Reklama

Reklama

Asashin

všechny plakáty

Obsahy(1)

Rya (Ryoma Baba) a jeho priateľa Misakiho (Yûki Kubota) Yakuza odmalička pripravovala na úlohu poslušných zabijakov. Počas jednej akcie však Rya predbehne mladé dievča menom Rio (Sayuri Iwata), ktorá túži po pomste. Všetko sa skomplikuje, keď ju Ryo zachráni z pazúrov Yakuzy. Z lovca sa stáva korisť a Ryo je spolu s mladým dievčaťom na krku odkázaný sám na seba... (Cracker)

(více)

Recenze (10)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZVLÁDLI JSTE TO SKVĚLE, HOŠI“….. /// Jsou dva. Jsou nejlepší. Žijou ve vlastním světě…. a jsou zralí pro Chocholouška. Žádná frustrace okolím nebo snad depka ,,z kolbenky“. Tak nějak potřebujou dát najevo svoje city a je to vlastně nuda. Dlouhý dramatický nic, který lemujou vraždy. Ale bacha – vo akci tady nejde! Nevím…. ukázat, že zabiják je taky jenom člověk? Mrdám na to, nemám na tyhle hloubavý Japonce s melodramatickým podtextem náladu! Zvlášť, když charisma pohřbili zřejmě v jiným filmu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bulím jen kvůli mrtvýmu zabijákovi. 2.) Zakládám děckej gang. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná akčná dráma. Má dosť dobrý príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorý pracuje vo dvojici so svojim priateľom, pričom fungujú bezchybne, ale na rozdiel od priateľa prejavuje ľútosť a nechce zabíjať nevinných. Keď sa počas jednej akcie vyskytnú komplikácie a na jeho cieľ zaútočí mladé dievča, vezme ju do bezpečia, ale jeho zamestnávatelia chcú jej smrť. No on sa rozhodne ju brániť za každú cenu a jeho priateľ sa musí rozhodnúť, na koho stranu sa pridá. Spracovanie je ale také zvláštne, celé to pôsobí až príliš amatérskym dojmom a občas má pomalšie tempo a pár hluchých miest, ale napriek tomu som sa nenudil, pár scén je celkom zaujímavých a podobný typ zápletiek mám rád, takže sa na to dá pozerať až do konca. Akcie tu moc nie je, ale ani ma moc nezaujala. Aspoň tých pár súbojov je celkom obstojných, ale prestrelky sú dosť slabé, no o akciu tu ani moc nejde, takže to ani výraznejšie neprekáža. Herecké obsadenie tiež moc nezaujme, hlavnou slabinou je rozhodne hlavný hrdina, nájomný zabijak sa mu nedá veriť ani trochu, pôsobí skôr ako nejaký stredoškolák a aj v herectve mu to vôbec nejde. Lepší je jeho partner, ale ani on nie je ničím výnimočný, jedine ženské postavy nesklamú. A záporáci nemajú takmer žiadny priestor. Réžia a technická stránka sú na tom dosť zle, sú nepochybne hlavnou slabinou filmu, lacný vizuál a miestami to pôsobí až príliš amatérsky, hlavne kamerou, nasnímanie niektorých scén je skutočne veľmi zlé. Táto zápletka má niečo do seba a tak na ten slabší priemer to pri jednom pozretí stačí, ale inak je to úplná zbytočnosť, ktorá ani nestojí za pozornosť. Už si to určite nikdy nepozriem a je to jeden z najhorších a možno aj najhorší japonský film, aký som videl. 51% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejnudnější japonský film, který jsem kdy viděl. Na to, že se to odehrává mezi nájemnými zabijáky, je to slaďárná přímo úděsná, která místy nemá hlavu ani patu. Navíc některé scény absolutně postrádají smysl a logiku, celý film má laciný look a ze všeho nejvíc připomíná televizní tvorbu určenou pro všední odpoledne. Na celém filmu je nejlepší samotný začátek, který je docela akčně drsný a potěšil mě také překvapivě ne tak úplně růžový konec, na jaký to po celou dobu vypadalo. Takže s odřenýma ušima za dvě hvězdy, pač jinak je tohle opravdu jen ztráta času. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Z filmu som celkom milo prekvapený, čakal som jednoznačne väčšiu katastrofu. K tej však našťastie neprišlo aj keď film mal dosť múch. Striedali sa tu momenty výrazné i nevýrazné, herecké výkony neboli bohviečo, scenár by sa dal tiež prikrášliť a práca s kamerou občas stála za h****o... Na druhej strane sa mi páčil veľmi výrazný soundtrack a detstvo oboch Asashinov. Prekvapilo ma hodnotenie užívateľov IMDB, aj keď by som veľmi rád videl čo najviac hviezdičiek, na viac ako tri to jednoducho nemá! ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že Japonci pořádnou akci snad neumí natočit... Tento pocit jsem měl i u Assassina, přestože je to spíš drama než akční film. Naneštěstí v případě tohoto filmu ale nefunguje ani ta dramatická složka, přestože námět sám o sobě by mohl být dobrý. Bohužel se ale Leon po Japonsku rozhodně nekoná, mizerný scénář, a co si budeme nalhávat, i nevalné herecké výkony veškerý potenciál hodně sráží. Ve finále je tak největším plusem nikterak natahovaná délka snímku, protože i když je to blbost, rychle uteče. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším, či by vychrtlý Japonec nahnal strach aj priamo na hlavnom námestí Neapola. Na melodramatickú inváziu do mysle "zrejme existujúcich zabijakov" už som imúnny. Buď akčne, alebo psychologicky. Tu je len nudné čakanie na to, kedy si už konečne ten lesklý Japonec zapáli cigaretu. V tomto filme čakáte na všetko - akciu, drogy, príbeh, napätie, zmysel, ženu. Stále čakám....(videné 01.12.2012, youtube) ()

pigboss

všechny recenze uživatele

Lidské drama, které vzniká mezi nelítostným vrahem a dívkou ze střední školy. Přátelství, při kterém se riskuje vlastní život. ()

CerstvySneh 

všechny recenze uživatele

Príbeh dobrý. Je v tom akcia, tragédia a poťažmo aj trochu romatiky, ale to spracovanie... ach jaj... niektoré scény pôsobia až groteskne a herecké výkony by sa tiež viac hodili do paródie. Moje dve obľúbené scény - 1) bossovia, ktorí si gratulujú k tomu, čo zas vyparatili a na oslavu to zajedajú zmrzlinovými pohármi a 2) v závere, odhodlané, zmierené a tvrdé pohľady hlavných hrdinov, pripravených bojovať a do toho znenazdania prudký lejak. Možno, keby to bolo natočené celé ako sranda, vyslúžilo by si to veľa, veľa hviezd, ale ako akčnú drámu to neviem oceniť na viac ako dve. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem film se slabším scénářem a slušnou nadupanou akcí (sic i krátkou protože je to především drama) - tak jak to ostatně u japonských filmů této ráže bývá (kor s tímto názvem). Nicméně jsem se trochu zmýlil. Toto drama pojednává o mafii a jejich vrazích a tak mnoho lidí hned přemýšlí nad brutálními krváky. Ty tu ale nejsou (jen krev od střelby a krvavé plivance). Takže pokud máte slabší žaludky, asi oceníte absenci těchto prvků (čímž se často vzdalujeme od reality). Silnou stránkou filmu je jen námět, kamera je dobrá a chvílemi je vidět snaha o kreativitu. Ale pak už to jde z kopce. Především přespříliš nedotažených detailů a poněkud slabé akční scény v druhé půli. Hodně toho kazí i scénář, kdy nevíte zda hlavní hrdinové dělají to či ono pro čest, nebo jsou jen tak blbí. Zřejmě nízký rozpočet a slabá kreativita techniků se podepsala i na stránce těch nejjednodušších efektů. Jediné co zbylo jako eso v rukávu je hudba. Přesněji jedna nosná píseň (Amazing grace), která se v kombinaci s pěknou kamerou snaží vytvořit dojemné scény. Ty ale právě mírně ničí nízká technická kvalita efektů či obecné choreografie a přemýšlení nad scénářem jestli to není až moc "hovadina". :) Celkově to vypadá na hodně odfláklou práci kde bylo hlavním cílem rychle vydělat prachy bez sebemenší snahy něco řešit. Když nad tím přemýšlím, tak cílovou skupinou tohoto dílka by mohly být především náctileté slečny - uvidí tu chrabré chlapíky/vrahouny se srdcem, málo krváků, love story, nebudou jim vadit slabé nedotažené akce, scénář moc řešit nebudou a hlavně tu bude hezká kamera a dojemná písnička s dokreslením atmosféry vánoc (ó jak klišoidní). :-) Vysoké hodnocení na IMDB nechápu (7.6/10). Snad je to i tím, že hodnotilo jen 57 uživatelů - dost možná, že jen mladé japonky. :-D Dávám 2 hvězdičky. Ty jsou za tu odvážnou kameru a ucházející herecký výkon. Víc po mě nechtějte za něco tak hloupě, komerčně, tupě hrajícího na city. ()

Reklama

Reklama