Reklama

Reklama

Predisposed

  • USA Why Stop Now
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když se Eli (Jesse Eisenberg) vzbudí do nového dne, čekají na něj dvě na první pohled jednoduché povinnosti. Odvést matku Penny (Melissa Leo) na odvykací kliniku a dostavit se na přijímací řízení na Bostonskou konzervatoř. Vše se komplikuje ve chvíli, kdy doktor na odvykací klinice Penny sdělí, že nemá pojištění a její moč neobsahuje žádné stopy po užívání drog. Penny nezbývá jiná možnost, než užít drogu a vrátit se na kliniku na testy moči. Dealeři Black a Springles (Isiah Whitlock Jr. a Tracy Morgan), u kterých plánovala drogu koupit, jsou bez zásob a kvůli své neznalosti španělštiny berou Eliho jako překladatele k sjednání obchodu s novým mexickým dodavatelem. (Zeebonk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ze snímku mám hodně smíšené pocity. Líbíl se mi, herci byli skvělí, námět bych taky brala. Problém spočívá v tempu. Je to tak nehorázně rychlé, naňahňané na sebe, dialogy v nichž se člověk nestíhá orientovat... prostě sakra nezastavitelný snímek. To by možná nevadilo u akčňáku nebo tak, neříkám, že pomalé tempo je lepší, ale tady jsem opravdu moc nestíhala chytat dech, abych se ve všem vyznala a aspoň chvíli si mohla lámat hlavu nad hlavními myšlenkami. To že film je vlastně o ničem bych ale neřekla, řeší tu zajímavé nebo spíše i dnes častější problémy, ale nevyzní to tolik, kvůli spleti dialogů a příběhů postav. Bohužel jeden z těch, který rychle zapadne aniž by stihl zazářit... a to samé u mě... popravdě možná už za týden, dva, si ani nevybavím, o čem tohle bylo. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Eisenberg ztvárňuje tu samou karikaturu jako ve všech filmech, tu a tam prohodí "fuck" nebo "shit", aby ukázal, že se mu mezi stehny houpou koule a jeho herecký projev se zuby nehty drží stupínku snesitelnosti. Pokorně přiznávám, že chuť rozřezat mu ksicht vedví a osprchovat se v jeho krvi na mě přišla všehovšudy pouze dvakrát. Snímek je samozřejmě hloupý a otravný, ale co je hlavní, všechny zápory prosakují na povrch až v samotném závěru a tomu zbytku se podařilo úspěšně zabavit mou kyselou prdel. Při špatném počasí na mě halt chodí záchvaty lidumilnosti a výsledek je pak takhle štědré hodnocení. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se vlastně film snažil říct? Drogy jsou špatné a měli byste s nimi bojovat? Kulhavý dealer vám dokáže promluvit do duše a ovlivnit váš život? Když jste v něčem dobří, měli byste si za tím také jít a nenechat se odradit ani sami sebou? Imaginární přátelé skrytí do ponožky nejsou pro malé holky prospěšní? Americká občanská válka může změnit váš milostný život? Samé velké pravdy, které sem tam zní celkem vtipně, ale v konečném důsledku vlastně vůbec vtipné nejsou. "Why Stop Now" je filmem, který chce řešit hodně témat, ale nakonec vyřeší tak jedno dvě. Máme tu Jesseho Eisenberga, který hraje nadaného kluka. Nadaného ve hře na piano, které se však nemůže věnovat tak, jak by chtěl. Jeho matka je závislá a nedokáže se pořádně postarat o svou dceru, a tak Jesse je vlastně své sestře otcem. Sestřička má problémy ve škole, protože její ponožková loutka, která mluví velmi sprostě, někdy zachází až moc daleko. Kromě toho, že Jesse musí řešit tenhle problém, dostává se i do hry o drogy. Díky znalosti španělštiny se stává tlumočníkem při koupi drog, což nakonec vede k tomu, že málem nezvládne přijímačky na konzervatoř. Jenže tohle je "komedie", navíc americká, takže všechno není tak strašné, jak to vypadá. Docela se to vyřeší, a i když se film snaží být vtipný a místy absurdní, není ani jedno. Je to jen slet divných scén, které spolu vlastně ani nemusejí souviset. Jesse Eisenberg je celkem nadaný herec, jen by si měl lépe vybírat filmy. Tracy Morgan je špatný herec a to, co hraje ve "30 Rock", to hraje i všude jinde. Poněkolikáté už to ale prostě nebaví. Melissa Leo tu něco hraje, ale k čemu to je, když film jako celek vyznívá celkem zbytečně. Nevtipná komedie, která se snaží moralizovat, což ovšem vyznívá jako přehnaná snaha dát filmu nějakou hloubku. Jen že tyhle filmy prostě nejsou od začátku stavěné na to, aby nějakou hloubku měli. Ani ten romantický příběh tady za mnoho nestojí. Vlastně nestojí za nic. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Velká škoda a promarněná šance. Asi tak nějak bych to povrchně shrnul. Téměř celý film běží ve strhujícím tempu a to je trochu škoda. Kdyby trochu zpomalili a nechali vyznít dialogy, snímku by to určitě hodně pomohlo. Protože zápletka není vůbec špatná. Víc prokreslit vztahy v rodině a city ke své dívce. Mellisu Leo jsem víceméně poprvé zaznamenal ve skvělém snímku Welcome to Rileys, kde hraje zdrcenou matku, která se smrti své dcery dobrovolně zavřela ve svém domě. Roli ztvárnila s citem a brávůrně, od velmi smutných okamžiků až po vyloženě komické. Vyloženě špatné je obsazení Tracy Morgena do role dealera. Ten prostě nikomu strach nenažene a tak je jeho postava komickou karikaturou. Posledních patnáct minut se tempo zklidní a film hnedka dostane jinou působivou atmosféru. To už je ale bohužel pozdě. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Melissa Leo by si měla zahrát v nějakém vánočním filmu, protože opět hraje matku s problémy, tentokráte závislost na drogách a emocionální vzdálení se od svých dětí, no ona si snad neodpočine. Její dcera kamarádí s ponožkou co má na ruce (a že je to sprosťanda ponožka) a její syn nadaný klavírista, kterého stěžuje to že on je hlavou rodiny a nemá prostor být mlád. Depresivní? Kdeže tento film je rozjetá komedie s vtipnými scénami takže Eliho cesta na přijímací zkoušku není zrovna jednoduchá jízda autem a přemítání o pocitech na což ani není čas od doby co se k rodině připojí i rodinně založený dealer kterého hraje Tracy Morgan a jemuž sekunduje Isiah Whitlock Jr.. Opravdu spíš, než drama je to komedie která by se dala přirovnat k Eisenbergovu milníku Zombielandu aspoň co se tempa vážnosti a komedie týče. Už za to že se vymanila z násilnosti dramatu v komedii, které postihuje některé nezávislé filmaře si zaslouží kudos. ()

Reklama

Reklama