Reklama

Reklama

Poslední císařovna

  • Hongkong Mo dai huang hou (více)
všechny plakáty
Čína / Hongkong, 1986, 105 min

Obsahy(1)

Čínský film Poslední císařovna zachycuje období vlády a úpadku posledního vladaře čínské císařské dynastie Čching. Začíná svatbou sesazeného císaře v roce 1922, tedy zhruba 10 let po pádu mandužské dynastie. Hlavní pozornost je věnována osudům tří žen císařského dvora, které v té době měly k císaři Pchu 1 nejblíž a které nesly tíhu rozpadající se říše spolu s ním. 
Mimochodem, představitelka titulní role Hong Pan byla prohlášena nejlepší čínskou herečkou desetiletí. Teď už se ale pojďme podívat do ulic Pekingu, v nichž troufalý císař oficiálně uvržený za zdi Zakázaného města pořádá svatební průvod. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží byť epickou kostýmovou drámou natočenou tromi režisérmi, ale bohužial padá do kategórie inscenačného televízneho odpadu. Polovicu tohoto takmer trojhodinového filmu som prespal. Utrpenie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Umuč si svou Číňanku, a když se ti nebudde chtít ji tlouct, povolej služebnictvo. Co to proboha bylo? Čankajšek s černými brýlemi made in Russia je sice sesazený náčelník velké země, ale pořád je pro někoho big boss. Jaká konkubína? To si vzal 1922 někoho a my pak v třicátých porovnáváme, jestli je manželka hezčí než konkubíny? No tohle je drama jak já kosmonaut. ()

Reklama

Reklama