Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Souběžný portrét dvou špičkových lékařů, Prof. MUDr Jana Pirka DrSc. a plk. Prof. MUDr. Vladimíra Beneše DrSc., kteří nikdy nikam nechtěli odcházet, ačkoli jejich pověst přesahuje hranice této republiky. V době vrcholící krize v českém zdravotnictví, v únoru roku 2011 , kdy se vzhledem k neutěšeným podmínkám rozhodlo mnoho lékařů odejít do zahraničí, vzniklo heslo „Náš exodus, váš exitus". Pacient – zdálo se, se stával v rukou lékařů jakýmsi nedůležitým okrajovým předmětem, jehož prostřednictvím byl ovšem vydírán stát. Ze hry jakoby vystoupila kategorie lásky k této náročné profesi. A také lékařské etiky, morálky a vědomí jistého poslání. Režisér představí dva lékaře, kteří nikam neodcházejí, ačkoli jejich pověst zdaleka přesahuje hranice této republiky. Prof.MUDr Jan Pirk DrSc a plk.Prof.MUDr.Vladimír Beneš DrSc. Srdce a mozek: oba jsou přesvědčeni, že právě to je člověk a že to je víc, než celý vesmír. A s odpovídajícím zaujetím a vysokou profesionalitou ke svému oboru přistupují. Film byl oceněn na festivalu Academia film Olomouc 2012 hlavní cenou v kategorii Dokumentární film. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Frajeři, kteří houfně spálili Hippokratovu přísahu, umyli si ruce a sbalili batůžky, se dostatečně zviditelnili ve zprávách a novinách. Teď jsou na řadě páni doktoři, kteří nás mezitím léčili. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tahle lékařské dokumenty není snadné sledovat. Alespoň pro mě. Zvlášť operace mozku nebo srdce.Navíc se natáčí jen v nemocnici. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, statické. I toho očekávaného triatlonu je v dokumentu zbytečně moc. Nekoncepční scénář nezachrání ani moudra a bodrost pánů Pirka a Beneše. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama