Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mortdecai je úplně stejný jako jeho knižní předloha: neuraz, nenadchne. A stejně vnímám i herecké obsazení, prostředí (trapné přelétávání z jednoho místa do druhého s podivnými záběry hlavních měst) a zápletku samotnou. Mortdecai mě nebavil tolik, jako mě bavil Mortdecaiův sluha Jock a všechny ty jeho nadržené sexy kočičky, které se kolem něj motaly. Johnyho (ach, pardon, Mortdecaiovy) vtípky mi připadaly stejné jako v jiných Johnyho filmech. On už je zkrátka parodie sebe samého. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má jakous takous krimi zápletku, ale podstata filmu se upíná na velmi neorotodoxní postavy příběhu. V prvni linii je Charlie Mortdecai, kterýho by těžko někdo mohl zahrát lépe neý Johnny Depp, který v tom lidským panoptiku hraje první housle. Jeho filmová manžellka Johanna je až nechutně krásná, ale taky tak trošku z jinýho autobusu. Samostatnou kapitolou je pak sluha jménem Jock, který zřejmě chodil na kurzy přežití s James Bondem a panem Rambem, nicméně je oddanost Charliemu je až pervezní a pak je tu celá galerka roztodivných ganerů a gauneříků z nichž jeden je zcela posedlej koulema. Největší šmak nastává, když tyhle figurky spolu začnou komunikovat, to pak začínaj velmi netradiční humory, asi nejlepší je scéna Charlieho v hotelu v USA. Od nahlášení u recepce až po telefonát se ženou jsem jí celou prosmál. Je to zvláštní druh humoru, který půjde těžko převíst do dabingu (scéna kdy Charlie vysvtěluje své ženě proč má v ruce kozu cizí ženský ), ale který je natolik jedinečný, že jsem si ho postupně velmi oblíbil. Já a pánové, Gwyneth nám stárne do krásy až to hladí oči. Některým uživatelům bych doporučil, aby už přestali žrát suchary, leze jim to totiž na mozek. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem sledovat celé naráz. Tohle je pitomější než kniha, a to je co říct. Ona ani kniha není moc vtipná a dějová, ale tohle je prostě naprostá nuda. Vtipy jak pro kojence s občasným vtipem pro puberťáky (sluhovy zálety), dějová linka mizerná, a ani Gwyneh už to holt tak nesluší. Navíc nesnáším voice over, když jde o film, a ne rozhlasovou hru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by mohlo lépe vystihovat tento film než již trošku ohrané tvrzení - Johnny Depp se pitvoří přesně tak, jak to milují jeho fanoušci a nenávidí kritici a odpůci. Je to tak, od dob Jacka Sparowa Johnny přehrává stále to samé dokola, ovšem přiznám se..jsem fanda a stále mě to vesměs baví. A jelikož takových ztřeštěných komedií není mnoho, nakonec jsem, hlavně kvůli super obsazení odhodlal těsně až ke čtyřech hvězdičkám. PS : Open your balls! (ať už to znamená cokoliv) PPS : Ačkoliv Paula Bettanyho nemám rád nijak extra, zde to byl můj nejoblíbenější charakter a jeho neochvějně odhodlaný komorník Jocke mě bavil až do konce a díky němu tedy nakonec uděluji 70% ()

GodComplex odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha co to je??? Neco tak absolutne priserneho uz jsem dlouho nevidel. Komedie, ktera neni ani vzdalene vtipna. Naprosto tragicky Johnny Depp v hlavni roli, ktery je neuveritelne trapny a otravny k nevydrzeni, jde to s nim z kopce. Proc tohle vlastne nekdo natacel? Proc v tom hrajou vsichni ti herci? Copak uz podle scenare neni jednoznacne, ze tohle nema smysl? Dokoukat to bylo utrpeni. Po dlouhe dobe cistokrevny odpad. 0/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • „Nemiř na mě tou věcí.“ řekne Johanna (Gwyneth Paltrow) na konto Mortdecaiova (Johnny Depp) kníru. Stejně se jmenuje první kniha, ve které se Charlie Mortdecai objevil. (D.Moore)
  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama