Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 163)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

96 hodin + muž v ohni x 2 a dostanete Equalizér!!Denzel Washington ve formě více než kdy jindy a dostává Evilphoenixového Oscara, za nejlepší herecký výkon v Akčním filmu( Ikdyby celý film seděl pouze na toaletě, tak to má koule). Jeho sympatie, pohled, charisma, zručnost,vynalézavost, pozornost,vojenské schopnosti a smrtící likvidace Vás budou pronásledovat po celý film. Co je zde třeba vychválit ? Vynikající kameru a slow motion efekty při akčních scénách silně konkurující Akčním Korejským filmům (viz. nejlepší exploze, která kdy byla ve filmu natočena) Perfektní scénář a dialogy, za celý film máme možnost uslyšet hojné množství hlášek a mouder, že při příští projekci koukám s papírem a tužkou. Záporák, tedy hlavní bad ass je správně chytrý, chladný, hrozivý a nekompromisní mafijní boss,takže byl bezpochyby klíčovým faktorem k úspěšnosti filmu. Akce je noblesní a tak zřetelná, že na ní můžete skoro dosáhnout a šáhnout si. Závěrečné půl hodinové finále bylo krvavější než lec jaký horor, kdo má rád pasti a krev, příjde si na své jako já. Ve filmu umřelo více lidí, než počet filmů, které jsem za rok 2014 zhlédl a málo jich nebylo !! 100% Inteligentní, temná a násilná Revenge jízdá jaká zde dlouho nebyla. Kdo film poníží letí z přátel Without Mercy! Top 3 movie of the year. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Marton Csokas čoby cynický sociopat s geniálnym inštinktom a inteligenciou hodnou Hanibala Lectera takmer zatienil hlavného hrdinu,čomu som po zhliadnutí tohto akčáku veľmi ťažko a najmä veľmi nerada uverila.Denzel je moja najväčšia láska a vášeň,nebyť však parádnej ,,podívanej"na jeho dokonale vyšinutý filmový proťajšok,štyri hviezdičky by neboli.Faqua mi neukázal nič,čo čo som už stokrát nevidela v iných filmoch,takže nemám veľa dôvodov sa tu rozplývať.Neodpustím si však tradičnú poklonu Denzelovmu nestarnúcemu sexapealu a šarmu.Tá neodolateľná sexi chôdza a nádherný úsmev ma dostanú ešte aj za dvadsať rokov. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mal som dojem, že Denzel už v akčnom žánri nemá čo ponúknuť, ale Fuqua z neho vyžmýkal posledné dávky charizmy, čo v podstate zachraňuje celý film. Fuquova rutinérska réžia nabrala smer k poctivejšie odvedenej práci a aj keď je to stále popcorňák, nepostráda to atmosféru, skvelú kameru a dobrý strih. Za mňa spokojnosť, aj keď to mohlo byť menej rozťahané. 85%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Všímáte si, jak v nové studené válce nasadili amíci do boje FILM? No, heleďte, v jednom vám odklidí Šu-Lina z KLDR a v jiném zas americký černoch, resp. afroameričan, resp. Barack Obama, vlastnoručně rozhodí batinky zlým Rusákům. Tak, pochopili tenhle vzkaz? Obama, v mistrném podání Danzela Washingtona (samozřejmě), se vydá až do Moskvy, kde čeká, jestli se nějakej zkurvenej hajzl jenom pohne, aby je rozstřílel do posledního kreténa. No nic, povídám, to zas v Obi mají skladníci o čem přemýšlet. A bude to stačit, ptám se já. A co na Fugua Fuka? A co Jan Pleskač? A co Barack? Komu tím prospěje? Druhé straně? Film mě do půlky poněkud nudil, moc se mluvilo a málo psalo domů, ale pak přišla první bourneovská akcička, a já byl spokojen, ale devatenáct vteřin je i na mě málo. Pak to mělo spíše sestupnou tendenci a závěrečný fajt... Tam už jen chybělo, aby Denzi Washi vzal do ruky motorovku a zvolal na toho tlustýho sekuriťáka: " Gimme some sugar, baby!" ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvě věci mám k filmu. Nedokázal jsem se emočně vůbec přiblížit k hlavnímu hrdinovy. McCall působí tak suveréně, až není šance v něm vidět člověka a to při vši úctě k hereckému umění Denzela Washingtona, který opět podává velmi zdařilý výkon. Druhá věc, která mně nepřišla vůči mně fér, byla závěrečná akčňárnička v Bauhausu. Kdysi jeden moudrý pán řekl, budiž světlo a bylo světlo a toho by jsme se měli všichni držet a když říkám všichni, tak tím myslím všichni, pane Fugua a ne že nám půlku závěrečného fightíku hodíte do tmy s hudbou jakože artíček. Přes to všechno si však Equalizer nezaslouží abych si na něm trénoval činnost kata mydláře. Má tempo, skvělé společné scény Denzela s Martonem ve kterých se nešetří drsňýckým charismatem a akcička je tady taky docela za fešandu. Mám dojem, že Přemek Podlaha bude docela čumět, k čemu všemu může Béda Trávníček využít zahradnický náčiní. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • V úvodu filmu čte Robert McCall (Denzel Washington) knihu od spisovatele Ernesta Hemingwaye s názvem "Stařec a moře". Kniha je o rybáři zápasícím s obrovským mečounem, a právě veliký mečoun visí ve filmu nad postelí zkorumpovaného policisty, kterého McCall dusí výfukovými plyny v autě. (FTP)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2014 na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Během noční procházky se Teri (Chloë Grace Moretz) zeptá Roberta (Denzel Washington) na knihu, kterou zrovna čte. Robert zmíní knihu, ve které hlavní postava věří, že je rytířem v lesklé zbroji, ale žije ve světě, ve kterém už rytíři nejsou. Naráží tím na knihu „Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha“ od Miguela de Cervantese y Saavedry, ve které se chudý šlechtic okouzlen rytířskými příběhy vydává do světa, kde čelí mnohým bizarním situacím, ve kterých se láme skutečnost a jeho pokřivené vnímání ušlechtilého, rytířského světa. (LucasAbelle)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama