Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (123)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené. Musím dať pomerne vysoké hodnotenie už preto, že som celý čas napäto sledoval žáner, ktorý patrí k mojim favoritom. Tu sa tvorcom podarilo vyhnúť nekonečným naháňačkám a prehnaným krvavým scénam. Príbeh bol zameraný predovšetkým na ľudské hodnoty a rodinné väzby a to je pre mňa hlavné plus tohto dobrého a vydareného filmu, ktorý je skvele obsadený aj herecky. Dobrý thriller. Jedná sa vlastne o remake francúzskeho filmu z roku 2008 - "Krvné putá" s Francoisom Cluzetom a Guillaume Canetom v úlohe rozdielnych bratov. Vždy uprednostňujem pôvodný film, ale tentoraz mi to porovnanie vychádza rovnako - Francúzsky film je zovretejší, americký sa rozohnal smerom k veľkofilmu a to ako svojím hereckým obsadením, tak dejom naplneným akciou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celkový nicnedění bylo tak ubíjející, že to vypadalo, že dřív vyseru dospělou žirafu než se ve filmu něco stane. Krom prachů absolutně nechápu učást takových es jako Clive a Marion, bylo to vysloveně plejtvání jejich časem. Příběh naprosto propadá ve scénaři, do příběhu se nepodařilo dostat nic jinýho než nudu, vyjma posledních dvaceti minut, to mělo trošku koule, ale dožít se toho závěru, to si chce půjčit duševní klid od tibetských mnichů. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Přestože Blood Ties chybí svižnost a grácie moderního pojetí sedmdesátek, jimiž si mě získal American Hustle, s neočekávaně podobnou silou na mě zapůsobilo jeho poctivé retro pižmo. Jako rodinná kriminálka ze staré školy je poctivá až na dřeň a nebýt známých tváří ústředních postav, ani by mě nenapadlo, že film vznikl teprve loni. Od pomalejšího tempa a poctivých honiček, přes do detailu propracované prostředí a samotné postavy až po skvělý výběr hudby a Technicolor vzhled, atmosféře nahrává naprosto všechno. Taková vzpomínka na už překonané, ale stále zábavné pojetí žánru je tím prvním a posledním, co ve mě Blood Ties zanechaly. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nudné a pocitovo nie dvoj, ale trojhodinové plácanie sa na mieste. Hlavným a zároveň najotravnejším znakom boli neustále zmeny charakterov postáv a charakteru filmu ako takého. Chvíľu príbeh o rodine s naštrbenými vzťahmi, chvíľu Mafiáni bez De Nira, chvíľu sa zlý chlapec snaží za pomoci bratra napraviť, chvíľu neustále objímanie, poplácavanie, pokukovanie po sebe ako z Kmotra. Herecký potenciál mal režisér k dispozícii dosť dobrý, takže vina padá len a len na jeho hlavu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oldschool jako blázen. Rodinná kriminálka s bráchama, kdy jeden je policajt a druhý kriminálník už tu párkrát byla, ale ne v takovém parádním retro stylu se špinavou atmosférou. Díky tomu i libovému hereckému obsazení mě to vtáhlo do děje jako nic a neměl jsem problém fandit oboum bratrům a doufat, že to nakonec všechno dobře dopadne. Francouzský originál neznám, ale nemyslím si, že by mohl být o mnoho lepší. 80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)
  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama