Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (596)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec se to docela povedlo. Film je sice zpracován trochu zvláštním způsobem, ale rozhodně není špatný. Moc jsem od toho nečekal, ale skvěle jsem se bavil. I když je to dost předvídatelné. Svět napadnou mimozemšťani v podobě 80kových her a vláda neví, co s tím. Naštěstí má americký prezident pár nerdovských kámošů, kteří jsou v těchto hrách přeborníci. Přes počáteční nedůvěru se tedy s nimi pouští do boje a celkem se jim i daří. Hlavního nerda hraje Adam Sandler. Jeho protivníka věčného podvodníka ztvárňuje skvělý Peter Dinklage. Menší roli tam má i Sean Bean. Michelle Monaghan to v roli plukovnice Violet neskutečně sekne. Jak to skončí si asi sami domyslíte... Občas tam jsou fakt dobré hlášky. "Co tu děláte? Točíme reklamu na pivo." :D ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, a i skvělé provedení. Je zde sice hodně znát americkost, ale ta je tady vtipná a přidává pár vtipků, kterých je zde hodně a vtipných. Já jsem tyhle hry v jejich slávě nezažil, a přesto mě film bavil. Herci byli zvoleni skvěle a hudba též. Docela mi vadilo, že nikdo nezemřel nebo jsem si toho nevšiml. Což bych při válce s mimozemšťany očekával. A právě to a pár dalších logických nesrovnalostí mi zabránilo dat plný počet hvězd...75%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// PLUS: krásná pocta osmdesátkovým hrám, zábavná "Sandlerovka", parádní mix různých nápadů, líbí se mi chytlavá píseň Waka Flocka Game-Game On MÍNUS: kdyby se to bralo ještě trošku víc vážně, mohli z toho být další Transformers nebo Battleship, takto je sci-fi prvek hodně upozadněn, což je škoda, navíc chování postav se víc blíží akční komedii, ale naštěstí do trapnosti to nejde./// Shrnutí: Jestli si vybrat tento měsíc jeden film na který zajít do kina a přitom by to nemusel být letní bockbuster, doporučím tento. O to víc pokud je vám něco kolem 30-40 roku a na videohrách a herních automatech jste strávili dětství. Několik castingových kousků potom příjemně potěší. Nebýt to ve výsledku jen lehká, nenáročná letní komedie, šel bych s procenty ještě výš./// Celkem 75%/// ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Pozor, útočí na vás pixely z vesmíru... Pixely jsou typická Sandlerovina od začátku ("Paní, co děláte v tom šatníku?" odpověď: "Brečím a piju víno z bumbátka") až do konce, což se při jeho obsazení v komedii dá očekávat. Kdo mě ale naprosto vytáčel, byl ten skrček a jeho přístup ke hře, k Sereně a Marthě Stuartový. Brrr. A taky prezidentova scéna s dortíkem, parodie na britskou předsedkyni vlády... Asi už zkrátka nejsem ta správná cílovka těchto rádoby vtipných komedií. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zabudnuteľná Sandlerovka. Zmysel nedáva ani zápletkou, ani dejovými zákrutami a príliš nefunguje ani po stránke humoru. Ale najhoršie je, že zo sľubného námetu ťaží len pár samoúčelných, nielen osemdesiatkových, odkazov, ktoré sú využívané nekoncepčne a je otázne, kto ich má doceniť. Divák pre ktorého je film určený v prvom rade, to asi nebude. A keď sa ani Adam Sandler evidentne nesnaží a kreácia Kevina Jamesa ako amerického prezidenta je skôr bizarná, ako zábavná, Pixely zachraňuje len Peter Dinklage v menšej úlohe. A to žiaľ nestačí ani na priemerné hodnotenie. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu jsou vidět charaktery z klasických her  "Space Invaders", "Pac-Man", "Frogger" a "Donkey Kong", (Wade)
  • Při souboji s Pac-Manem řídí Ludlow (Josh Gad) růžové auto (Pinkiho). O chvíli později však sedí v autě modrém (Inky). (Yokolobuna)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama