Reklama

Reklama

Virový faktor

  • Hongkong Ni zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Agent pro mezinárodní bezpečnostní záležitosti Jon vykonává nebezpečnou misi. Má eskortovat za hranice zločinného vědce. Cestou se jeden z členů jeho týmu projeví jako zrádce a střelí Jona do hlavy, aby mohl vědce unést. Když se Jon probere v nemocnici, lékař mu sdělí, že má v mozku kulku, která ho během několika týdnů úplně paralyzuje. Jon se vrátí do Pekingu, aby viděl svou matku, která Jonovi prozradí, že má v Malajsku bratra. Vychoval ho jeho otec, hazardní hráč. Jon letí do Malajska, aby svého bratra Yeunga našel. V letadle uzavře spojenectví s Dr. Kanem, který mu slíbí zjistit něco o možnostech jeho ošetření. Když ale dorazí na místo, Yeung se pokusí doktora unést a bere s sebou za rukojmí Jona, který se proti únosu pokusí zasáhnout. Oba se brzy dohodnou, že jsou bratři a rozhodnou se spolupracovat v zájmu zadržení zločinců skrývajících se za únosy, přičemž zároveň mohou svět zbavit infekce považované dávno za překonanou. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obrovske, obrovske a este raz obrovske kvantum spickovych akcnych scen (v tak velkolepych rozmeroch sme ich v HK filmoch nevideli dobrych 15 rokov) takmer dokonale vyvazuje plocho napisane postavy a zbytocne natahovanu jednoduchu zapletku. Kedze autori do velkej miery zacielili film na mimoazijske publikum, tak neskutocne rôznoroda akcia obsahuje hlavne vypravne prestrelky, nahanacky a vybuchy. Bitiek je tentoraz minimum a klasickeho dlheho súboja sa tentoraz vobec nedockame. Trochu to zamrzi snad len vdaka angazovaniu famozneho Andyho Ona do ulohy hlavneho zaporaka. Z hercov jednoznacne exceluje Liu Kai Chi, ktory aj tak jednoducho napisanu postavu akou je otec ustredneho bratskeho dua, dokazal dostatocne ozivit. A aj dalsie dolezite postavy su vdaka charizme ich predstavitelov dostatocne zaujimave. Bratske duo v podani hercov Jay Chou a Nicholas Tse je akurat sympaticke aby sme im fandili a zaporak Andy On je zase dostatocne nekompromisny parchant na to, aby sme ho nenavideli. Vsetci ostatni su len do poctu. Vysledkom je spickovy akcny film zapadneho stylu,(ktory s vynimkou Expendables 2 nema konkurenciu ani v sucasnom Hollywoode) s nie prilis funkcnou neakcnou vyplnou. Ale kedze zabera minimum priestoru, tak to prilis nevadi. 7/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák od Dante Lama s vynikajícím Andy Onem v záporné roli. Co mě však příliš nepotěšilo byl příběh, který mi přišel buď podivně převýprávěný anebo nedostatečně zajímavý, aby vtáhl, avšak vše vynahrazuje vysoký rozpočet a četné akční scény, většinou přestřelky a výbuchy, ale občas potěší i fight na blízku, takže co se týká akce, herců a tempa spokojenost. Slow motion bullet shot byl over the top. 70%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MĚL JSEM TEN SAMÝ SEN KAŽDOU NOC. NAŠE CELÁ RODINA U MOŘE...JEDEN PO JEDNOM ZMIZÍ...NAKONEC ZŮSTANE JEN JEDEN. KONEČNĚ VÍM,KDO MĚ VYTÁHL A ZACHRÁNIL MĚ V TOM SNU....“ /// Novej druh neštovic a osud světa do svejch pracek tentokrát berou kluci z Hong Kongu. Přestřelka v Jordánu na americkej způsob (jakože dobrý...), ucházející kontaktní souboje a příběh z ,,Pošty pro Tebe“ (jakože na hovno...). Cíťovka moc nefunguje, ukradený neštovice jsou mi úplně ukradený a přemejšlím, kolik by tu muselo bejt akce, abych dal filmu aspoň průměrný hodnocení.... no, asi tak jednou tolik. Film, kterej ničím nepřekvapí a může jen zklamat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám pupínek a nevím, jestli to náhodou není ten novej druh. (Neštovic.) 2.) Jsem výrobce neprůstřelných vest. 3.) Thx za titule ,,tomik1976“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Bromance mají u mě tak nějak z definice z poloviny vyhráno a superkalorická nálož uslzeného melodramatu v akčním filmu vždy potěší moje zvrhlé já. Viral Factor mi nejspíš v paměti neuvízne nikterak hluboko, ale celkem s jistotou můžu říct, že se na něj kdykoli ráda a s chutí podívám znova. Nenudila jsem se u něj *téměř* ani minutu (u té honičky s vrtulníky přeci jen trochu ano a u matčina dlouhého proslovu k Yeungovi vlastně taky). Slzavé scény ve finále jsem poslušně oslzela - a ani ta akce nebyla vůbec špatná, ba naopak. Nevyplatí se čekat zázraky, ale propadák to není. (Ukazatel kmitá někde kolem sedmé z desíti. Nadhodnotíme? . . . . . . Ale tak jo. ****) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Když už ani v Hong Kongu neumí natočit akčňák, který by chytl, tak se světem není něco v pořádku. Speciálně, když to má na triku Dante Lam (Beast Stalker, Fire Of Conscience, Stool Pigeon), který v posledních titulech prokázal, že na poli akčního filmu je momentálně špička a nemá konkurenci. Jenže milý Dante přihodil do solidního akčního námětu s dobře zvoleným obsazením naprosto zbytečnou, nezajímavou prázdnou linku o sladkobolném rodinném rozpadu a následném reunionu. Některé postavy mají trvanlivost a užitečnost papírového kapesníku, jiné nejsou po hříchu více rozpracovány, zasloužili by více prostoru. Nejhroší je, že Dante jakoby ani nevěděl chvílemi co chce, akční pecku, nebo si tady hrát na charakterní hrdiny, co si navzájem porozumí? Navíc mi přijde, že částečně opustil svůj styl, dravost, tempo, nesmlouvavost. Občas jeho invence probleskne nánosem "západní inspirace" (tuhle kus Ridleyho Scotta Body Of Lies, tady kus Bourna, semhle trošičku Bonda atd.). Když je to Dante film odsýpá, baví vás, má spád, a říkáte si sakra, dodat někdo pořádný scénář, vymazat některé lapsy, nadsazenosti, byl by to akční náklad roku. Takhle se film zařazuje někam po bok lehce nadprůměrných titulů, kterým jste se rozhodli dát z milosti za tři (třeba za některé povedené momenty, nebo oblíbence v obsazení). ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • Společné pojištění herecké dvojice Jaye Choua a Nicholase Tseho činilo 150 mil. amerických dolarů a na jejich bezpečnost během natáčení dohlíželo nad 20 osobních strážců. (Conspi)
  • Za pronájem apartmánů v mrakodrapu The Petronas Towers, dvojici dominantních komerčních výškových budov v Kuala Lumpur, zaplatila produkční společnost 70 000MYR (malajsijských ringitů či malajsijských dolarů). (Conspi)
  • Letadla s tanky byly filmovému štábu zapůjčeny vojenskými hongkongskými vzdušnými silami. (Conspi)

Reklama

Reklama