Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri vykopávkach v izraelských horách nájde tím renomovaného archeológa profesora Arna Schlesingera (Gerd Silberbauer) v jednej z jaskýň viac ako tisíc rokov staré, šokujúce tajomstvo – tajomstvo, ktoré predstavuje smrteľné nebezpečenstvo pre každého, kto s ním príde do kontaktu! Profesora Schlesingera sa pokúsia zabiť ako prvého, spáchajú naňho bombový atentát. Zomrie však až o niekoľko týždňov neskôr, po transplantácii pečene v Mníchove. Darovaný orgán totiž niekto otrávil! Hlavným podozrivým zo zabitia z nedbanlivosti sa stane lekár, ktorý transplantáciu vykonal, ctižiadostivý chirurg Dr. Gregor Gropius (Marco Girnth). Jediný človek, kto vôbec nepochybuje o jeho nevine a je si absolútne istý, že smrť profesora Schlesingera bola plánovanou vraždou, je profesorova dcéra, krásna spisovateľka Felicia (Katharina Schüttler), ktorá je skalopevne rozhodnutá vraha svojho otca vypátrať! Gregor, ktorý chce zase očistiť svoje meno, sa stane jej nedobrovoľným spojencom v boji s mimoriadne nebezpečným a krutým nepriateľom – ultrakonzervatívnym kresťanským tajným rádom, ktorý chce za každú cenu zabrániť odhaleniu tajomstva, ktoré stálo život mnohých, nielen Schlesingera... To by totiž poriadne otriaslo základmi kresťanstva - a navždy ich zničilo! Začína sa vražedná honba za pravdou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podceněný film. Jako žádné veledílo to fakt není, jen zábavná blbinka, ale tvůrci si naštěstí byli vědomi, že Vanderbergův román by vyzněl - jako ostatně hodně Vanderbergových knížek - při vážném přepisu směšně, a tak vědomě nasazují parodický tón a ten jim docela šlape a baví. Berte to jako parodii a zjistíte, že to dost dobře funguje. Taky jsem si zpočátku psal nelogičnosti ve filmu, např. když ji unesou v Římě, proč jí ti dva lidi, co šli za ní po schodech, nepomohli?; padouši nepoznají, že je pronásleduje taxi a nesnaží se je setřást; nejdřív po nich střílejí, ale pak ji odvedou; proč si doktor myslel, že policie jde po něm, když byl v naprosto cizím bytě a nikdo to nemohl vědět?; proč je rovnou nezastřelí, ale hodí do studně?; co do prkýnka znamenal ten zvrat s biskupem, který je původně úkoloval? apod. Ale pak jsem se na to vykašlal, neb to nejspíš je i v knížce, jak Vanderbergovu tvorbu znám (on je myslím podobně jako náš Vondruška taky spíš badatel, než spisovatel) a nechal jsem se bavit. Střídáme lokace jak v bondovce (Izrael, Mnichov, Řím, Jeruzalém, Turín), máme tu tajný katolický řád, dost špičkování a vtipů (asi nejlepší scéna je s tou italskou taxikářkou, ta mne pobavila nejvíc) a Girnth a Schüttlerová si tu ptákovinu evidentně užívají. Prostě ten film neberte vážně, je to oddechovka, a jako oddechovka není úplně blbá. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Klasické nemecké televízne "dobrodružstvo" s nudným nádychom mystiky, so všemocnou tajnou organizáciou postavenou na hlavu a s akciou kde sa napätie dá krájať aj tupým nožom. ()

Reklama

Yesqward odpad!

všechny recenze uživatele

Typická kresťanská vyvražďovačka, u ktorej nevidím ani jedno plus. Že dobrodružný??? Tak toto nie je dobrodružné ani zďaleka, a ani neviem určiť,aký je to vlastne žáner. Možno horor, lebo to bolo strašné, a bál som sa, že zomriem od nudy a od úžasu, že niečo takéto dokážu natočiť. Fuj. 0% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Německý televizní snímek natočen na základě knihy německého spisovatele historických románů Philippa Vanderberga. Ten vystudoval germanistiku a věnoval se historii a dějinám umění, takže v podstatě moc dobře věděl co a o čem píše. Ale jak už to povětšinou bývá, úpravou pro filmové zpracování nakonec od knihy vznikne zcela odlišný příběh, byť je základ totožný. Že je nebezpečné být archeologem již víme od slavného Indiana Jonese a jak známo, postupem času nebyl na filmovém plátně jediný. A když někdo takový nalezne něco, co by mohlo podkopat základy křesťanství, začnou se dít takové věci, že by i agenti tajné služby zbledli závistí, co takový Vatikán dokáže. Protože se právě jedná o zpracování televizní, nelze z toho nic velkolepého očekávat. Výprava sice ujde, ale i tak je televisnost velice markantní. Chybí tomu honosnější atmosféra a hlavně nějaké to napětí. Celý příběh je stavěný na dialozích, takže divácky přirozeně očekávatelné akční scény aby jeden pohledal. Inu, film takový, jaký je. O žádnou lecjakou pecku tedy nejde, ale pro televizi postačí. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama