Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Tonkinu (S12E14)

(epizoda)
Česko, 2012, 26 min

Režie:

Mojmír Kučera

Hrají:

Miroslav Donutil (průvodce), Jiří Bartoška (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem tentokrát v roli skutečných průvodců na představení vodního loutkového divadla, pohřební tryznu a karaoke ve vietnamském stylu... Tonkin se nachází v severní části Vietnamu a jeho jižní hranici omývá stejnojmenný záliv, z kterého vystupují podivuhodné vápencové skalní útvary v zátoce Ha Long. Ostrůvky patří na Seznam světového dědictví UNESCO a pravidelně se objevují v nominacích na nových sedm přírodních divů naší planety. I díky tomu se v oblasti velkým tempem rozvíjí turistický ruch. Naopak skomírá tradiční vodní loutkové divadlo. Vidět kdysi typickou vesnickou zábavu je dnes pomalu vzácností. I mezi půvabná rýžová políčka pronikají nové technologie a lidé dávají raději přednost televizi. Hlavní město Hanoj se proměnilo v pulsující moderní metropoli, kde je nejoblíbenější zábavou mladých Vietnamců návštěva karaoke barů. Snad nikde jinde se nesmělí chlapci nevyznávají dívkám ze svých citů tak často, jako právě v těchto podnicích, které jsou zaručeným podnikatelským tahem. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Ozo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně mám raději díly, kde Bartoška s Donutilem pouze mluví a nešaškují, jako třeba v tomto díle při pojídání polévky hůlkami, na druhou stranu ale chápu, že se taky chtějí na ta překrásná místa podívat. K vidění zde. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle si dám vždycky rád.. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tvůrci navíc téměř každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí.. ()

Reklama

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama