Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (435)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM LORD CHARLIE MORTDECAI, A TENHLE FANTASTICKÝ ZÁZRAK, JE MŮJ KNÍREK…“ /// Přihřátej Depp a hromada lidí bez smyslu pro humor – tím (výjimečně) nemyslím obecenstvo. Jediná fajnová postava je Jack, mezi nímž a Saturninem bych volit nechtěl. Film může lákat maximálně na jména v titulkách, páč zápletka je vo ničem. Značka Johny Depp jde pomalu (ale jistě) do hajzlu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihy, který napsal Kyril Bonfiglioli, neznám. 2.) Zjišťuju, že jsem asi přihřátej. 3.) Thx za titule ,,arilka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná! Johnny, Ewan a Gwyneth v jenom filmu. To je až k neuvěření, jak byli sehraní a hodili se k sobě jak charakterem postav, tak i přirozeně. Musím, ale ještě o něco více vyzdvihnout Johnnyho výkon s jeho knírkem, který byl opravdu vynikající. Přesně takový Johnny mi chyběl. Plný šarmu, vtípků a vtipných grimas. Výborný příběh! ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Když se tak zpětně ohlédnu po svých komentářích a v některých případech zanalyzuji jejich až nelidskou délku, napadá mě jediná otázka - čte ty moje hovna vůbec někdo až do konce? Nebo si tady můžu beztrestně plácat kdejaký píčoviny? To se sice asi jen tak nedozvím, ovšem na druhou stranu, proč bych si nemohl komentář proložit třeba receptem na gulášovou bábovku dle Ládi Hrušky? Vždyť je to nakonec stejně všem u prdele, co si tu jeden mentál osaměle blábolí, takže proč ne. Do středně velké misky vložíme dva kilogramy krájené cibule, jeden pytlík gumových medvídků, čtyři vajíčka, vše podlijeme kapkou nitrobenzenu a obsah misky pořádně promícháme záchodovou štětkou. Jak již můžete odtušit z mého hodnocení, nedopadlo to úplně podle mých představ. Trošku mne mrzí, že se můj oblíbený modrooký blondýn upsal takové nevýrazné slátanině bez ladu a skladu. Misku s řádně promíchanou směsí vložíme na parapet za okno a necháme 30 - 40 minut volně ležet, protože proč ne a mezitím se můžeme jít třeba podřezat. Ovšem není to problém jenom pana Ewana, to rozhodně ne, svůj dokonalý herecký um této nevydařené taškařici propůjčil například i Johnny Depp, což od takového velikána rozhodně zamrzí. Po čtyřiceti minutách necháme mírně podusit manželku a poté bábovku jemně dochutíme tabákem. Komediální vložka není ani zdaleka tak grandiózní, jak se nám snaží šibalsky naznačit samotný název filmu, ba naopak nefunguje prakticky v žádném ohledu a pokud už ze sebe vyloudíte nějaký menší úsměv, bude to v podstatě spíše z lítosti. Do misky následně nasereme a vršek ozdobíme pažitkou. Jednoduše řečeno, film mě výrazně zklamal, a to i navzdory excelentnímu hereckému obsazení, které zkrátka ne vždy musí znamenat kvalitu. K hotovému jídlu podáváme okenu, nebo jiný vychlazený nápoj. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při troše fantazie by se dalo říct, že Depp se snaží být něco jako popletený inspektor Clouseau a Bettany je jeho Kato (s tím rozdílem, že agresivitu nesměřuje na svého pána). Pak platí, že je to grandiózní čípovina plná nadavování a vracení.. Až se Johnny zpětně ohlédne za kariérou, na všechny ty podnapilé piráty, zmalované kreatury a rádobyvtipné postavičky zažívající eskapády, přizná si, že nejzajímavější býval v rolích obyčejných lidí.. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Obávám se, že bych měl přitvrdit, má drahá. - Prosím? - S tvým dovolením, samozřejmě." Moje první projekce 2015. Nečekal jsem nic a krásně jsem si film užil. Mortdecai připomíná Růžového pantera (2006), nebo spíš je to americký Panter se vším všudy. Absurdní a situační humor v tom nejlepším možném kabátku. Navíc s vytříbeným obsazením. Johnny Depp zběsile (a už i klasicky) přehrává, Ewan McGregor v parádní roli agenta MI5 a objeví se dokonce na minutku i Jeff Goldblum. Pak se samozřejmě musí i zmínit Gwyneth Paltrow, protože její role vnesla do filmu i trochu půvabu. Grandiózní případ je přesně ten typ komedie, nad kterou se nemá přemýšlet, ale naopak si to užít se vším všudy. Tak jako v případě Pantera je zde na pořadu absurdita i místy nechutnost scén. Nicméně Mortdecai umí, svou délkou nenudí a i do konce zbyde pár gegů a humoru. Samozřejmě vždy to může být lepší, ale je zbytečné kritizovat Mortdecaie za to, že se jen snaží jít v zajetých kolejích. Johnny Depp je prostě k sežrání a jeho "Jocku..." je i po několikáté stále k smíchu. Ano já jsem spokojený. Neumím si představit, jaké bude moje reakce po druhém zhlédnutí, ale napoprvé v kině to bylo skvělé. (80 %) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • „Nemiř na mě tou věcí.“ řekne Johanna (Gwyneth Paltrow) na konto Mortdecaiova (Johnny Depp) kníru. Stejně se jmenuje první kniha, ve které se Charlie Mortdecai objevil. (D.Moore)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama