Reklama

Reklama

Gorila

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolinii v Libni, přesněji v tamější restauraci "U Buddyho" jsme prostřednictvím vyprávění hostinského Patrika Davida vtaženi do úchvatně napínavého příběhu jedné ženy, tří mužů a jednoho psa, jejichž imperativem byla a je svoboda. Už nehledají vlast pro sebe a své myšlenky, naopak, v postideovém prozření v svých hrudích objevují ta stará, ještě předcivilizačně čistá srdce primátů. Nechávají se vést jejich pulsem, tlukotem tamtamů, zapomenutým lidoopím citem, vydávají se na cestu nástrah a možné spásy.

Ve filmu GORILA předkládá režisér Pavel Sličný nesmlouvavou, antiiluzivní studii světa, konkrétní film, další bludičku - ledoborec avantgardy dle Ejznštejna a Nejhodnějších medvídků. Vypjatě detektivní zápletka tu je jazykově lyrizována nižší sociolektickou složkou, v míře, která překonává všechny myslitelné dimeneze. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

AnuszkaH 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti "punkovým" filmům, které porušují dramatickou, dějovou, vizuální nebo jakoukoliv jinou složku filmu. Dokonce si troufám říct, že právě takové, experimentálnější, filmy mám ráda. Ale tohle jsem prostě nezvládla (možná jak řekl náš profesor je to i založeno na tom, že ženské pohlaví tento snímek vnímá trochu jinak). Oukej, film měl nějaké poselství, které v punkové verzi podává divákovi - poselství není nijak hluboké, ale to, jakým způsobem je to podáváno herci, mi přijde naprosto neúnosné (vždyť se u toho sami smějou, nejde jim rozumět a podobně)... Film jsou dokoukala později doma, po dlouhé době něco, co mě donutilo odejít z kina - ale uznejme, že to je taky docela úctyhodný výkon. ()

semtamfor 

všechny recenze uživatele

Skutečně ryze punkový film. Poprvé jsem tuto autorskou hříčku viděl v divadelní podobě od hradeckého souboru Nejhodnější medvídci a skvěle se bavil. Scénář je až neskutečným nářezem postaveným na změti pseudointelektuálských výlevů, které do roztrhání těla (a po žraločím konci doslova) opakují svobodomyslní punkáči, aby se ve snaze dospět k nejvyšším ideálům prokopali až na samé morální dno. Přestože film působí vlastně po všech stránkách dost amatérsky, na svěžesti a originalitě mu to nikterak neubírá, spíše naopak. Nevadila mi ani kapku dějově vytržená intermezza se Zdeňkem Srstkou, který měl zřejmě dokreslovat ono zoofilní poselství pořadu "Chcete mě?". Film možná obsahuje nejvíce vulgarismů v české kinematografii a přestože mi to jindy spíš vadí, v Gorile jsou i sprostá slova punkovou poezií. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Punková satira, která je ve své nečekanosti velmi zábavná. Možná jsem tak úplně nepochopil smysl připomínek zahrádkářů v kolonii, ale asi chtěli tvůrci film natáhnout aspoň na hodinu. Jak mi zbytečně vulgární slovník často vadí, tak tohle je přesně ten případ, kde to dokonale sedělo. I když mnohé výrazy jsem ani neznal, buď nejsem pankáč nebo to byly originální novotvary. Žralok rules! (70%) ()

DuhovaKulicka odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím, že někteří tento film mohou vnímat jako správný punk, bohužel já tento film vnímám jako přisprostlou kravinu, ze které jsem po jejím zhlédnutí byla tak akorát otrávená. Hromada sprostých slov v každé větě ještě punk nedělá. Vadilo mi to a jsem po tomto "zážitku" ještě více vysazená na hrubé svetry. NEVER MORE! ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Těsně ještě 3*. Dokud jsem si to nepřečetl v názorech tady, nenapadlo mě to - ale opravdu: ten film je PUNK. Nenapadá mě, co by to vystihovalo víc. Úpa nejvíc lovely je kontrapunkt prochlastaných kožených bund a rozhovorů s prudce filosofickým podtónem: to nepřeháním - vždyť přece mluvíme o panku, no ne? Zahrádkářský bonus pro fanoušky Libně a filmu "U mě dobrý", záchodový bonus pro fanoušky Plastiků! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama