Reklama

Reklama

Vášeň

  • USA Passion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá žena, která pracuje v byznysu, se vydá na cestu pomsty poté, co jí její šéf a mentor ukradne její nápady. (Rosaviva)

Videa (3)

Trailer

Recenze (139)

H34D 

všechny recenze uživatele

Špětka Lynche, snad i špetka Cronenbergova Crashe, sice menší propracovanost, kdy pocit chytrosti díla a mindfuck momenty jsou navozovány poměrně jednoduchými prostředky, ovšem na druhou stranu i během "mimoňských" pasáží je zachována svižnost a intenzivní tempo (narozdíl od některých filmů Lynche). První polovina je fascinující díky kombinací skutečně působivých emocionálních momentů a několika stupidních výstřelků, které s nimi natolik kontrastují, až divák polemizuje, zda se jednalo o úmysl, či nikoliv. Herecké duo McAdams a Rapace je fantastické, charakter Christine mrazivě krutý, až z něj jde strach, Isabelle však také skrývá mnohá překvapení. Ženské intriky a manipulace svou působivostí zakrývají jinak obyčejnou dějovou kostru, nejslabší místo filmu se nachází v rovině vyšetřování, nicméně závěr svou nejednoznačností příjemně vybízí k zamyšlení a připouští i zcela jiný než racionální a logický výklad filmu. 7/10 ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto filmu je, že působí hrozně levně. Jinak si myslím, že atmosféra je hlavně první hodinu velmi dobrá, o nějakých telenovelách, jak tu někteří píší, nemůže být ani řeč. Jen mi příde, že režisér takové velikosti mohl pro svůj projekt získat trochu více peněz, scénář ani myšlenka (až na ten překombinovaný závěr) nebyly špatné, jen tomu chyběl WTF moment, který by nějakým způsobem vytáhl snímek z průměru. Takto to bude snadno zapomenutelný film. Bohužel. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že filmy, ve kterých nevím, na čem jsem, nemám upřímně rád. A přesně právě tuto hru s divákem rozehrál Brian de Palma v Passion, snímku, který se sice slušně rozjede a zhruba až do poloviny mě držel v příjemném napětí a očekávání, až do jaké míry se bude vyvíjet vztah a rivalita mezi dvěma ústředními hrdinkami, ovšem právě po těch pětačtyřiceti minutách se poměrně slušně rozehraná žánrovka změnila v něco, co se mi ani trochu nezamlouvalo, neboť režisér začal z ničeho nic vymýšlet takové kokotiny, že jsem přesvědčen, že nejen mě přestala brát hlava, o co se tam tvůrci vlastně pokoušeli, čeho chtěli dosáhnout. No, ničeho jiného, než zmatku a spousty otazníků to každopádně nebylo. Něco se stalo, načež to bylo střihem do další scény popřeno, aby se to po chvíli zase vrátilo zpět, náhle se vynořil někdo, kdo už tam dávno neměl být, postavy se chovali chvíli tak, pak zase jinak, no bordel jako blázen a jak jsem zmínil na začátku, jakmile nevím, na čem jsem, ať to táhne celé do řiti. Závěrečná scéna pak tomu nasadila korunu úplně, a já jsem upřímně litoval stráveného času u této popleteně překombinované podívané. Jinak mi tu naprosto chyběla i atmosféra, stylově to bylo též zcela o ničem, napětí sice přítomno bylo, ale o jeho funkčnosti by se dalo diskutovat, a tak vlastně o jediném pozitivu, v souvislosti s tímto filmem, se dá hovořit o působivém obsazení dvěma velice výraznými a herecky skvělými divami, Rachel McAdams a především mou superoblíbenkyní Noomi Rapace, díky kterým se na to alespoň dobře koukalo, jinak ale skutečně hlavně díky záměrně, opakuji záměrně! zmatečné druhé polovině mě to fakt celé nebavilo a v podstatě závěrečnou pointou až nasr…, naštvalo :-). ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Dafuq roku. McAdams i Rapace se do rolí vůbec nehodily, těžce přehrávaly, postavy mezi sebou hrajou subhry subher her, vyprázdněné dialogy jak z Rodinných pout (hlavně ty konce firemních porad). ALE! Tentokrát to vůbec nevadilo, smál jsem se tomu a zároveň jsem byl poměrně napjatý. Konec byl tak over the top, že ani nechci řešit, co bylo jak. To si nechám, až na příště. (EROTICKÝ thriller to teda rozhodně není) 65% ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Kto trosku pozna tvorbu Briana De Palmu toho nemoze tento film nicim prekvapit. Dobra praca z kamerov, velmi dobry strih. A vyborna praca z hercami. McAdams vyborna a Rapace tiez. Filmu vask chyba nieco co by nieco co by ma prinutilo zamysliet sa. Nenudilo ma to ale druhy krat by som to uz asi nedopozeral. De Palma natocil ovela lepsie filmy. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

  • Podľa Briana De Palmu hlavné herečky pricestovali do Berlína týždeň pred začiatkom natáčania, aby preskúšali scenár a mali veľa návrhov na vzťah postáv, vrátane toho, aby sa lesbický podtext stal zrejmejším prvkom príbehu. (Arsenal83)
  • V scéne na obede, keď si Isabelle (Noomi Rapace) berie tabletky, ich rozsype po stole, pričom tri dopadnú do šálky jej asistentky Dani (Karoline Herfurth). Keď sa tá ide napiť, môžeme si všimnúť, že v šálke sú len dve tabletky. (Johnny.ARN)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama