Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (596)

freddy 

všechny recenze uživatele

Lidstvo by si mělo dávat pozor, co posílá do vesmíru. Může se totiž snadno stát, že když tam třeba pošleme staré videohry z osmdesátých let, objeví je mimozemšťané, budou si myslet, že jim vyhlašujeme válku a zlikvidují nás díky tomu, že se z her stane realita. Od téhle komedie jsem vlastně neměl žádná očekávání. Nejsem ani dítě, které holdovalo automatům s videohrami, i když párkrát jsem si to začátkem 90. let taky zkusil. Ale tenhle film mě sakra bavil. Možná je to tím, že režie se ujal jeden z mých oblíbených režisérů Chris Columbus, možná je to tím, že Adam Sandler v komediální roli zklame málokdy, možná je to tím, že tahle komedie je jiná, že má zajímavý a originální nápad a já nedokázal předvídat, jak se to celé bude vyvíjet. Ať mě tahle komedie zaujala čímkoliv, jsem rád, že jsem si k ní našel cestu. A mimochodem, tahle komedie dala i naději všem singl hochům, že se třeba jednou jejich virtuální láska zhmotní v reálné podobě. A tahle naděje je přece fajn. Takže i za tenhle nápad, ale nejen za něj, ode mne tvůrci schytávají plnou palbu čtyř hvězd. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Další typická Sandlerovina, tudíž dobrý nápad (převzatý), zprzněný v nudnou nesmyslnou a zcela nehumornou druhořadou hovadinu. Nechápu, proč se v tom muselo angažovat takových herců, když by stačili tak max. dva. Minimálně tak 50% filmu by zasloužilo vyškrtnout. Dal bych tomu tak ** za některé nápady a za grafické provedení, ale když si vzpomenu na Wreck-It Ralpha, je mi do breku: * ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler mi byl vždycky sympatický a jeho pózy a se svou transformaci obličejů je schopen ze své postavy udělat zábavného komedianta. Problém jsem měl s jeho nejlepším přítelem - nemám nic proti homosexuálům, podporuju tuhle "orientaci", ale zde to bylo spíš nechutný a nepřirozený. Monanghan je pastvou pro oči a samotné efekty či akční scény maj šmrnc, jen jim chybí lepší nápady. Třebaže dvě vteřiny záběru na tetris je na můj vkus málo, z takového nápadu se dalo vytěžit o dost víc. První patnácti-minutovka dá zavzpomínat na časy, kdy se chodilo ven a pak utahaný doma po večerech jsme hráli na videokazetkách. Pěkný to časy. Hlavně to má ten působivej efekt, kdy z té primitivní grafiky byly tehdy lidi naprosto vyplesklý a bylo pro ně něco takového nepředstavitelného. Graficky se hry skutečně posunuly o masivní kus (Grand Theft Auto 5, nebo Project Cars jsou definicí takových her). Hry hraju rád, dokonce tam byla i narážka při jedné střílečce, kdy hra neměla systém a vojáci se spawnovali, tak Sandler to solidně komentoval, kdy dřív u her se hráč musel snažit a dnes to jsou tupé koridorovky. Ten malej, oranžovej chodící "pomeranč" byl strašně roztomilej a chtěl bych ho mít doma. Bylo to i možná trošku delší, než by se slušelo. Důležitý však je, že SPOILER: Sean Bean přežil. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Pixely, Pixely, všade samé Pixely! Sľubný námet oživiť arkádové klasiky v hranom filme, no bohužiaľ silne nevyužitý a to je tá najväčšia slabina filmu. Všetky tie hry som síce v útlom detstve hral, ale v Pixeloch sa nedostavil nijaký pocit nostalgie, ani to nebola výrazná pocta starej generácii hier, ani nič iné (ale zase si tu zahrajú i Last of Us akoto Playstation exkluzivitu). Namiesto toho sú všetky osemdesiatkové odkazy využívané samoúčelne a viac menej sa z Pixels po chvíli stáva samoúčelný digitálny bordel, v ktorom postavičke z hier útočia na Zem, ale v princípe je jedno, či tam pobehuje Pac-Man, Donkey Kong alebo by ich nahradila nejaká iná CGI postava. Na druhej strane to nie je také neznesiteľné ako som po traileroch čakal a niekoľko podarených momentoch sa nájde. Našťastie ubudol aj typický Sandlerov trápny humor a Pixely namiesto toho, aby chceli byť streštenou komédiou sú skôr takou akčnou jazdou pre celú rodinu. Hýria farbami, neustále sa v nich niečo deje a celkom slušne šľapú po celú stopáž. Teda samozrejme v prípade, že sa divák oprostí od toho, že to celá nedáva zmysel, ani čo sa týka pravidiel hry, ani v zápletke, ale niečo podobné je vo filme s takouto uletenou zápletkou úplne zbytočné riešiť a snáď nikto nechce, aby počínanie tých oživených videoherných postavičiek fungovalo na nejakej logike. Vo výsledku tak neškodná oddychovka pre celú rodinu hravo znesiteľná na nedeľné popoludnie, pri ktorej najviac zamrzí, že zo sľubného námetu nedokázala vyťažiť nič viac ako zabudnuteľný film na jedno použitie a pri ktorej najviac zabavia záverečné titulky počas ktorých sa celý film prehrá v 4-bitovom móde :-) CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se docela těšil,protože spojení pixelových postaviček z her 80.let a Adam Sandlera coby hlavního hrdinu mě určitě lákala.Nakonec jsem dostal docela slušnou zábavu a pár skvělých hlášek.Jinak ale nic moc.Musím tedy říct,že vytvořit digitálně tento film muselo dát hodně práce(výsledek za to určitě stojí).Objevili se zde i potrhlý prezident v podání Kevina Jamese,dále například Michelle Monaghan a Peter Dinklage.Kdyby konec domysleli trochu lépe,rozmýšlel bych se nad lepším hodnocením.Takto si film odnáší pouze lehce nadprůměrné hodnocení 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Při souboji s Pac-Manem řídí Ludlow (Josh Gad) růžové auto (Pinkiho). O chvíli později však sedí v autě modrém (Inky). (Yokolobuna)
  • S ohledem na lukrativní čínský kinotrh byly z filmu vypuštěny zmínky o komunistickém e-mailovém viru a napojení hlavního zlosyna na čínskou vládu. (raininface)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama