Reklama

Reklama

From the Sky Down

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film režiséra Davise Guggenheima o rockové kapele U2 a vzniku jejich albu "Achtung Baby" v roce 1991. Film dokumentuje obtížné období vytváření alba, vztahy členů kapely a tvůrčí proces skupiny. Guggenheim, který byl pověřen U2 vytvořit film na památku 20. narozenin zmiňovaného alba, strávil v roce 2011 několik měsíců vypracováním dokumentu. Ve snímku se objeví archivní záběry a fotografie z natáčení, spolu s nezveřejněnými snímky z natáčení filmu Rattle and Hum 1988. Dokument byl natočen v průběhu návštěvy skupiny v Hansa Studios v Berlíně, kde se album částečně kompletovalo, a při zkouškách ve Winnipegu na Glastonbury festivalu v roce 2011. (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Film, který by si měl za život pustit každý fanoušek U2, protože album Achtung Baby bylo klíčové, ať si říká kdo chce co chce. Je to skvěle střiženo, takže kromě klasického dokumentárního stylu tu máme téměř za každou písní na albu schovaný nějaký příběh. Jednotlivé příběhy jsou pak ohraničeny vývojem písní od počátku až po aktuální ztvárnění. Kdo se kdy zajímal o hudbu, ne - kdo má uši a slyšel někdy o U2 - ten si bude sledování filmu užívat. Fanoušci budou slintat. Škarohlídi pak snad budou přesvědčeni, že si U2 svoji slávu skutečně zaslouží a kdoví, třeba je začnou poslouchat. U2 fanoušků není nikdy dost, i když jich je hodně. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

95 % - Zřejmě nejlepší dokument o U2, co jsem viděl. Zajímavé poodhaleni jejich tvůrčího procesu, unikátní historické záběry a první verze velkých hitů (One, Mysterious Ways). ()

ondrzej 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby velmi zajímavý hudební dokument, který rozhodně stojí za to vidět. Společně s U2 se vracíme o 20 let zpátky do legendárního berlínského studia Hansa, kde se stáváme svědky nesnadného vzniku budoucího přelomového alba Achtung Baby. Nová výzva, obklopeni těmi nejlepšími producenty, přesto znovu na začátku. Nové skladby se vyvíjí a formují pomalu a s poměrně velkými obtížemi. Až dílem náhody nebo chcete-li geniálního okamžiku se vyhozená mezihra pozdější "Mysterious Ways" (původně Skinny Puppy) přetransformuje do hitovky na první dobrou "One". Ostatně tomu se také věnuje podstatná část snímku, škoda jen, že na další skladby už příliš prostoru nezbývá, mnozí by to určitě ocenili i na úkor delší stopáže dokumentu. Ale dalších pěkných momentů je tu i tak požehnaně, třeba když Edge jen s akustickou kytarou zazpívá velmi pěkně Love is Blindness překvapivě velmi podobným hlasem jako má Bono nebo když se U2 na stopáži 1:14 snaží dělat piruety a přitom zároveň nepřestávají tančit, to člověka opravdu pobaví. Komentáře a rozhovory s jednotlivými členy U2 a producenty doplňují další scény. Občas možná budete mít také pocit, že se Bono docela rád poslouchá a že by některým jeho výrokům slušelo trochu méně patosu výměnou za vetší nadhled, ale to už by pak snad ani nebyl on. Nejen za odvahu jedné z největších kapel současnosti zveřejnit takový odvážný materiál 4 pacičky! ()

Reklama

Reklama