Reklama

Reklama

Recenze (4)

ciapok 

všechny recenze uživatele

prekvapujúco dobrý film so zmyslom, reliéfom, dobrým herectvom. Osviežujúca holandská filmovačka. Je to zabalené do akože béčkovej únoscovskej drámy s prvkami "Wrong turn". Ja som bol nepokojný počas veľkej časti filmu, v závere preto, aby to nepokašľali stupídnym finále tak, ako to strašne radi robia v Hollywoode. Ustál a ja si opäť asi po roku ukladám do pamäti pekný 5-stars kúsok. Nerozumiem prečo tu, na CSFD ani na IMDB (11.miesto) nie je hneď vedľa (možno aj pred) Haliny Reijn uvedená Tineke Caels. Hrala minimálne rovnocenne, ak nie lepšie a obidve vybudovali kvalitnú, komornú drámu. ()

kijkwijzer 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller Isabelle začíná velmi slibně. Znepokojující a stísněná atmosféra náhodného setkání neznámé znetvořené malířky Jeanne a věhlasné nizozemské herečky Isabelle vzbuzuje očekávání silného komorního příběhu. Jeanne ovšem brzy odhalí, že Isabelle má být prototypem neodolatelné ženské krásy, a právě v této chvíli ztratí celý příběh přesvědčivost. Vzhled Haliny Reijnové, která ztvárňuje Isabelle, je jistě nepřehlédnutelný, všeobecnou představu o smyslné kráse rozhodně nenaplňuje. Isabelle neoslňuje a kontrast mezi osud určující krásou a ošklivostí se tak redukuje na úspěch a popularitu na jedné straně a obludný život v osamění na straně druhé. Přesto posedlost Jeanne rozkladem a zkázou všeho krásného a životaschopného, která se stala pohonem její umělecké tvořivosti a obraz zachycující destrukci Isabellina těla jako vrcholného díla Jeanne určitě naplňuje žánr hororového dramatu. Isabelle se navíc jen tak nevzdává, což přidá filmu celkem velkou dávku akčnosti. ()

Reklama

snared 

všechny recenze uživatele

Nehezká servírka Jeanne za pomoci svého věrného, čtyřnohého přítele George Clooneyho s ostrými zuby unese známou herečku Isabelle, aby jí pak mohla nechat ve sklepě vyhladovět a zvěčnit její rozkládající se tělo na sérii svých obrazů... Což o to náběh má film velice slušnej, akorát prvotní nadšení mi postupem času začaly pohřbívat zažitý klišé a občasný čtení si z obrazu. Na jedno podívání solidně natočený psychologický "kidnap" drama. Slabší 3,5*. A plusový bodíky nejsou určitě za to, že se tam většinu filmu vyskytuje Halina Reijn nahatá! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film působí nepřesvědčivě, s vyšinutou zohyzděnou malířkou a nepříliš atraktivní zajatou herečkou./Hodnotím výše, abych neshodil hodnocení pod 70/(50%) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama