Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 7

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 7

Recenze (2 334)

golfista 

všechny recenze uživatele

Žánr Sci-Fi mě v poslední době zklamal tak, že jsem už ani nedoufal .... Tomuhle filmu jsem ale věřil už od začátku natáčení a jsem rád, že to vyšlo takhle skvěle... Technické stránce se v podstatě nedá nic vytknout, ale největší předností je bezesporu scénář. Chytrý, překvapivý a i když pár nápadů "vykrádá" pár mých oblíbených filmů, udělalo mi to radost. Co se týká hereckého obsazení, je vidět že Tom si pořád umí skvěle vybírat a Emily ... jóó Emily (fakticky nádherná). .... P.S. Při vracení času pomocí Omegy jsem si okamžite vzpomněl na Galaxy Quest :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEBEZDOKONALOVÁNÍM A DISCIPLÍNOU MŮŽETE OVLIVNIT SVŮJ OSUD...“ /// Na Hromnice o den více, se zážitky kapitána Johna Millera, tentokrát v barvách Hvězdný pěchoty. Možná Emilka Bluntová získá víc pozornosti než inteligentní organismus. Možná, záleží na vkusu. Ale i ti, co nejsou na ženský, si můžou užít fajnovou válečnou sci-fi, ve který budete chtít, aby Tom dostal kulku do palice znova. A znova. Páč ty jeho ,,rána“… Vodsejpá to, neřešej se píčoviny a navíc to má (lehkej) vtip. Škoda, že si víc nepohráli s tím koncem… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále se probouzím kus vod Omaha Beach. (Ty vole a co nosíš za uniformu?...) 2.) Často píšu Sally, páč v armádě mě maj za budižkničemu. Chci radu, jak změnit svůj osud… /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

v zasade mi na tom filme nic nevadilo, ale v porovnani s Godzillou a X-menmi nemozem ist vyssie. Pacilo sa mi to rozhodne menej a tak nejak po pol hodine som zacala pozerat na hodinky. tazko povedat, cim to bude, ze nezdielam vseobecny nazor, ale kazdopadne to nebolo nic, co by si zasluzilo moju pozornost, pripadne nejaky rozsiahlejsi komentar :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aneb jak z materialu na pul hodiny a stupidniho pribehu vykresat super akcni scifko. Co si budem povidat, nejakyho promakanyho deje tady skutecne moc neni a to ne jen proto, ze se celej film vicemene opakuje par scen, ale Liman z toho proste dokazal vytezit maximum, i kdyz clovek nejakou scenu vidi uz po x-ty, pokazdy je na ni neco zajimavyho, obcas to je kulervouci akce, obcas nejaka vtipna scenka. Ale nemuzu se ubranit dojmu, ze treba takovej Bay by tu akci natocil vic cool. Jinak triky skvely, herci v cele s Cruisem a Blunt taktez. Kdyby byl film o neco vic napinavej a nebejt lehce stupidniho konce, asi bych napalil plny hodnoceni, fakt jsem se bavil kralovsky, ale takhle jen lepsi 4*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dark Souls? Vetřelci? Na Hromnice o den více? Hvězdná pěchota? Zdrojový kód? The Twilight Zone? Zachraňte vojína Ryana? Všechno vyjmenované (a ostatně zdaleka nejen to) v tom je jasně k rozpoznání. V zásadě je v tom tedy skoro vše, jen důstojný a pořádný závěr absentuje. Ovšem standardnímu blockbusterově povinnému finále "nic proti ničemu" naštěstí předchází dostatečně hravý i svébytný koktejl výše zmíněných prvků a nikoli pouhý koncentrát jinde bezpočtukrát viděného. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (58)

  • Když seržant Farell (Bill Paxton) přivede Williama Cagea (Tom Cruise) poprvé ke vstupu do kasáren, jsou v pozadí vlajky České republiky a Slovenska. (Jirka_Šč)
  • Bitva u Verdunu je odkaz na "Verdunský mlýnek na maso" z I. světové války, Operace "Zkáza" upomíná na Vylodění spojeneckých vojsk v Normandii (II. světová válka). (romajz15)
  • Podle Emily Blunt byla role Rity Vrataski největší a nejtěžší výzvou v celé její filmové kariéře. (Henk123)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama