Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Anděl je součástí série dramatických příběhů EBU (European Broadcasting Union – Evropská vysílací unie) pro děti.   Máte už dost nebeské blaženosti? Nudíte se v rajských zahradách? Staňte se strážným andělem! Zajímavá práce bez rizika pro ty, kteří hledají nový smysl existence…
Právě tak začíná režisér Karel Janák příběh o strážném andělovi, který se proti svému očekávání musí vypořádat s úkolem mnohem náročnějším, než slibovala úvodní lákavá nabídka. Jeho svěřenec, devítiletý Hugo, je velký uličník, kterého ani nenapadne, aby na sebe dával pozor. Hugo totiž odjakživa spoléhá na to, že jemu se nic nemůže stát. Nemá ani tušení, že je to jeho strážný anděl, který ho ochraňuje před každým nebezpečím a při tom věčném zachraňování každou chvíli přijde k úhoně. Při jedné zvlášť nebezpečné Hugově akci anděl opět zasahuje a poraní si křídlo. A to je právě ta chvíle, kdy se anděl rozhodne, že už toho má dost a Huga opustí. Hugo zpočátku vůbec nechápe, co se vlastně stalo. Velmi brzy ale zjistí, že přijít o strážného anděla není jen tak. Následky na sebe nenechají dlouho čekat a Hugo má jen jednou šanci – anděla najít a přimět k návratu. Jenomže to je úkol daleko těžší, než by se mohlo zdát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krátká vánoční blbina se spoustou nelogičností (zkrat elektrické skříně, anděl přežije pád do popelářského vozu...). Mohla by to být skvělá podívaná, kdyby to nebylo tak krátké. Tohle je skvělé téma na celovečerní film. Něco jako takový český Kevin, který sice neničí žádné zloděje, ale ničí svého anděla strážného. A i sám anděl strážný měl nad sebou svého anděla. Kdyby jej popeláři odvezli do spalovny, už by byl s Křížem ámen. [158. hodnocení, 9. komentář, 53%] ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Když jsem v lednu četl o natáčení, měl jsem jinou představu o výsledku... Nápad sice zajímavý, ale zpracování průměrné. Poetika, ani poselství mě neoslovily. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ve filmu mi vadí pár nelogičností, a nakonec i celkové vyznění. K nelogičnostem patří, kde má ten kluk rodiče, proč ty se o něho nestarají, proč není ve škole a jak to, že v noci běhá po venku a leze na hřbitov? Ostatně, proč tam podruhé šel? Nebo anděl v popelářském voze - tam se ten odpad rozseká na kusy a kolik bezdomovců na přespání v popelnici dojelo životem - a tady viditelný anděl se zlomeným křídlem, a popelářský vůz přežil. Nu, asi sám anděl měl svého anděla. Co dělá v zimě býk venku? Na čem by se asi tak pásl? A jinak se u dětí tak nějak předpokládá, že budou rošťačit a běhat po venku, a dělat z nich proto hajzlíky, které si ani anděla nezaslouží, mi přijde nefér. Nebo to pojetí anděla. Jak tady píše v komentářích 6th Sun - co tohle je za anděla, když má problém hlídat děcko, u něhož se ta život a hravost předpokládá? Ale jinak Pavel Kříž hraje moc dobře, opět dobré lokace a slušná kamera. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Poučení z tohoto filmu: Nenaserte svýho strážnýho anděla, protože je to línej lempl, kterýho rozhoděj i ty nejsměšnější klukoviny. Takže se na vás vykvajzne, a vy pak díky tomu bezpečně nepřejdete ani (širokou!) lávku přes potok. Ale nakonec toho svýho nepracujícího anděla stejně budete muset zachránit, protože to je nesoběstačnej línej lempl. Veselý Vánoce! ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama