Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|93%| Tak tohle jsem teda nečekal. Že to bude taková naprostá pecka, paráda! Spoustu lidí tu vytýká tu onu stejnou věc a to nelogičnost postav. Hm, já si toho téměř ani nevšiml. Aha, počkat, myslíte ony sestry? Proboha, dyt žili 30 let v jednom stejném bytě, těžko se adaptovali ve společnosti a o to hůř se bránili tomu nekompromisnímu násilí. Našel jsem tu dvě nelogické scény, ale nijak zvlášt mi zážitek ze skvělého počinu nepokazily. Začátek snímku se rozbíhá perfektně, seznámíme se tu s pravidly a prostředím blízké budoucnosti. Poté to začne být zběsilá a napínavá, akční jízda. Po akční stránce je to natočeno celkem dobře, hlavní je, že je krvavá, krutá a nekompromisní. Zíral jsem s otevřenou pusou, jak jedna sestra podruhé začali umírat a to někdy hroznou a nečekaně rychlou smrtí. V akci je tu i pár skvělých nápadů, třeba uříznutí prstu protivníka, nasazení oné sestry na svůj chybějící, aby mohla střílet. Nuda zde rozhodně nehrozí, klidně bych přidal dalších cca 30 min stopáže. Finále je skvělé, má ve finální pointě pár zvratů – všechny dávají rozumnou logiku. I hudba byla vcelku vydařená. Noomi Rapace svojí sedmiroli zvládla výborně – dokazuje mi, že má skvělé charisma a hrát umí. Takže v kostce, jedná se o netypický, nekompromisně Rkový sci-fi film, který brutalitou nešetří, i nějakou tu myšlenku má. Líbila se mi i ta sesterská oddanost, pomáhali jedné druhé, ale moc jich ke konci nezbylo. Během dvou dnů jsem viděl film 2x a mé velké hodnocení se nemění. 100% bych dal, kdyby byl film ještě delší, toť vše. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídne sci-fi, ktorému by sa dalo mnoho vytknúť, ale príbeh ma neuveriteľne bavil. Hlavná myšlienka s preľudnenou planétou bola výborná, dá sa povedať, že i pomerne aktuálna a výkon N. Rapace v "7- úlohe" je skvelý. Možno by bolo lepšie, keby tých postáv bolo menej, boli prehľadnejšie, ale hádam nebudem spoilerovať, ale skôr navnadím ak prezradím, že nie všetky sestry prežijú a odchod každej z nich je pomerne silný. Akčné scény sú výborné a pomerne krvavé, čo ma trocha prekvapilo. W. Dafoe mohol dostať pár minút naviac a privítal by som i pár scén z preľudnenej planéty, bežný život sestier, začlenenie sa do spoločnosti...Celkovo ma film bavil, malo to obrovský potenciál, doslova nábeh na kult. Dávam 4+, ale zároveň myslím na to, ako nezabudnuteľný film to mohol byť keby, keby...80%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace musí absolvovat sedm vlasových proměn, které jí vytvořili na hlavě stylisté, aby ošálila represivní režim zakazující mít víc jak jedno dítě v důsledku přelidnění. Děda identických sedmerčat měl ale spásný nápad. Před kryobankou je schoval a vytvořil jim v úkrytu takové podmínky, aby přežila až do dospělosti. Sestry dostaly prazvláštní jména podle jednotlivých dnů v týdnu. Jednoho dne se ale záhadně ztratí Pondělí, je narušena jejich vzájemná souhra a ostatním sestrám hrozí, že jejich letitý úkryt bude prozrazen. A zbylých šest sester tím bude odsouzeno k likvidaci. Sestry jsou už dospělé a píše se rok 2073. Překvapení v oblasti scifi žánru, scifi roku, senzace roku, to jsou přívlastky, které nedávám filmu jen já, ale i ostatní. Postaral se o to Tommy Wirkola, kreativní režisér, který je zvyklý poradit si s utaženým rozpočtem a vyčarovat z něj technicky kvalitní podívanou, která obstojí i u náročnějšího příznivce žánru. Hned samozřejmě lze namítnout, že ten námět není až tak původní, inspirace jinými zástupci žánru je zřetelná. Nebude daleko od pravdy ten, který film přirovná k flákům "Potomci lidí" a "Vyměřený čas". Není to nakonec jedno? Vždyť originálních filmových děl rapidně ubývá, tak proč nepřistoupit na to, co předkládá Wirkola, v méně ambicemi přebujelém filmu. A předkládá nám velmi zručně natočené dílo, do něhož nacpal v dobrém poměru akci, napětí, emoce i nápady. Nelehký úkol spočíval na Noomi Rapace, která musela ztvárnit sedm rozličných a zároveň identických postav, nějak je od sebe oddělit a současně se nezbláznit z toho, že na sebe mluví, pere se se sebou samou a tak dále. Každá z žen je naštěstí něčím charakteristická - jedna je perfekcionistka, druhá je ranařka, třetí roztomilá parádnice, čtvrtá se vyzná v technice a podobně. A scénář měl nápad odlišit sestry zejména prostřednictvím stylu účesu. Občas to bylo dějově ale tak zamotané, že ani jiný účes nepomáhal v orientaci sester. Noomi Rapace ve své sedmiroli naprosto dokonalá. Užila si akci i orální sex. Wirkola a jeho scenáristický tým se překonal. Nikdo nečekal, že nevýrazné duo Botkin & Williamson přijde s něčím nápaditým, ani od Wirkoli se moc nečekalo něco inteligentního, není to zrovna režisér strojící velké myšlenky. A všechno jde, když se chce. Wirkola se s nikým nemaže, klidně nechá zlikvidovat postavu ve chvíli, kdy jí zrovna začnete fandit a je důležitá pro příští vývoj děje. A rozhodně nechybí i krvavá pomazánka. Wirkola není z těch, kteří by si ji nedopřáli. Samozřejmě, že film není úplně bezchybný, o osudy postav, ztvárněných známými ksichty, je to Glenn Close a Willem Dafoe, nepanoval moc divácký zájem, jeden bez vysvětlení zmizel, druhá mě herecky nezaujala. Stran dějových motivací i konání postav panovaly určité nedomyšlenosti a nejasnosti, ale to je celkem v pořádku. Extra rušivé elementy jsem ve filmu nezaznamenal. Celkově se tahle dvouhodinová futuristická jízda dá užít naprosto mistrně. 10/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Celé roky řeším, co od tebe můžu čekat. Říkal jsem si, že s takovým tělem si cestu na vrchol vyšukáš. A ukázalo se, že jsi frigidní píča." Kdyby jenom jedna ... sedm jich je a mně se jejich systém líbil. O dost méně se mi pozdávalo uřezávání prstů nebo vyřezávání oka, ale to je věc vkusu. Nicméně idea přelidněného světa se patrně v dohledné době naplní a i když k ní vymírající Evropa moc nepřispívá, tak se zásluhou migrace jistě pokusí do problému začlenit. A vůbec nepochybuju o tom, že vznikne nějaký ten Úřad přidělování dětí, který nám společně s čipy a s geneticky modifikovanými potravinami vytvoří na Zemi Ráj. On je vůbec tento snímek zatraceně aktuální a mě se tato verze budoucnosti moc nelíbí. A pokud by to někoho zajímalo, tak jsem doufal, že přežijí slečny Středa a Pátek, které mi byly nejsympatičtější. Nicméně jsem nikdy nebyl zdatný tipér. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se brzkým zabitím “hlavní postavy” teprve všechno parádně rozjede. Výborná sci-fi s nápadem, na kterém se skvěle staví dramaturgický oblouk emocí, překvapení i neustálého napětí. Plus efektní akce. Dystopický svět s totalitním systémem, který dosahuje až fašistické zrůdnosti. Silní záporáci na čele s děsivě chladnou Glenn Close, jejím “dokonalým generálem SS” a efektní vizáží členů komand. Patová situace hlavních hrdinek, skvěle zahraných Noomi Rapace. Gore a sex. Tommy Wirkola strčil všechny žánrové kolegy do kapsy! P.S. Pátou hvězdu nedávám pouze za lehce nedůvěryhodný, zbytečně překombinovaný závěr. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)
  • Hudbu nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu v Bratislave. (10kacena)

Reklama

Reklama