Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém (J. Čenský) s královnou Olivií (T. Kostková) jsou stále na cestách a s velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které mají hlavní slovo rádcové Ferenc (M. Vladyka) a Lorenc (J. Lábus). Jejich hlavním zájmem je vypisovat čím dál častěji nové daně, jejichž prostřednictvím získávají stále větší příjmy do vlastní kapsy. Práva obyčejných lidí chrání jen loupežník Karaba (O. Vetchý), který přepadá výběrčí daní a nespravedlivě vybrané peníze zase vrací původním majitelům. Když se mu narodí dcera Anička (K. Janovičová), uloží své loupežnické „nádobíčko“ včetně staré bambitky hluboko na dno velké truhly a vrátí se ke svému původnímu hrnčířskému řemeslu. Ve stejnou dobu se královským manželům narodí syn Jakub (T. Klus). Obě děti se později, na prahu dospělosti, setkají a ke slovu se znovu dostane loupežníkova bambitka, která napravuje zlodějinu královských rádců… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (695)

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza. Je to vtip nebo se to zkrátka jen nepovedlo? Obávám se, že úroveň českých televizních pohádek klesla za poslední desetiletí o pár levelů níž, bezesporu zásluhou totální scénáristické umdlenosti. Pro něco tak pitomého, jako je tenhle zoufale nepovedený pokus o hudební pohádkovou taškařici s Tomášem K(F)lusem v hlavní roli, totiž neexistuje adekvátní slovní ohodnocení. Je to nanicovatý, přihlouplý patvar, v němž se opět bezostyšně vykrádá jedna legendární pohádka za druhou (proradní ministři Ferenc a Lorenc jako by z oka vypadli, včetně ne náhodou podobných kostýmů, rádcům ze Šíleně smutné), namlouvajíc si tím bůhvíjak originální dojem. Vypnuto po necelé půlhodince. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ PŘED ZLEM JEDNOU UTEČEŠ, BUDEŠ UŽ UTÍKAT POŘÁD....... /// Bylo nebylo, v království daňově nepřizpůsobivých lidí, jeden loupežník dceru měl a král zas syna. Jak už to tak chodí, jedině láska by mohla zastavit vládu odborníků (sami si ji zvolili, patří jim to...) a zbavit tu zlodějskou sebranku imunity!... Taková to je pohádka s písničkama, ve který se dá (s trochou nadhledu) mrknout na tu naši demokratickou republiku. Za málo peněz (jde to i bez draka) se sympatickým obsazením, kapkou vtipu a normálníma dialogama. Kult z toho nebude, ale třeba tudy vede cesta ke vzkříšení český pohádky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy vláda šahá do vládních rezerv. 2.) Zjistím co mám dělat, když mě normální práce neuživí. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Z českých pohádek, které poslední dobou nestojí za nic, patří rozhodně k těm lepším. Je to vtipné, je to milé a jsou tam super songy + hlas Tomáše Kluse :) Jiří Lábus a Miroslav Vladyka byli jednoznačně to nejlepší na celém filmu, to oni umí.. Občas tam sice byly věci opravdu hodně nelogické, až to bilo do očí.. Ale dalo se to přežít :) (Shlédnout můžete zde.) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bylo nebylo jedno malé království........ Skoro to vypadalo, že v pohádce říkají Ty kurvo, ale při dalším poslechu z toho vyšlo Ty kudlo...ale stejně, ten první pocit tu je stále. Když Aničce narostou prsa, odpovídá jí její otec slovy: To bude těmi vajíčky.......... CITÁT - Umím řídit trakař a brzy mi bude osmnáct............ To fakt nemá chybu. Celkem mě to bavilo, ale je to prostě Česká pohádka. Námět a téma jsou dobré, ale zpracování je trochu laksní. CITÁT - Můj kolego, panovníku.............. Od Bruntálu až po Aidam - ty můj tvarůžku.......Kudla je fakt síla. CITÁT - A ty hrnečky ti tam možná zapomněli připsat............70% ty kudlo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Výprava 10/10/// +krásné, vkusné, opravdu zábavné, dojemné, vtipné postavy, dialogy, hlášky, nádherný příběh, pohádka obsahuje vše a nic ji nechybí a to se obešla i bez draků, a bez kouzel, výborně zahrané, hodně dobře zpracované prostředí, výprava, nerušivý komparz, originální v mnoha směrech, především v tom jak se hlavní představitelé chovají, jak hrají, ta chemie mezi nimi se nevidí každý den, zpěv a písničky, sice moderní, ale alespoň srozumitelné -proč se tohle vydává za nenápadnou televizní pohádku?/// Přemýšlím kdy jsem za posledních 10 let viděl hezčí českou pohádku? Žádná mě nenapadá. Pátrám hlouběji a dostávám se k pohádkám že 70,60,50 let, které patří dnes mezi každoročně viděnou klasiku. Těm se asi Tajemství staré bambitky nepřiblíží (protože je nová), snad za pár let, když její kouzlo objeví více a více lidí. Přál bych jí to. Tohle je totiž první film, kterému dávám maximální hodnocení, žádný jiný dosud takové nedostal./// Celkem 100%/// ()

Galerie (156)

Zajímavosti (11)

  • Castingy na role se konaly v místech, kde natáčení probíhalo, konkrétně v Jablonném v Podještědí, v Brandýse nad Labem i přímo v Přerově nad Labem. (LEGACY)
  • „Zavolali mi z České televize, že se chystá na tuto roli konkurz. Věděli o mně, protože jsem již hrála roli Veroniky v ostravském seriálu o středoškolácích 4teens (od r. 2011). Tak jsem to šla zkusit znovu. Scénář mě zaujal hned na konkurzu,“ uvedla Kamila Janovičová, která ztvárnila roli Aničky. (SONY_)
  • „Nejtěžší pro mě byl jeden den natáčení na zámku Lemberk. Celý den byl nějaký divný, prostě se nedařilo. Musela jsem se vypořádat se scénou, kdy Anička sedí s princem Jakubem (Tomáš Klus) v zahradě a řeší to, že jí tatínka zavřeli do hladomorny. Zároveň však cítí, že má ráda Jakuba a ještě má vztek na rádce Ference (Miroslav Vladyka) a Lorence (Jiří Lábus). Byla to nejvíce emotivní scéna v celé pohádce, prostě se proti sobě bilo mnoho citů,“ uvedla Kamila Janovičová, která ztvárnila roli Aničky. (SONY_)

Reklama

Reklama