Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (710)

juta 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že by z toho nakonec mohlo vzejít něco dobrého a nemýlil jsem se. Atmosféra byla parádní, hlavní dvojice taktéž. Vyprávění eRka o jeho životě po smrti dodalo filmu šmrnc a nemálokrát jsem se i naplno řechtal (třeba jak se Teresa učila chodit jako zombík). Nicholas se snad pro tuto roli narodil se svým ksichtem. :D Na Teresu se jako obvykle zase dobře dívalo. Konečně někdo natočil něco, kde by se role zombíků, jako těch špatných obrátila a zde jsou to přemýšlející nemrtví, kteří touží po něčem víc, než jen pochodovat mrtvolně po ulicích a sem tam se zakusovat do čerstvých mozků. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak v kine dávajú romantickú komédiu, vždy je pre chlapa plusom, keď sa k tomu pridá akčný žáner, čo je v posledných rokom pomerne častý trend. Horrorovú romantickú komédiu sme v tu hádam ešte nemali a aj keď je toto len taký slabučký priemer, myslím, že je to celkom slušný odrazový mostík k ďalším pokusom. Vtipné pomenej, napätie som musel loviť a romanticky to začalo iskriť až v samotnom závere. 55%. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já to polidšťování zombíků prostě nemám rád. Sice to pochází od praotce Romera, který své zombíky také rozvíjí, ale v tomto filmu už to přesáhlo hranici dobrého vkusu. Zombíci tu jsou vlastně ukecaní dobráci, a tak si tvůrci museli pomoci jakýmisi nechutně digitálnímy kostrouny, aby vůbec bylo s kým bojovat. Natočené to ale není špatně a ty přelety kamer ze shora vypadají fakt cool. Hudba je taky dobrá takže ten film nejde úplně nemít rád, i když bych chtěl. A ta "romantika" je fakt jalová. Hrdinové mi byli úplně u prdele a jejich osud mě nezajímal. Pokud hledáte zombie romanci, pusťte si raději geniálního Fida. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hraje tam nemrtvý Beast z X-Menů, ale nejsou to Zombie Avengers z "fáze 3" celovečeráků od Marvelu. Hraje tam Gerard Way s úctyhodnou sbírkou vinylových desek, ale není to starý klip od My Chemical Romance. No a v neposlední řadě lze ve snímku zahlédnout také nasraného Johna Malkoviche s bouchačkou, ale REC 2 ještě v kinech není. U všech mrtvých, co je to? Je to na jednu stranu nehorázně vtipná romantická zombejkárna, která si ze sebe umí dělat legraci, a na druhou atmosférickej horor, co Vaše drahé polovičky spolehlivě vyděsí xmrti. Je to... hrozně moc fajn. Kino nic? Fail. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě není špatný. Je velmi pěkně natočen, sotva můj odporný zrak našel nějakou tu chybku nebo něco, co by mi způsobilo strabizmus. Vážně ne. Dokonce ani nenudí, je vtipný, napínavý, k zamyšlení, zkrátka všechno, co od kvalitního snímku čekat. Jenže! Jenže je to vlastně taková blbost, že vše vypíchnuté výše přijde vniveč, když musíte spolykat tak příšerné téma, jakým je romantická verze nějakého Romerova přitepleného protějšku. Jestli to říkám moc složitě, stačí mi napsat do pošty. Ehm, film si ze zombie vlastně ani neutahuje, on je prostě uráží. Je sice fajn, že zombie - mrtví živý - do tohoto stavu uvedeni nějakým virem, začnou se najednou uzdravovat, ale je to navlečeno na tak romantickou nit, že to skoro bylo nekoukatelné. A je to škoda, protože svou uvěřitelnou atmosféru to zprvu mělo. A nezachránil to ani John "Gucci" Malkovich. Jedinou technickou poznámku bych ale nakonec měl. Kostíci byli trikově velmi špatní! Navíc připomínali Burtonovy Marťany. Zlatej Zombieland, přátelé. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Film sa natáčal na letisku Montreal-Mirabal International Airport. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama