Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Sloni mají paměť (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Elephants Can Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ariadnu Oliverovou přepadne na předávání literárních cen jistá paní Burton-Coxová a vyptává se známé spisovatelky na jednu z mnoha jejích kmotřenek, Celii Ravenscroftovou, na niž si paní Oliverová jen sotva pamatuje. Paní Burton-Coxová však ještě více překvapí, když se zeptá: „Zabil její otec její matku, nebo zabila matka jejího otce?" a připomene tak Ariadně tragédii, při které byli oba rodiče Celie zastřeleni. Kdo však vystřelil první a následně spáchal sebevraždu, zůstalo záhadou. Paní Burton-Coxovou to zajímá, neboť její drahý syn Desmond se hodlá s Celií oženit. Paní Oliverové se podaří dotěrné ženy zbavit, samotnou ji ovšem začne zajímat, co se tehdy vlastně stalo. A tak jde příběh vyprávět svému dobrému příteli Herculu Poirotovi... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád nevím (na své Tour de Poirot), jestli se mi víc líbí první, v dnešní době už naivní, ale o to vtipnější díly, anebo tyto, kdy se s námi belgický detektiv už pomalu loučí, kdy se tvůrci snažili, logicky, přiblížit současnému divákovi a děj je tak temnější, ale zároveň propracovanější, včetně charakterů postav (o humor samozřejmě nepřijdeme, bez něho by Poirot nebyl Poirot, že Mr. Branaghu). Každopádně Sloni mají paměť je pro mě, jakožto pro někoho, komu chybí dokoukat cca deset dílů, zatím vrchol celé série. Suchet pořád ve skvělé formě, Wanamaker výborná jako vždy a Kirby okouzlující jak málokterá současná herečka. Moc moc dobré. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S13E01. Prvni dil posledni Suchetovy rady. Zpracovanim klasicky Poirot, jak ho fanousci znaji, a myslim ze je jedine dobre, ze se Suchet po pauze vratil ke sve nejslavnejsi roli, i kdyz jen na pet epizod. V tomhle pribehu mu sekunduje opet Poirotova znama, spisovatelka detektivek madam Oliverova. Nemam tuhle postavu moc rad, mozna proto, ze mi Wanamakerova neni moc sympaticka a jeji role je jaksi natvrdla. Ale je to holt ten klasicky "prihravac napadu", jak uz ho zname z dob Watsona a Holmese. Pribeh je opet velmi zapeklity. Vse se toci, jak to maji angl. detektivky casto ve zvyku, kolem davne minulosti. A ukaze se, ze dva zdanlive nesouvisejici pripady, jeden z prostredi klidne rodiny na pobrezi, druhy z psychiatrickeho institutu, maji spolecne jmenovatele. A tak zatimco Oliverova zjistuje informace od pametniku a Poirot resi pripad v Londyne, nitky se zapletou dohromady a podezrelych je opet hodne. Na cele 13. rade mi vadi jedna vec, a to jsou digitalni triky. Me zkusene oko to proste pozna, a tak napr. prochazka hned z uvodu tohoto dilu pusobi dost zelenym platnem. Podobnych mist je jeste par. Nevim, co k tomu tvurce vedlo, ale u Poirota to pusobi dvakrat tak umele. Vzdy to bylo plne peknych kostymu, dekoraci a exterieru, takze kdyz do toho prdnou umele upraveny zaber, je to citit lenosti. Take mi na Agathe obcas vadi velmi vagni nazvy. Zde to ale tvurci prehnali a aby divakovi vysvetlili smysl titulu, Ariadna (i Poirot) neustale zminuje slony. Kdyz to rekne asi popate, uz byste dali scenaristovi nejradsi po hube :-D ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, s touhle epizodou jsem spokojený. David Suchet je v originále opravdu fantastický a Zoe Wanamaker mu opravdu skvěle přihrává. Rozuzlení už není co bývalo, celé je to efektivně natočené a nepostrádá to atmosféru, ale ten konec je opravdu velmi jednoduchý, až úsměvný, ale to není chyba tvůrců a filmu to v podstatě vůbec neuškodí. Jak říkám, film je v podstatě bez chyby, má tempo, dobrou hudbu, tradičně skvělé obsazení a jako vždy je vše propracováno do nejmenších detailů. A ani to odhalení pachatele mi nezabrání dát plný počet, ale celkově to bude asi jenom 95%. Mě se to opravdu moc líbilo, paráda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi zaujímavá zápletka, ešte zaujímavejšie pátranie a čo je úplne najlepšie, tak tu máme dva na prvý pohľad nezávislé krimi príbehy, ktoré však spolu súvisia. Ako a kde sa obidva príbehy nakoniec pretnú je práca ako stvorená pre Poirota a madam Oliverovú, teda hlavne pre Poirota. Na záver sa divák dočká zaujímavého rozuzlenia na pozadí smutnej drámy jednej lásky. Super diel. 85/100 ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama