Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 163)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemám moc času, takže Vy nemáte žádnej." Rád sleduju při práci týpky, kteří se v poklidu odněkud vynoří, rozporcujou libovolnej počet nepřátel a zase v tichosti zmizí. A tenhle McCall je vůbec skvělej. Kdyby totiž chtěl, tak by elegantně vyskočil z regálu, vstoupil by hlavním vchodem do Kremlu, zavřel by celou GRU do mrazáku, sežral by Putinovi ranní pirožky a pak by se šel zase schovat za vystavenej křovinořez. On je zkrátka až příliš dokonalej, ale vzhledem k jeho předvedeným bojovým technikám ho raději nebudu hanět a vychytrale přenesu svou kritiku na ostatní nevýrazný zaměstnance, jelikož těch se v zásadě nebojím. I když i ten mnohalibrovej sekuriťák vypadal nebezpečně a mohl by mne sníst, ale pořád je to lepší než nechat si okysličit mozek vývrtkou. Takže, milej McCalle, nemáš-li do čeho píchnout, vrtnout či střelit hřebík, tak ti pošlu pár adres, kde o slušnýho člověka zaručeně nezakopneš. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř z OBI. Respektive taková hobby verze Muže v ohni. Denzel jako supehrdina, který si vystačí s vrtačkou. letlampou a ostnatým drátem, pod Fuquovým drsným dohledem, jenž je někdy starosvětsky syrový, jindy spíš kutilsky srandovní. Koketérií s archaickým stylem trošku připomíná Jacka Reachera - tohle ale nechytlo. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Všímáte si, jak v nové studené válce nasadili amíci do boje FILM? No, heleďte, v jednom vám odklidí Šu-Lina z KLDR a v jiném zas americký černoch, resp. afroameričan, resp. Barack Obama, vlastnoručně rozhodí batinky zlým Rusákům. Tak, pochopili tenhle vzkaz? Obama, v mistrném podání Danzela Washingtona (samozřejmě), se vydá až do Moskvy, kde čeká, jestli se nějakej zkurvenej hajzl jenom pohne, aby je rozstřílel do posledního kreténa. No nic, povídám, to zas v Obi mají skladníci o čem přemýšlet. A bude to stačit, ptám se já. A co na Fugua Fuka? A co Jan Pleskač? A co Barack? Komu tím prospěje? Druhé straně? Film mě do půlky poněkud nudil, moc se mluvilo a málo psalo domů, ale pak přišla první bourneovská akcička, a já byl spokojen, ale devatenáct vteřin je i na mě málo. Pak to mělo spíše sestupnou tendenci a závěrečný fajt... Tam už jen chybělo, aby Denzi Washi vzal do ruky motorovku a zvolal na toho tlustýho sekuriťáka: " Gimme some sugar, baby!" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm everyone - and no one. Everywhere - nowhere. Call me... Clockman.“ Komiksový hrdina se stopkami, co decentní pivní cejchou a kostýmem obsluhy hobby marketu maskuje své dovednosti (klidně bych se ho bez okolků zeptal, kde mají hmoždinky).. Fuqua, snad i inspirován stejnojmenným seriálem z 80.let, zvolil hlavně zpočátku rozvážnější, dalo by se říci až staromilské tempo a bylo to ku prospěchu věci. Polemika nad provařenými klišé, nadužíváním detailů či teatrálními zpomalovačkami může být na místě, jenže děduška Denzel je neskutečný válec, kterému tu klidnou sílu a noblesní nadhled bez problému věříte. Když si v restauraci porovnává s úhlavním nepřítelem délku přirození ve stylu Mannova Heat nebo když posunuje po stole skleněné lebky jako karty smrti, nedá vám to nesmát se pod vousy. Apropo, když už byl Equalizer na konci tak v ráži, mohl zaskočit za Vladimírem Vladimirovičem a udělat to tak, aby i na kanále Rossija 24 uvedli, že ve své kremelské koupelně uklouzl na mýdle.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Muž v ohni a Mé druhé já, přičemž - jak už to tak u kopií bývá - je Equalizer horší. Zpomalovačky jsou k smíchu, příběh buď netuší, o čem chce vyprávět, nebo se snaží za každou cenu překvapit (každopádně působí nesourodě), záporák to s blazeovaností přehání a nebýt v hlavní roli Denzel, člověk by mu tu touhu po zlepšení světa nevěřil. Nemluvě o tom, že je hrdina až příliš nadčlověk, než aby se o něj byť na okamžik mohl divák skutečně bát (kam se chce dostat a ke komu, tam se prostě dostane, logika/nelogika). Nenudí to, je třeba ocenit nekompromisní styl a ve finálním fightu mezi regály geniální song Zacka Hemsyho, ve výsledku je to ale pořád JEN odvar z toho, co už jsme viděli jinde a lépe. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Denzel Washington (Robert McCall) bol tak ohromený prípravou režiséra Antoina Fuqua, najmä myslením postavy počas každej scény, že povedal režisérovi, aby si rovno zahral hlavnú úlohu namiesto neho. (Arsenal83)
  • Denzel Washington (Robert McCall) v rozhovore priznal, že spočiatku sa zdráhal zapojiť sa do tohto filmu, pretože bolo ťažké nájsť režiséra vhodného pre túto prácu. Hoci ho potešilo, že konečným výsledkom bol kasový trhák, netajil, že tento film natočil len kvôli zmluvným záväzkom. (Arsenal83)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 101,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 192,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama