Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

Trailer

Obsahy(1)

Ben Cronin (Jesse Bradford) je bezproblémový středoškolák z New Jersey, kterého podle jeho rodičů i učitelů čeká slibná budoucnost. Má plno dobrých přátel a slaví úspěchy nejen ve studiu, ale také jako obdivovaný člen školního sportovního týmu. Jeho trenér Simkins (Dan Hedaya) je přesvědčen, že ho na vytoužené, prestižní univerzitě ve Stanfordu čeká velká budoucnost. Ben si přivydělává v místní nemocnici, všechen volný čas však momentálně věnuje tréninku na rozhodující plavecké utkání.

Když se však v jeho životě objevuje krásná Madison Bellová (Erika Christensen), mladík rázem zapomene na svou solidní známost s půvabnou, spolehlivou Amy Milerovou (Shiri Appleby). Lehkomyslně se podvolí dívčinu svádění, aniž tuší, do jak nebezpečného vztahu se zapletl. Madison chce víc a víc - a to, co Ben považoval za pomíjivý, nezávazný flirt, se mění v děsivě nekonečnou noční můru. Přitažlivá dívka rafinovaně rozehrává šílenou hru na lásku, život a smrt, ve které objekt své vášně postupně připravuje o všechny dosavadní jistoty. Ben zděšeně zjišťuje, že už dávno ztratil půdu pod nohama a že ho Madison stahuje do temné, vražedné hlubiny, ve které se začíná beznadějně topit.

Středoškolská variace na legendární psychothriller Osudová přitažlivost nabízí strhující, přitažlivou zábavu pro mladé publikum. Atraktivitu filmu zvyšuje herecká účast vycházejících hollywoodských hvězd Jesseho Bradforda (Romeo a Julie) a Eriky Christensen (Traffic - Nadvláda gangů). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Další z řady teenagerovských thrillerů,kde očekávat něco jako nadprůměrný či originální vskutku nemůžete.Nijak zvlášť zajímavý a znovu a znovu (velmi vděčně) omýlaný příběh,který překvapí jedině překladem originálního názvu filmu.Jesse mi ve většině scén připadal,že spí vestoje anebo,že neví co má hrát a Erika vedle něj působila jako Napoleon vedle Rimmera.Jediné,čím mě Jessova postava trochu upoutala k sobě byl soucit.Večer,volnej bazén,nadržená holka 1cm ode mě.Snad jen Ian McKellen by odolal(protože Ian McKellen je gay:) )! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Cronin (Jesse Bradford) si žije spokojený život úspěšného středoškoláka - ve škole mu to jde, má skvělou dívku a v plaveckém týmu je jeden z nejlepších, a vypadá to že si jej brzy vyhlédnou hledači talentů pro renomovanou vysokou školu. Ale jednoho dne "ujede" a vyspí se s nově přistěhovavší se spolužačkou Madison (Erika Christensen), což totálně jeho život změní. Madison není schopna pochopit, že z Benovy strany šlo jen o úlet, a neustále jej pronásleduje a postupně svůj teror stupňuje i proti Benově okolí. Když začně jít o životy, Ben pochopí, že jen on se může Madison postavit ... Pokud bych měl film hodnotit z pozice soucítění s hlavním hrdinou, tak dávám pět hvězdiček. To co si musel Ben vytrpět je dost síla, a doufám, že nikdy nikoho tak zákeřného jako Madison nepotkám. Ale pokud mám hodnotit film jako takový, tak už je to o mnoho horší. Díry ve scénáři je to nejmenší co mi na filmu vadilo. Jesse Bradford je zde velmi nepřesvědčivý, a více méně se celý film tak nějak potácí od čerta k ďáblu a jeho "pravá dívka" Shirly Appleby mi přišla jako mentálně zaostalá - celý film jen tak cupitá za Benem a kde nic tu nic. To Erika Christenses do své role totální mrchy zapadla naprosto dokonale, doufám že je jen tak dobrá herečka a ne taková potvora.... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Relativně příjemná jednohubka, která sice v závěru neuvěřitelně zbytečně zhořkne, přesto sází na osvědčenou variaci, když si posedlá ženská vezme něco do hlavy, tak toho dosáhne i za cenu nějaké té mrtvoly. Teenagerovská Osudová přitažlivost (Erika Christensen sice nemá ani z poloviny houževnatosti, co Glenn Close před lety) nezačíná zdaleka nejhůře. Ambiciózní student a hvězda plaveckého týmu Ben přemýšlí o společné budoucnosti s krásnou přítelkyní Amy, zatímco nová spolužačka Madison je jím už nějaký čas posedlá a pomaloučku bortí jeho život. Nevěra je na světě, ale co přijde po ní, už nemá se zdravým rozumem pranic společného. Benovi se zhroutí vztah, sportovní možnosti, navíc se ozývá nedůvěra okolí. Jisté situace z první poloviny filmu nejsou vůbec nezajímavé, napětí relativně graduje, ale závěr téhle rutinní záležitosti vše shodí a nelogičností je jako chloru v bazéně, kde všechno začalo nevěrou a skončilo vražednými úmysly.. slabé tři hvězdičky, přesto tam jsou!! ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavé drama, po shlédnutí musím konstatovat, že jde o šedivě průměrný thriller se spoustou okatých scén, nechutných klišé, naprosto jasným dějem už po prvních 10 minutách. Erika Christensen je ve své roli perfektní, dobře vystihuje zápornou postavu a tak snad jako jediný aspekt dává filmu svým výkonem a sexy postavou alespoň nějaké grády. Jinak není oč stát. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Nič nové pod slnkom, takýchto filmov s podobným príbehom je nesmierne veľa. Nesympatickí herci na čele s Erikou Christensen, ktorej tvár (hlavne teda brada) mi neraz pripadala ako spuchnuté malé prasiatko. Od sexy mrchy mala vážne ďaleko. Pohodová je aspoň stopáž filmu, preto i také "vysoké" hodnotenie, proste Swimfan ubehol rýchlejšie ako som si stihol 3 x prdnúť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Producent Joseph M. Caracciolo Jr. ztvárnil postavu policisty v policejním autě při úvodních titulcích. (ČSFD)

Reklama

Reklama