Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor George Felse řeší vraždu arogantního milionáře spáchanou ve vyhlášené restauraci... Detektiv Felse (P. Haničinec) vyšetřuje smrt pivovarského magnáta Armigera. Felsův sedmnáctiletý syn Dominik (D. Schneider) zaslechne, že hlavní podezřelou je ideál jeho snů, krásná Kitty Norrisová (L. Śafránková). Má o ni obavy a připadá mu, že otec postupuje pomalu. Rozhodne se vypátrat vraha sám. Zjistí, že Kitty a mladý Armiger (P. Štěpánek) byli rodinami tlačeni k tomu, aby svatbou spojili dva pivovarské trusty v jeden mamutí podnik. Mladý Armiger ale sňatek odmítl a zaplatil za to vyděděním. I on se stane podezřelým. Dominik svou horlivostí několikrát naruší práci svého otce, ale nakonec mu právě on pomůže pachatele odhalit...
Televizní adaptaci románu britské spisovatelky E. Petersové v režii P. Háši dominují výtečné herecké výkony a určitě potěší milovníky klasické detektivky i po více než třiceti letech od svého vzniku. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyla přemoudřelá postava Dominika zahraná protivným nemehlem Davidem Schneiderem a kdyby chování zbylých postav dávalo alespoň trochu smysl, tak by to i tak byl špatný film. Jediná zajímavá věc je na něm námět. Bohužel jeho potenciál udusil idiotský scénář a stěží průměrné až podprůměrné herecké výkony, s čestnými výjimkami Petra Haničince a Libuše Šafránkové. Vyloženě k naštvání také bylo, že se nakonec záhada obrazu přešla jen tak bez vysvětlení. To se v kriminálkách stávat nemá. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Poutavý i napínavý příběh začíná v čekárně u lékaře, kde se student Dominik setkává se svou platonickou láskou Kitty. Záhy se mladík doví, že je Kitty podezřelá z vraždy, kterou vyšetřuje jeho otec, inspektor Felse. Aby svou vyvolenou zachránil, pátrá po skutečném vrahovi (i přes otcovu nelibost a zákazy) na vlastní pěst, což se mu málem stane osudným.... Výborně obsazená detektivka pochází z pera britské spisovatelky Ellis Petersové (alias Edith Pargeterové), proslulé mj. 20tidílným cyklem detektivních příběhů z raně středověké Anglie s postavou "Sherlocka Holmese XII. století", benediktinského mnicha bratra Cadfaela. Za svou třetí detektivní knihu Smrt a blažená paní (1962, česky 1963) získala autorka prestižní cenu Edgar. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadaná televizní detektivka s nezastíraně západním prostředím, kulisně realizovaným anglicky psaným plakátem, jednou plechovkou kokakoly a oknem otevíraným nahoru. Pak už tu je ústřední dvojka zásadně ztvárněná Petrem Haničincem a Janou Hlaváčovou, pikantně na opačných stranách barikády. Columbovskou roli si Haničinec střihl zjevně s chutí, baloňák má sice o pár čísel větší, ale nebojí se představit svou civilní tvář. Pochybuju, že Haničince v jiném filmu uvidíte žádat sendvič. ;-) No a odpočívat po práci v saku a kravatě, na to musím mít člověk fakt náturu. Zajímavé, ale slabé. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ani zábavné, ani dramatické. Haničinec se celou dobu tváří, jako by mu zabili babičku, Štěpánek jako vždy hysterčí a kdykoli je na scéně mladej, nedá se na to dívat - nejen kvůli nemožnému Schneiderovi, tato postava je prostě trapná. Možná kdyby ji pojali tak, aby by se dalo věřit, že klukovi je teprve 16, tak by se to dalo snést. Jediné, co tady stálo za vidění, je Regina. Tak jasně, Hlaváčová s Libuškou taky. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Autor: Ellis Peters Mladistvý, všestranně nadaný student, syn detektiva, odhalí vraha bezohledného podnikatele, surového i k vlastní rodině. Ujal se pátrání, aby zachránil z vraždy podezřelou dívku, do níž se zamiloval. Tato jeho první láska, plná pubertálního zmatku tvoří druhou, podružnější linii románu anglické spisovatelky a překladatelky české prózy a poezie. ()

Galerie (4)

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama