Reklama

Reklama

KL Gangster

všechny plakáty

Recenze (3)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Syamsul Yusof se sice snaží pozvednout malajskou popcornovou kinematografii k výšinám, ale podobně jako u KL Driftu končí u technicky solidní, leč nudné a nevynalézavé nápodoby zahraničních hitů. Bohužel musím souhlasit s Lacikem, že souboje jsou tím jediným, co by mohlo být ve filmu potencionálně zajímavé, avšak třesoucí se kamera a rychlý střih zkušené znalce bojových umění a kvalitní choreografii nenahradí. Zdejší techniky jsou tak jednoduché a fyzicky nenáročné, že se mezi herci mohla angažovat i moje chromá babička. A jestli Yusof skutečně studoval mluvu a chování malajských gangsterů a podařilo se mu ji vystihnout na plátně, pak si myslím, že mafie tohoto jihoasijského státu se není třeba jakkoli obávat... ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Tak už i malajci se konečně naučili točit akci tak, že z ní nekrvácí oči, už bylo načase. KL Gangster mě opravdu překvapil, přehnaná malajskost, jež ubíjí většinu tamní produkce je v něm téměř neznatelná. Příběh opravdu odsípá, i díky krátké stopáži to vypadá jako by během střihu vyhodili všechny nadbytečné scény, i přesto se ale narozdíl od jiných malajských filmů dá děj vpohodě sledovat a pochopit. Jediné co mi opravdu vadilo je jen nechutně roztřepaná kamera, díky které v pár scénách není téměř vidět co se děje. V už připravovaném druhém díle by Yusof mohl trochu omezit funnymany co říkají bro, zklidnit kameru a možná i tempo. A rozhodně mě zajímá jestli se mu opravdu podaří přesvědčit Tonyho Jaa aby si v pokračování zahrál. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velke sklamanie. Bohuzial herci v Malajzii netrpia samovrazednymi sklonmi ako je to zvykom v Thajsku a ostatnych azijskych krajinach. Nielenze sa nedockame ziadneho samovrazedneho kusku, ale ani ziadnej zlozitejsej techniky pri ktorej by vam spadla sanka. Pouzivaju sa len same kopy a udery. A ani ich prevedenie nie je prilis dobre. Chyba im tvrdost, protivnici len tak tak tukaju a niekolkokrat sa ani ocividne ani len nedotknu. Trochu sa to snazili zakamuflovat nekludnou kamerou, ale nevyslo im to. Nepovedal by som, ze vdaka poskakujucej kamere su bitky neprehladne, akurat je to dost iritujuce. Povedal by som, ze bitky v tomto filme su horsie ako v americkych filmoch. Co je dost smutna vizitka. Napriklad nedavny Dragon Eyes ma o triedu lepsie bitky a vlastne celkovo to je lepsi a zabavnejsi film. No a pribeh? Milionkrat ohrata pesnicka o byvalom gangsterovi, ktory sa z basy vracia domov napraveny, ale bývalí kumpani ho nenechaju na pokoji. Hlavny hrdina je este akotak sympaticky, ale vsetci ti za kazdu cenu super cool gangsteri mi prisli trapni a vobec ma nebavili ich nekonecne dialogy v ktorych machrovali, kto je väcsi frajer. Takze aj ked ma film kratuckych 77 minut, tak som sa dost nudil. A kedze bitky, ktore mali byt hlavnou defizou filmu su odflaknute, tak tento film nestoji ani za jedno pozretie. Dufam, ze v pripadnej dvojke sa Tony Jaa neobjavi. Bolo by to pod jeho uroven, pretoze by vsetkych zmlatil behom par sekund. 3/10. ()

Zajímavosti (2)

  • Po uvedení se KL Gangster stal do té doby nejvýdělečnějším malajským filmem a prvním, který vydělal více než 10 milionů malajských ringgitů. (Raztubyl)
  • Během psaní scénáře chodil Syamsul Yusof mezi skutečné kuala lumpurské gangstery, aby co nejlépe zachytil jejich skutečné chování a mluvu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama