Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvotní nadšení z této série bylo hodně zjevné. A to i přesto, že jsem ji na poprvé viděl v originálním znění, což pro mě byl docela šok. Následně jsem čtyři roky tuto sérii nechal odležet, abych se k ní vrátil a pomalu se namlsal na jedenáctou a dvanáctou sérii, která přijde co nevidět. Tentokrát jsem si to mimochodem užíval už s dabingem.. V tu chvíli jsem si uvědomil, že dabing tomu dodá opravdu hodně. Hlavně to kouzlo minulosti, při kterém jsem si přišel jak v šestnácti letech na gauči při prvním seznamování s Červeným trpaslíkem. A i přesto, že tato série má hodně hluchých míst, kde se čistě jenom blafe a blafe, pořád tu jsou epizody Citróny a Začátek, kde ta první je to nejlepší, co Trpaslík nabídl a ta druhá pro změnu předvádí, že tenhle seriál rozhodně nepatří do šrotu. Zbylé díly jsou sice výplň, ale i tak mě dokázaly ukojit. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, co bylo devátou sérii, tak u mě s desátou zavládla naprostá spojenost a návrat do starých kolejí. Sice ještě neovládám hlášky tak automaticky, jako z prvních osmi sérií, ale to se časem poddá. Takže návrat k seriálu po dlouhé době byl nakonec dobrý nápad, byť to tak u devátá série vypadat nemuselo. A já bych ji nejradši zrušil... byť pár věcí se tam taky najde. ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování mého velice oblíbeného Červeného trpaslíka. Bez okolků bych ho přirovnal třeba k první sérii, i když tady není žádná z sérií špatná, ba právě naopak seriál neztratil nic ze svého humoru ani po tolika letech. I když jsem z počátku pozoroval, že jsou mí oblýbení herci již staří, posléze se to jaksi vytratilo, což je jasný důkaz, že humor omlazuje a je tedy nadčasový. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne... Po dlhých rokoch sú opäť všetci späť. Zišli sa aby ešte raz dostali diváka do kolien, čo sa im v minulosti dosť často darilo. Opäť prvotriedny britský humor, ktorý nepozná hranice. Dokonca si na samotného Ježiša posvietili...Som rád, že sa im ešte na staré kolená podarilo oživiť dávnu atmosféru z červeného trpaslíka. Ďakujem chlapci...90% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You're a guinea pig!" - "And you're a baboon four eyes." --- Zhruba půl na půl, co se rozdělení na skvělý a slabší díly týče. Kvarteto z trpaslíka už po letech čte "lidský" časopisy, dívá se na televizní pořady jako z našeho světa, chodí k něčemu jako zubaři, hraje něco jako xbox apod. Neni to tak půvabně archaický, jakkoliv efekty přirozeně nepokročily. V takovym prostředí se potom daleko líp vyžije Lister - a taky že v tomhle přídavku jen sotva hláškujícího Arnieho (kam se poděly ty skvostný "rimmerovský" přirovnání?) válcuje na celý čáře. Dostal mnohem víc prostoru a já jsem za to víceméně rád. Každopádně kocour je tu jedna velká křeč a ... jenom tak na okraj ... po geniálních návštěvách unikátních míst z původních řad - viz Paralelní vesmír - nás teď, milí tvůrci, světem, kde je všecko špatně, vážně neohromíte. :)) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)
  • Lister (Craig Charles) poté, co vstoupí do konverzace s palubním počítačem Pree, v záběru na Pree z kabiny mizí a znovu se objevuje. (GordonCZ)
  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)

Reklama

Reklama