Reklama

Reklama

Za tajemstvím šumavských lesů

všechny plakáty

Obsahy(1)

Poutavý dokument pojednává o bouřlivě diskutované otázce způsobu péče o lesy na Šumavě a obsahuje tyto kapitoly:
O krásách národních parků Šumava a Bavorský les
Proč na Šumavě díky kůrovci usychají stromy?
Lze tomu zabránit a máme se o to vůbec snažit?
Jaké jsou výsledky dříve rozdílných přístupů NP Šumava a NP Bavorský les?
Divočina horských lesů.

K daným tématům se vyjadřují přední odborníci, např. Dipl. Ing. Bernard Schön (Světový svaz ochrany přírody – IUCN, Světová komise pro chráněná území – WCPA), Ing. Karel Kaňák CSc. (Arboretum Sofronka Plzeň), RNDr. František Krahulec CSc. (Botanický ústav Akademie věd ČR), Dipl. Ing. Rainer Pöhlmann (Správa Národního parku Bavorský les), Ing. František Krejčí (ředitel Správy NP Šumava), MVDr. Jaromír Bláha (program Lesy Hnutí DUHA), a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Tzv. „prečisťovanie lesa“ znamená degradáciu celého biotopu. Do národného parku takého významu sa jednoducho nemôžu vpustiť drevorubači. Preboha, prales sa nemôže odlesniť, rozmliaždiť kolesami traktorov na bahno a vysadiť ako slnečnice na poli. To by už nebol národný park, ale iba ďalšia monokultúrna farma na drevo. Je pochopiteľné, že sa stromy zožraté chrobákmi viacerým ľuďom nepáčia, ale čo tam po tom? To je iba individuálny pohľad jedinca, nič viac. Tie lesy tu sú 350 miliónov rokov a vďaka ochranárom tu ešte snáď budú pár desaťročí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkné záběry z naší divočiny i když trochu zažloutlé. Problém s lýkožroutem se po deseti letech katastroficky kvůli změnám klimatu prohloubil. Shlédl jsem na TV Noe. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Konečne som polopatisticky videl a počul, prečo je lepšie nechať lykožrúta zožrať celý les. Ale niektorí chcú byť múdrejší ako príroda a my všetci sa na ich nápady pekne poskladáme. Výsledok je, že les je v prdeli tak, či tak a ešte to v druhom prípade niečo stojí.. ()

strpozdiv

všechny recenze uživatele

Zabij bobra, zachraň strom. Nejhorší je, že ti pitomci snad opravdu věří tomu, že zastupujou nějaké "dobro". Šumava je kulturní prostředí, kde žijou lidé, ne Tundra...Ten těžař se musí nějak uživit. Tvrdě makat a poslouchat při tom nějakýho VŠ baťůžkáře, kterej je možná třikrát tolik placenej za "odborné" procházky v lese, to chce stoický klid...Ta hysterie ze strany "ochránců" je vševypovídající. Krásný příklad ekofašismu. ()

Reklama

Reklama