Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (710)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $66,380,662Tržby Celosvetovo $116,980,662Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,516,381 //počet predaných kusov 160,855Tržby za predaj DVD v USA $9,236,503 //počet predaných kusov 407,016║ Haluška! Teda Zombíci nevyčerpali svoj potenciál, ľahká príjemná oddychovka, ktorá má svoje nenútené tempo, akciu, ľahkosť, napätie, nadmieru zvládnutý projekt, kde poteší aj dobre vytipované obsadenie, počnúc objavom roka 2013 v mladíkovi Nicholas Hoult,... tento počin si dáva novodobé teenegerské romace na raňajky. /80%/ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku mě to bavilo, ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Obsazení i herecké výkony jsou katastrofa (je možné, aby existoval někdo ještě tuctovější než Teresa Palmer?), děj je veskrze stupidní, a nepřišlo mi to vůbec vtipné nebo nedejbože strašidelné, takže žánrově to je podle mě v první řadě klasická romantická komedie, kterou ale shazuje béčkový námět i celkové zpracování. Divím se Malkovichovi, že se k tomu propůjčil. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zombie romanťárna poplatná dnešním teenkám, kterým zvlhnou jejich zákonem chráněné panenské pipiny už jen z mezidruhové romantiky ve stylu upírského gaye a sentimentální nerozhodné děvky, pravidelně si dopřávající animal sex s vlkem. Tento film je ale inteligentní, občas vtipný a ač obsahuje směšné poselství, přesto ho má. Hoult na rozdíl od Parkinsona umí uvěřitelně zahrát opudrovanou mrtvolu a Palmer byla půvabná i bez make-upu, ne jako ta orbitková píča s ochrnutým ksichtem, která musí hulit péra režisérům, aby si vůbec v něčem mohla zahrát hlavní roli. Ortodoxní fanoušci zombie apokalypsy mohou s klidem utřít nadrženou slinu a jít si ho raději vyhonit, milovníci hororu se ani nemusí namáhat se stahováním. Film je srdíčková záležitost o jehož hlavní pointě už vše dostatečně vypověděl poster, jenže na rozdíl od výmazního Twilightu se na něj dá koukat a inteligentní divák po zhlédnutí závěrečných titulků neztratí 20% svého inteligenčního kvocientu. A pokud již zmiňované teenky uvidí, že zašukat se dá i s mrtvolou = vzhled vždy není to nejdůležitější, proč ne, ježišmarja! 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo, prekvapilo a hlavne vôbec nenudilo. Warm Bodies je v podstate teenegerský zombícky horor o láske, ktorý kvalitou ani náhodou nešiel okolo Twilightu alebo Vampire Diares. Neviem prečo to porovnávam, ale určite to je podstatné :-) . Čo sa týka príbehu, tak ten nie je zas tak moc zaujímavý, to je predovšetkým hlavné duo. Nicholas Hoult (ako zombí) a Teresa Palmer (ako krásna dievčina do ktorej sa nie len zamilujete, ale ktorá vás aj preberie k životu) sa stretnú za drsných postapokalyptycko-zombíckých podmienok a pod šikovným režisérskym ale aj scenáristickým dohľadom, sa nie len tak trochu zamilujú, ale sa aj pokúsia prežiť. Jonathan Levine hlavné postavy nechá tak trochu na neutrále a mi len sleduje čo sa bude diať bez toho aby sme rozmýšľali nad tým, že to príbeh v polke filmu v podstate ani nemá. To ale nevadí, pretože všetky tie klasické osamelé scény medzi hlavnými postavami sú tak cool, nápadité a vygradované soundtrackom, že je vám u predele celý príbeh. Jonathan Levine priniesol romantiku, ktorá je milá, zaujímavá, zábavná a tak trochu aj originálna. 85% - 4* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já to polidšťování zombíků prostě nemám rád. Sice to pochází od praotce Romera, který své zombíky také rozvíjí, ale v tomto filmu už to přesáhlo hranici dobrého vkusu. Zombíci tu jsou vlastně ukecaní dobráci, a tak si tvůrci museli pomoci jakýmisi nechutně digitálnímy kostrouny, aby vůbec bylo s kým bojovat. Natočené to ale není špatně a ty přelety kamer ze shora vypadají fakt cool. Hudba je taky dobrá takže ten film nejde úplně nemít rád, i když bych chtěl. A ta "romantika" je fakt jalová. Hrdinové mi byli úplně u prdele a jejich osud mě nezajímal. Pokud hledáte zombie romanci, pusťte si raději geniálního Fida. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)

Reklama

Reklama