Reklama

Reklama

Třináct životů Dukly

všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2011, 60 min

Obsahy(1)

Dokument o vzniku hokejového klubu HC Dukla Jihlava. Filmem nás provedou hráči a lidé, kteří stáli u vzniku jednoho z nejúspěšnějších hokejových klubů Československa a Česka. (TwoFace)

Recenze (13)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dokument o jednom klubu, kde základem byly věci jako trénink, dřina, vztahy, maximální zažranost. Dukla Jihlava byl svého času pojem díky kterému Československo slavilo v 70. letech úspěchy na MS. Když člověk sleduje výpovědi těch nejpovolanějších jakými byli bratři Holíkové, Augusta, Suchý nebo trenér Neveselý, jde z toho až mráz po zádech. Tyhle časy jsou bohužel dnes dávno pryč. Klub na to už není tak dobře, ale dokument jako vzpomínky na dobu, kdy Československý hokej byl světový pojem, se určitě povedl. Škoda jen že není delší. 90% ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Dokument jsem zhlédla bezprostředně po skončení jednoho z mnoha nevydařených vystoupení našich hokejistů na MS 2013. Na spravení rozladěné sportovní nálady ideální podívaná. PS: Poslední titul Dukly Jihlava už si pamatuju jako aktivní fanoušek (tenkrát byl mým favoritem Litvínov...). Jako staromilec bych ale moc přála Dukle, aby se jí opět podařilo vyškrábat mezi elitní hokejové týmy. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Příjemné vzpomínání legend na tento kdysi slavný klub. Bohužel je tu slovo kdysi. Už se to nevrátí. Škoda, že jsem nezažil slavná léta Dukly, nyní musím sledovat její živoření v 1. lize a trapné prohry s Třebíčí, či Šumperkem:) Nevěřím, že se dožiju doby, kdy se Dukla vrátí tam kam má. No přece do extraligy. Ale pokládám si otázku. Je vůbec o co stát? Já ani vlastně nevím. Mnohé šokuji mým názorem, že bych extraligu uzavřel a nechal ji tak jak je. V každé lize se hraje o mistra. Takže proč vlastně postupovat? Dokument nelze hodnotit jinak, než plným počtem:) ()

ggggg 

všechny recenze uživatele

Super dokument o historicky nejúspěšnějším klubu v ČSR. Jako správný fanda jsem to prostě musel vidět. Po shlédnutí dokumentu mne moc mrzelo, že jsem nezažil slavnou éru Holíků a Suchého nebo třeba po nich nastupujících Oldřicha Válka,Petra Klímy a jiných... Na mou smůlu jsem na první sezóně byl zrovna když Dukla sestupovala z Eligy. Tento dokument přibližuje pocity hráčů ze zápasů, vyhraných titulů, ale i dlouholetého drilu a dřiny. Smekám. KDO NESKÁČE, NENÍ DUKLÁK HOP HOP HOP! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Soutěž jsme dostali za Duklu Karlovy Vary, jmenovali jsme se Dukla Olomouc, bydleli jsme na Strahově, trénovali na Kladně a jezdili jsme hrát zápasy do Jihlavy.“ Duklu Jihlava sleduji od éry bratří Holíků, nejednou jsem přelouskal Žurmanovy knihy Dukla mezi mantinely, Bráchové a Hokejový dirigent, takže jsem si mohl v poklidu zkontrolovat, kolik informací jsem již dokázal za ta léta zapomenout. K dokumentu mám pouze ty výhrady, že chci vidět Honzu Suchého brejkovat z obrany, rozčíleného Jardu Holíka v akci či Standu Neveselého poletovat po střídačce, ale tady se moc mluví a málo hraje. ()

Zajímavosti (4)

  • Autor scénáře David Lukšů nashromáždil při natáčení dokumentu 13 hodin materiálu. (triatlet)
  • Protože byl očekáván velký zájem ze strany hokejových fanoušků, byli na den předpremiéry připraveny hned tři projekce. Před druhou z nich pak proběhla beseda s tvůrci dokumentu a legendami Dukly. Vstup na všechny tři předpremiéry byl zdarma s tím, že kvůli omezené kapacitě sálu bylo nutno svoji účast dopředu nahlásit pomocí mailu nebo telefonu. Jelikož byl termín druhé předpremiéry, které následovala diskuzi s tvůrci dokumentu, brzy beznadějně zaplněn, byla do programu zařazena ještě jedna beseda, a to před třetí projekcí. (Olík)
  • Samotnému filmu přecházela výstava "Ta jihlavská, naše Dukla.." v jihlavském Muzeu Vysočiny, kterou tvůrci využili k setkání a dotočení rozhovorů s legendami jihlavské Dukly. (Burberry)

Reklama

Reklama