Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 163)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington ještě neřekl poslední slovo. Ze začátku sice velmi zdlouhavé dobrodružství postaršího prodavače a těžce se to k něčemu prokousává, ale jakmile se to rozjede a Denzel se dostane k nějakému útoku, je to fajn. Režisér Antoine Fuqua si dal záležet zejména na akci a spolu se skvělým soundtrackem se mu to neskutečně povedlo. Denzel je i v šedesáti neskutečně cool a zpomalovačky mu sedí. Možná bych film trošku zkrátil, ale jinak fajn...Za mě skvělých 70%...[24.9.2014_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Denzel a kutilské techniky, které by vám Přemek Podlaha rozhodně neporadil, anebo taky prequel Muže v ohni, jehož jedinou chybou je, že Fuqua není Scott, tudíž to pomalé budování děje je spíše otravně zdlouhavé (ze 135 minut je cca 20 za trest) a délka zpomalovaček dlouze za hranicí absurdna. 3 a ½. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm everyone - and no one. Everywhere - nowhere. Call me... Clockman.“ Komiksový hrdina se stopkami, co decentní pivní cejchou a kostýmem obsluhy hobby marketu maskuje své dovednosti (klidně bych se ho bez okolků zeptal, kde mají hmoždinky).. Fuqua, snad i inspirován stejnojmenným seriálem z 80.let, zvolil hlavně zpočátku rozvážnější, dalo by se říci až staromilské tempo a bylo to ku prospěchu věci. Polemika nad provařenými klišé, nadužíváním detailů či teatrálními zpomalovačkami může být na místě, jenže děduška Denzel je neskutečný válec, kterému tu klidnou sílu a noblesní nadhled bez problému věříte. Když si v restauraci porovnává s úhlavním nepřítelem délku přirození ve stylu Mannova Heat nebo když posunuje po stole skleněné lebky jako karty smrti, nedá vám to nesmát se pod vousy. Apropo, když už byl Equalizer na konci tak v ráži, mohl zaskočit za Vladimírem Vladimirovičem a udělat to tak, aby i na kanále Rossija 24 uvedli, že ve své kremelské koupelně uklouzl na mýdle.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Upřímně? Když jsem na tomhle filmu byl v kině s kámošem, tak jsme oba po skončení byli spokojeni, dokonce jsme se shodli, že vhodnější název pro tenhle film by byl "Denzel Washington kráčí ve slow motion a vypadá přitom cool", ale že ani to nám nevadilo. Zkrátka spokojenost. Jenže teď, když tenhle film hodnotím pár týdnů tomu, už si nemůžu vybavit nějakou silnější scénu, nebo lepší hlášku. Tohle ale není problém Denzela, nýbrž režiséra, protože čím víc se snažím vzpomenout na nějaké konkrétní scény, tím víc si uvědomuju, že tenhle film je neskutečně rutinní práce. Když jsem si pak prošel režisérovu filmografii, tak mi přišlo, jako by se od snímku Training Day hledal (světlou výjimku tvoří film Olympus Has Fallen) a já jako fanoušek akčního žánru můžu doufat, že se brzy najde a naservíruje nám nějakou tu akci s pořádným příběhem, jak bylo jeho zvykem. 60 %. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Z Chloëmydie roste rozkuřovačka měsíce. Ivan byl očerněn. Denzel obělen. Uvěřitelné asi jako Pučálkovic Amina. Osobně si myslím, že filmy podobného ražení mohou být spouštěčem konání tzv. osamělých střelců. Lidé si - tak nějak bez výjimky - lebedí v pocitech vlastní neomylnosti a spravedlivosti mezi nespravedlivými. Při pohledu na nečekaně vydařené konání nepravděpodobného hrdiny pak, v kombinaci s vlastními frustracemi, může načatý exemplář pocítit potřebu si také zablbnout a urvat trošku toho obdivu čtrnáctiletých kurviček či obstarožních pokladnic z mauntfýldů. I tak jsem se hezky pobavil. Kladivo již mám. Stopky též. Odhaduji vás na šestnáct vteřin. Ale máte šanci se napravit... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 101,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 192,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama