Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (369)

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, na mě to působí, jako by se tvůrci rozhodli místo výdělečných módních hororů dělat postmoderní reflexivní umění navazující na mistry vyprázdněné narace a eklekticismu (aluze Shiningu jak sviň, hells yeah). Vlastně mi to přijde jako velmi pečlivě zkomponovaný troll na blbečky, kteří od série ještě něco čekají. A já jsem tedy jeden z nich. Po záběru na skupinu čarodějnic stojících v garáži v minulém díle jsem tady už čekala černé mše a lítání na koštěti, ale hořce jsem zaplakala, protože tvůrci začínají v každém dalším filmu úplně od začátku a používají stejné triky a vyšvihnou se až na konci a to nestačí. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Noo jak začít. V kině sem na Activitách ještě nebyl, ale tohle sem si už ujít nechtěl. Co se týče atmosféry, tak prostě, jedna parta se tam směje, druhá ječí jak o život, nedá se to srovnávat na koukání sám doma v noci. Nicméně k filmu, celou 3/4 filmu krásnej rozjezd, seznamujou nás s postavama, s prostředím, pohodička. Blondýnka v hlavní roli byla perfektní a zbytek taky nebyl od věci. Ale potom se to zvrhlo během chvilky do velkýho a extra rychlýho finále. To bylo cvak, cvak, cvak, blondýnka zbyla a přišlo komando zombíků a rozzuřená Katie. Tohle byla špičková scéna, a odcházel sem odtamtud se zajímavejma pocitama. Až se na to podívám doma, už to nebude takový a budu vědět co a jak, ale může to zvednout atmosferickou laťku o něco vejš...zklamání to není, ale trojku to nepřekonalo. Doma: Jak sem řek, i přes to, že sem to viděl, i přes zatažený žaluzky, to se mnou kolikrát pohlo... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl téhle laciné série už jasně ukazuje, kdo je cílovou diváckou skupinou. Mladí (15tiletí) herci nejsou špatní, ale asi si sami dokážete představit obsah jejich dialogů. Ono potom ani není divu, pokud tahkle vypadá typická americká rodina - tata kravaťák, matka bývalá rozkuřovačka, týnejdžrovská dcerka s xichtem anděla, velkej barák, samej počítač, Kinect atd. - že jim přidávájí do každé domácnosti poltergaist, dyť já jim ho taky přeju! Po čtyřech dílech jsem se sice nikam nedostali, ale na druhou stranu, tohle jako samostatný článek působí aspoň trochu kompaktně. Na minulý díl to nemá, ale první a druhý to do kapsy strčí. Lekačky fungují dobře, jinak nic nového. 55% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osobne mi celá táto séria sedí. Aj keď trpí syndrómom ,,aj v najnebezpečnejších situáciách kamera po ruke,, predsa má niečo do seba. Bol by som nekorektný ak by som tvrdil, že táto štvrtá haluz nieje zatiaľ najslabšia. A to hlavne vďaka minimálnemu strašeniu a napätiu, pretože to ostatné je vlastne na jedno kopyto rovnaké ako predtým. Ak sa teda dočkáme ohlasovaného piateho pokračovania, malo by sa v ňom jednoznačne pritlačiť na pílu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vítěz kategorie Nejkratší hororové finále roku. Hodinu a půl nás tvůrci pomalinku připravují, že se asi něco pořádného stane, a pak je za minutu hotovo. Lidi v sále nevěřili :-D No, konec srandy, tohle je pro mě zklamání jak hrom. Loni jsem z kina ze třetího dílu odcházel nadšený, připraven sérii obhajovat proti všem zaslepeným haterům. To se tentokrát nestalo, odcházel jsem spíš rozčarovaný. Lidé se tu opět nahrávají na kameru v nepravděpodobných situacích, odpovědí na zajímavé důležité otázky z minula se nedostává, zato přibývají otázky další. Takhle to může jít v podstatě do nekonečna, tvůrci si navíc tímto dílem otevřeli dveře asi tak k tisíci spin-offů. Nicméně, to bych všechno zkousnul. Ale já se poprvé u PA ani chvíli nebál, ani jednou nelekl! Čtyřka je co se týče hororové stránky opravdu slabá a krotká. A zajímavých nápadů se taky zrovna neurodilo - a když už jo (kinect), tak zůstaly smutně nevyužité. Závěrem: Sympatické postavy, slušné řemeslo. Sračka to pořád není, ale protentokrát nebudu mít potřebu se o tom s kýmkoli hádat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Postava Robieho (Brady Allen) je pomenovaná podľa Robbieho Mannheima, chlapca, ktorý bol v roku 1959 údajne posadnutý diablom a vďaka exorcizmu sa mu podarilo zachrániť život. (katherine.)
  • V traileru se objevily scény, které ve filmu nakonec nebyly. (maluti)

Reklama

Reklama