Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schimanski spolu s Hänschenem mají dohodnutý výlet na ryby, ale Hänschen ještě musí uzavřít nález těla mladé ženy v areálu bývalých duisburských hutí. Když tam dorazí Schimanski, aby bývalého kolegu vyzvedl, všimne si jednoho detailu na oběti, který mu okamžitě asociuje jeden nevyřešený případ z jeho minulosti. Nechá tedy Hänschena rybařit samotného a pouští se do vyšetřování. Při tom rozkrývá starou historii křivd a bolesti mezi postavami s vazbami na bývalý podnik duisburských hutí. Současně navíc musí Hänschena instruovat stran rybářských technik a doma se mu usídlil spirituální terapeutický spolek, jehož je Marie-Claire členkou. Hlavním motivem epizody je melancholie vůči starým časům a historie ve smyslu nikoli velkých dějin, ale malých osobních událostí a míst, která se k nim pojí. Projekční plochou těchto témat se stává komplex bývalých duisburských železářských závodů. Ty byly po ukončení činnosti v osmdesátých letech proměněny na veřejný industriální park. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 15, celkově už 44. Schimi se probudí na zemi, protože se mu zdálo, jak létal na rogalu, jak končil poslední díl původní série Místo činu - Případ Schimanski (1991). Už jsou z nich dědkové, Schimi jede vyzvednout Hanschena a jedou spolu do Holandska chytat ryby, tak to začíná a tak to i končí. Na začátku je nalezena mrtvá nevěsta na šachtě, kde už probíhají jen prohlídky. Postupně se ukáže, že už po potratu nemohla mít děti a že tak trochu dealovala, aby si mohla pořídit kadeřnictví. Opět se to prolíná s jedním starým Schimiho případem. Tentokrát je tam hodně nostalgie za zavřené ocelárny a tohle už je ze současnosti, je to poznat podle řady policejních Passatů 6. generace. I Hunger už v něm jezdí, odložil staré Mondeo. A Hanschen nakonec chytí opravdového macka kapra. 6/10 ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi zavzpomíná na staré dobré ale pěkně drsné časy starého Duisburgu kde pece a lidé od nich dřeli a byli na to náležitě hrdí. Povedený díl kde si Horst vyjede na ryby s Henschenem. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama