Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o tom, že přípravy tohoto svátečního večera mohou mít někdy i více než dramatický průběh... Na Štědrý den dopoledne se tatínek (J. Lábus) měl s malým synkem vypravit na chatu a cestou se zastavit pro maminku (D. Veškrnová), která ještě musela do práce. Jenže ztřeštěný tatínek při všech těch balíčcích, zavazadlech a kufrech zapomněl milého Honzíčka doma. Když to se ženou zjistili, vrátili se domů. Jenže mezi tím objevila chlapečka sousedka (J. Bohdalová), která měla klíče od bytu. Donutila svého muže (P. Nárožný), aby na sousedovic chalupu dítě odvezli. A kolotoč zmarněných cest nekončí… A tak nakonec si divák může povzdechnout – to by se dnes, v době mobilů, stát nemohlo! (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Je to takova radobygroteskni petactyricetiminutovka o tom, jak Labus zapomene doma dite, a odjede s Dasou na chatu. Mezitim to sousedka Bohdalova zjisti, a spolu s Naroznym se rozhodnou jim dite na chatu dovezt...atd, domyslite sami. Velkou ulohu hraji tez prislusnici VB. Zazrak to neni, ale svoje mista to ma. Prumerna oddychovka. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie odehrávající se na Štědrý den. Manželé Zmatlíkovi D. Veškrnová-Havlová a J. Lábus se rozhodnou, že tento sváteční den stráví na chalupě, bohužel jejich plán jim komplikuje jejich malý syn Honzík, který jim připravuje nepříjemná překvapení. Dětské neplechy jsou však nic proti myšlenkovému kolapsu jejich sousedky J. Bohdalové, jež našla opuštěné dítě, které rodiče zapomněli doma, a rozhodne se svým manželem P. Nárožným ho zavézt za nimi na chatu. Následuje bláznivé hledání opuštěného chlapce a vzájemné míjení na cestě mezi Prahou a chatou, kterému učiní přítrž až příslušníci veřejné bezpečnost v podání J. Faltýnek, O. Velen a L. Trojan. Nejvíce mě zaujala bezradnost otce J. Lábuse ve školce a při balení na cestu, jež byla natočena poměrně realisticky a zábavně. V komediálním odpočinkovém snímku H. Bočana se objeví také S. Zázvorková a J. Skopeček, coby rodiče D. Havlové, kteří mladou rodinu v závěru zachrání před dalším fatálním problémem. Bočanovu veselohru hodnotím průměrně, přičemž nejpříjemněji mě překvapil pan Lábus v roli otce. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vánoční příběh o roztržitosti rodičů. Malá televizní komedie s přesahem až do grotesky, která v samém závěru bortí po generace přesvědčení, že nezodpovědní v rodině jsou pouze otcové. Mít malé živé dítě je hold legrace. Dnes to asi už tolik nepobaví, ale za zhlédnutí to jistojistě stojí. Zvlášť o vánocích. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Noooo... Na televizní "cosi" se to ještě ve srovnání s některými podobnými dílky celkem dalo, nic to ale nemění na skutečnosti, že toho malýho bych preventivně svázal a rozvázal až po 18 narozeninách (a to kdoví jestli) a dámy manželky bych obě nakopal někam, Bohdalku ocelovou botou... Doporučuji shlédnout v období Vánoc, tam máte šanci, že budete shovívavější, případně aspoň otupělí jinými podobnými perlami. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A hele, uděláme dobrej skutek, když jsou ty Vánoce.." - "Prrrůšvih !!" - "Cyniku !!" ;) Když se titulky jeví oproti samotnému filmu jako vrchol invence, asi bude někde něco špatně.. S alespoň lepšími dialogy a timingem by se jistě zvlášť při tom obsazení s touhle látkou daly dělat zázraky, jenže to by šíleně nevyzpytatelný Bočan nesměl brát televizi jako něco méněcenného.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Scéna se silniční hlídkou se natáčela u bývalého motorestu Halda v Dubenci. V pozadí jsou vidět haldy Příbramských uranových dolů. (rakovnik)

Reklama

Reklama