Reklama

Reklama

Snímek nabízí tři "tak trochu jiné" vtipné pohádky pro děti i dospělé. V prvním příběhu se chytrý Vašek vydává ucházet o ruku princezny, přičemž potkává všemi mastmi mazaného pocestného, který se převléká za kouzelného dědečka, ve druhé části se chasník Josef rozhodne vydělávat podepisováním smluv s čerty. Třetí pohádka nás zavede do chalupy, kde vaření milující Baba Jaga prý vězní princeznu. (D.Moore)

(více)

Recenze (5)

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Tohle je bezvadná podívaná. Kráných čtyřicet minut dobré zábavy. Klasika pohádek v netradičním kabátě s dokonalým Milošem Kopeckým. Je to hodnotná filmová památka, kterou by chtělo zrestaurovat a podstrčit pod nos dnešním dětem, které jsou z velké části vystaveny takovým blbostem, že se na to nedá dívat. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak pan Kopecký jako baba Jaga bude pro mne nezapomenutelný. I celkově je to stejná pecka jako předcházející díl. Škoda, že je jich tak málo. Brněnská mladá herecká elita, to se prostě nedá pospat, to se musí vidět.   *** A PŮL ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všichni milovníci pohádek naruby, parodií a komediálních nahlavupostaveností pozor! Tohle je neskutečný a pohříchu neznámý nářez, který si užijí děti i dospělí. Potulné pohádkové divadlo z roku 1975 má na rozdíl od o rok mladšího (stejnojmenného) filmu úplně vše. Především Miloš Kopecký září. Hned v prvním příběhu dává coby počestný pocestný svému komediálnímu talentu volnou ruku, když v převleku za kouzelného dědečka (vypadá a mluví stejně jako štarý, šlepý ladič pian z Limonádového Joa) napálí chytrého Vaška (Miroslav Donutil), který se vydal ucházet o ruku princezny, dcery krále hraného Jiřím Pechou. Druhá pohádka je čertovská. Chasník Josef (opět Donutil) uzavře smlouvu s čertem (Pecha), pět let se má dobře, a když si pro něho pekelník přijde, vynalézavým způsobem ho zneškodní. Příběh ovšem nekončí, protože chasník se (potěšený tím, jak snadné to bylo) rozhodne uzavřít další smlouvu s jiným čertem (kterého Kopecký hraje jako velice znuděného úředníka), jehož se bude chtít zbavit také. Ale teď pozor! Pohádka číslo tři! Hlavní tahák: Miloš Kopecký v roli Baby Jagy! Víc snad ani psát nemusím. Smíchy jsem křičel a tekly mi slzy, když baba skřehotavým hlasem příchozímu odvážnému princi oznamovala, že právě vaří jíšku a že na něj nemá čas... Stejně jako dva předchozí příběhy je i tenhle zakončený roztomilou pointou, která z něj dělá něco víc než jen pitomost k zabavení děcek. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama