Reklama

Reklama

Ve stínu lebek

(TV film)
  • USA In the Shadow of the Skulls (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 26 min

Obsahy(1)

Papua-Nová Guinea leží mezi Asií a Austrálií. Většina z nás tuto zemi nikdy nenavštívila. Jedním z důvodů je samozřejmě vzdálenost, tím druhým může být donedávna praktikovaný zvyk přírodních národů – kanibalismus. I přes toto riziko, anebo možná právě proto si Petr Jahoda tuto zemi a její obyvatele zamiloval. Každoročně pořádá expedici do těch nejodlehlejších a nejdivočejších míst ostrova. Týdny nepohodlí a rizik bývají vykoupeny jedinečným setkáním s lidmi „z jiného světa“. Takzvaní stromoví lidé mají své domy vysoko nad zemí, jsou netknutí civilizací a Petr Jahoda bývá prvním bělochem, kterého kdy viděli. Prozatím všechny své expedice ve zdraví přežil a z jedné z těch nedávných přivezl i unikátní záběry světa, který stejně jako jiná místa na zemi časem postihne zásadní proměna. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Alvin 

všechny recenze uživatele

No mají se tam pěkně tihle Papuánci, úplná idylka jako v dobách neolitu. Jenom by mě zajímalo co se jim honí hlavou, když je tu a tam navštíví nějaký pan Jahoda se satelitním telefonem, dvěma GPS a partou dalších výletníků. Možná kdyby se ho dokázali zeptat, proč za nimi jezdí, dočkali by se lapidární odpovědi "protože mě to baví a můžu si to dovolit". Ale dost filozofování, pokud to budu hodnotit po stránce dokumentární, tak je to docela průměr. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Hutný, zaujímavý nenaťahovaný dokument o živote cestovateľa Jahodu a jeho láske - papuáncoch. Za necelú polhodinu som sa dozvedel viac ako z niektorých dvojhodinových nezáživných pokusoch, hlavne nemeckej či španielskej produkcie. A to nehovorím o množstve hodín zemepisu strávených pri tabuli. Myslím, že sa smelo môže porovnávať s Barabášom. ()

Reklama

rekkky 

všechny recenze uživatele

Z počátku zvláštní podání, ale postupem času docela přesvědčivý materiál, který má svou hodnotu a velmi pěkně podává problematiku cestování do charakteristických míst. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Pan Jahoda vypadá jako standardizovaný cestovatel, ale doma se ukáže, ze je jenom Mlcoch creep bez rodiny. Co na to Eliska Bučková? ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama