina domu jídlo levou, tzn.nečistou rukou, což je v tamních končinách (tedy nejen v arabském světě) dost velký prohřešek proti společenským mravům. A to proto, že na pravé ruce má dva palce (vrozená polydaktylie) a ve filmech se to většinou snaží skrývat. (JASON_X)
  • Během prvních natáčecích dnů se filmovému štábu přihodila zvláštní věc. Tehdy hlavní kameraman Ravi K. Chandran (Ghajini (2008)) bez jediného slova od natáčení jednoduše odešel. Důvod jeho náhlého rozhodnutí opustit filmovou výrobu nebyl ani posléze osvětlen. K výrobě snímku byl posléze přizván náhradní kameraman Kiran Deohans, který snímek dotočil. (Conspi)
  • O ženskou filmovou roli Shiksha Chauhan byl obrovský zájem. Přihlásilo se nad 6 500 uchazeček, z nichž zvítězila až Kanika Tiwri. (Conspi)

Reklama

Reklama